لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۵ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۰۹

هشدار از افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای در افغانستان


آرشیف، عکس جنبه تزئینی دارد.
آرشیف، عکس جنبه تزئینی دارد.

اداره ملی حفاظت محیط زیست افغانستان نسبت به انتشار گازهای گلخانه‌ای در این کشور هشدار داده است.

براساس گزارش تازه این اداره، انتشار این گازها از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۷ در افغانستان ۱۴۰ درصد افزایش یافته است.

روح‌الله امین، رئیس تغییراقلیم این اداره روز یکشنبه (۲۲ حمل) پس از نشر دومین گزارش ملی تغییر اقلیم اداره ملی حفاظت محیط زیست گفت پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۳۵ در مقایسه با سال ۲۰۱۷ میلادی انتشار گازهای گلخانه‌ای ۲۱ درصد افزایش یابد.

او افزود: "هدف این گزارش این است که ما چگونه بتوانیم اولویت‌های خود را در قسمت کاهش گازهای گلخانه‌ای سازگار با تغییر اقلیم و سایر مواردی که به سطح ملی در ارتباط به تغییر اقلیم است، مشخص کنیم. این گزارش می‌تواند به عنوان یک گزارش مهم برای اقدامات بعدی تطبیق پروژه‌های کاهش و سازگاری مفید واقع گردد. با آن که افغانستان در انتشار گازهای گلخانه‌ای سهم بسیار پایینی دارد، یعنی ۰،۰۷ درصد سهم انتشار ما است، اما ما شدیداً از اثر تغییر اقلیم آسیب‌پذیر هستیم و این مسئله نگرانی برای ما است."

به گفته آقای امین، هرچند افغانستان کشوری صنعتی نیست، اما درجه حرارت در افغانستان در ۲۶۰ سال اخیر، یعنی از زمان انقلاب صنعتی اروپا، ۱.۸ درجه سانتی‌گراد بالا رفته است. این میزان در مقایسه با دیگر مناطق جهان بیشتر است.

مسئولان اداره ملی حفاظت محیط زیست می‌گویند افغانستان عضو پیمان پاریس است که براساس آن متعهد بر کاهش ۱۳.۶ فیصدی انتشار گازهای گلخانه‌ای از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰ میلادی می‌باشد.

از سوی دگر، یاسین ستیز، کارشناسان محیط زیست بالا رفتن میزان گازهای گلخانه‌ای در افغانستان را نگران‌کننده می‌داند و راه حل آن را چنین بیان می‌کند: "راه‌ حلش استفاده از حق کار به گونه‌ای است که افغانستان بتواند دادخواهی بکند و بتواند حق خود را از کشورهای صنعتی با توجه به مسایل حقوق بین‌المللی که در سطح جهانی وجود دارد، استفاده کند و تلاش کند تا از نهادهای کمک‌کننده و کشورهای صنعتی که کاربن آزاد می‌کنند، حق خود را بگیرد و در قسمت سرسبزی و سازگاری و مبارزه با تغییرات اقلیمی استفاده کند."

به گفته مسئولان اداره حفاظت محیط زیست کشور، دومین گزارش تغییر اقلیم توسط متخصصان افغان از وزارتخانه‌ها و ادارات مختلف تحت نظارت اداره ملی حفاظت محیط زیست در چهارچوب تیم‌های ملی مطالعاتی از سال ۲۰۱۸ تاکنون تهیه شده و از سوی کنفدراسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد که افغانستان نیز عضویت آنرا دارد تأیید شده است.

XS
SM
MD
LG