لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۴ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۳۲

زوج جوان هراتی: به امید داشتن فردای بهتر ترک وطن می‌کنیم


آرشیف، عکس جنبه تزئینی دارد
آرشیف، عکس جنبه تزئینی دارد

حمید و دیانا زوج جوان هراتی ماه پیش ازدواج کردند. حالا برای فرار از ناامنی و به امید زندگی آرام رخت سفر بسته‌اند، سفر غیر قانونی و پر خم و پیج به‌سوی اروپا به قیمت از دست دادن کار و کاشانه‌شان.

دیانا کارمند ۲۴ ساله دولتی در هرات می‌گوید هیچ امیدی برای فردای بهتر در افغانستان ندارد. او و شوهرش که هر دو کارمند استند، هر روز بیشتر از دیروز خود را در خطر حس می‌کنند.

او می‌گوید نمی‌خواهند فرزندان‌شان قربانی فقر و جنگ شوند و به امید داشتن زندگی آرام تصمیم بر مهاجرت گرفته‌اند: "همسرم امنیت شغلی در این کشور ندارد. وضعیت امنیتی هر روز در عوض اینکه بهتر شود، بدتر می‌شود. ما بخاطر آینده فرزندان خود تصمیم گرفتیم کشور را ترک کنیم."

هم‌زمان با اعلام خروج نیروهای خارجی از افغانستان و ناروشن بودن روند صلح در کشور، ناامنی‌ها در گوشه و کنار افغانستان، افزایش یافته است.

نگرانی مردم از بدتر شدن وضعیت امنیتی و از دست دادن دستاوردهای دو دهه‌شان هر روز بیشتر می‌شود.

از این میان هر روز بر شمار کسانی که کشور را برای داشتن زندگی مصون ترک می‌کنند، افزوده می‌شود.

جواد کریمی ۳۵ ساله از ولایت بادغیس با همسر و دخترش خانواده دیگری استند که پنج ماه پیش در بخت‌آزمایی ویزای امریکا ثبت نام کردند و بی‌صبرانه منتظر اعلام نتیجه این بخت‌آزمایی استند.

آقای کریمی می‌گوید اگر بخت با او یاری نکند، با خانواده‌اش راه سفر غیرقانونی به کشورهای غربی را در پیش خواهد گرفت.

او که دفتر شخصی و چند کارمند هم دارد، می‌گوید وسایل خانه‌اش را به فروش گذاشته و دفترش را نیز خواهد بست: "با خروج نیروهای خارجی حملات روز به روز بیشتر شده. نگرانی خانواده‌ها هم بیشتر از گذشته شده. این و دلایلی دیگر سبب شده که تن به مهاجرت بدهیم."

شمار کسانی‌که قانونی مهاجرت می‌کنند بسیار زیاد نیست، ولی شمار پناهند‌گان مهاجران غیرقانونی بیشتر است.

کمیساری عالی ملل متحد در امور پناهند‌گان با آن که آمار دقیقی از شمار کسانی که به خارج از کشور مهاجرت کرده‌اند، ندارد اما می‌گوید شمار آنها در حال افزایش است.

نادر فرهاد
نادر فرهاد

نادر فرهاد سخنگوی این سازمان به رادیو آزادی گفت: "نگرانی خود را نسبت به شرایط کنونی ابراز داشتند و خواستار معلومات شدند که چگونه به کشورهای اروپایی، امریکا، استرالیا حتی کشورهای همسایه می‌توانند درخواست پناهند‌گی دهند. ما شاهد افزایش آنها بوده‌ایم."

مانند حمید و دیانا شمار قابل توجهی به دلیل نبود چشم‌انداز روشن برای صلح، وضعیت بد اقتصادی و افزایش ناامنی، تصمیم به ترک وطن گرفته‌اند.

این در حالی است که شرایط پذیرش پناهجو در بسیاری از کشورهای مهاجرپذیر دشوارتر از گذشته شده و هم‌اکنون هزاران افغان‌ در کشورهایی مانند یونان و ترکیه بدون سرنوشت گیر مانده‌اند.

چه‌بسا کسانی‌که در این راه در دریاها غرق شده‌اند و شماری هم پس از رسیدن به مقصد، به گونه اجباری بازگردانده شده‌اند.

XS
SM
MD
LG