اخیراً یکبار دیگر در حومههای شهرکندز و در ولسوالیهای این ولایت یکبار دیگر جنگ میان گروه طالبان و نیروهای دولتی افزایش یافته و مردم را نسبت به آیندهشان نگران ساخته است.
در ولایت کندزدر مقایسه به سالهای پیش، امسال فصل زمستان خیلی سرد است، دراینجا میدان جنگ هم به همان اندازه گرم است، که حتا صدای سلاحهای سبک و سنگین در داخل شهر به گوش میرسد و از طرف شب خواب را ازچشمان مردم ربوده است.
خانوادههایی که در این هوای سرد زمستان به تازهگی به دلیل شدت جنگ از آغوش گرم منازل مسکونیشان بیجاشدهاند، در مورد مزاکرات صلح بیباور شدهاند.
عبدالله ۴۰ ساله که به تازهگی به دلیل جنگ از منطقه چرخاب شهر کندز بیجا شده است میگوید: "درچهارطرف شهر کندز خیلی جنگ شدید است. در هر منطقه که میبینی تلفات دارد چه ملکی باشد و چه نظام. ما خسته شدیم از همین جنگ، ما میخواهیم که دیگر در امنیت زندهگی کنیم و نمیخواهیم که دیگر خشونت و قتل و کشتار را ببینیم. از دولت میخواهیم که امنیت و صلح را تأمین کند."
نورالرحمان ۴۵ ساله که از منطقه چلهمراز شهر کندز بیجاشده است میگوید که مردم ملکی از طرف هردو جهتهای درگیر آزار و اذیت میشوند.
او میافزاید: "این چه حکومتی است، این چه روزی است سرما. ما را بانید که در همین خانه خود یک آرام زندهگی کنیم. ما را از همین کمک و همین مساعدت تان تیر صرف آرام زندهگی میخواهیم. بانید ما را که خود ما یک لقمه نان حلال را پیدا کنیم، تا به کی ما به دهنه دروازه این و آن برویم. بس است دیگه به خدا بس است ما مسلمان هستیم شرم است دیگر جنگ نکنید."
از سوی هم محمدیوسف ایوبی رئیس شورای ولایتی کندز نیز در مورد وضعیت جاری این ولایت ابرازنگرانی کرده و درضمن مقامهای امنیتی و محلی این ولایت را در خصوص تأمین امنیت به ناکامی متهم میکند.
آقای ایوبی میگوید: "در ارتباط وضعیت کندز ابراز نگرانی میکنیم، ما نگران هستیم و مردم کندز نگران هستند. ما بارها تقاضا کردیم از حکومت مرکزی و اداره محلی که باید کمربند شهر کندز تأمین شود تا مردم مصون زندهگی کنند. ما نگران هستیم که فاجعه سالهای قبلی باید تکرار نشود و تقاضای مشروع ما این است که باید هرچه عاجل امنیت کندز تأمین شود."
اما مقامهای محلی کندز با تائید انتقادات مردم میگویند که نهادهای امینتی درخصوص تأمین امنیت از هیچ نوع سعی و تلاش دریغ نمیکنند.
عبدالستار میرزکوال والی کندز در صحبت با رادیوآزادی گفت: "طالبان به جنگ و حملات تأکید میکنند و به تمامی قوت حملاتشان را آغاز کردهاند. آنها مردم را به زور از خانههایشان بیرون میکنند تا برایشان زمینه جنگ مساعد شود. "
آقای میرزکوال میگوید: "با آغاز مرحله دوم مزاکرات صلح اینها فشار خود را بالای جنگ انداخته اند و از اثر این جنگها صدها خانواده از خانههایشان بیجا شدهاند. با خانوادههای بیجا شده موادهای خوراکی و غیرخوراکی کمک شده است."
خانوادههای بیجا شده در کندز میگویند که از مرحله دوم مزاکرات صلح در دوحه خبر هستند و امیدوار بودن که ممکن سطح خشونتها کاهش پیدا کند، اما حالا که به دلیل شدت جنگ از ساحاتی مسکونیشان بیجا شدهاند، فضای اعتمادشان در مورد مزاکرات صلح در قطر از بین رفته است.