در هفته های اخیر ولایت فراه شاهد درگیریهای شدید میان نیروهای دولتی و طالبان مسلح بوده است و در اوج این درگیریها، نیش زدن کوکنار نیز در چندین ولسوالی فراه ادامه دارد.
مسئولان محلی فراه میگویند، در ولسوالیهای شیبه کوه، قلعه کاه، بالا بلوک، خاک سفید، بکواه و پرچمن این ولایت که در اکثریت مناطق آن طالبان نفوذ دارند، بر پنجصد جریب زمین کوکنار کشت شده است.
تاج محمد جاهد والی فراه به رادیو آزادی گفت، طالبان برای پروسس تریاک بدست آمده از این ولسوالیها، در برخی زیادی از مناطق ملکی فابریکات پروسس مواد مخدر ایجاد کرده اند: "در ولایت فراه در ساحاتی که تحت تصرف طالبان است، کشت و قاچاق مواد مخدر صورت میگیرد و طالبان دستگاههای پروسس مواد مخدر را در اختیار دارند. حال در جریان عملیات هوایی نهایت تلاش صورت میگیرد که از تلفات ملکی جلوگیری شود. چون طالبان مردم ملکی را سپر ساخته اند و کارخانه های تولید مواد مخدر آنان نیز در میان خانه های مردم قرار دارد و در جریان عملیات هوایی، برای جلوگیری از تلفات ملکی احتیاط صورت میگیرد."
سال گذشته نیز بر بیش از ده هزار هکتار زمین در فراه کوکنار کشت شده بود و به اساس سروی اداره احصائیه و معلومات، کشت کوکنار در سال ۱۳۹۹ در این ولایت در مقایسه به سال ۱۳۹۸ چهل و هفت در صد افزایش را نشان میداد.
در گزارش سال ۲۰۲۰ میلادی سازمان ملل متحد در رابطه به وضعیت مواد مخدر نیز آمده است که پس از ولایت هلمند، فراه دومین ولایت افغانستان است که بیشترین کوکنار در آن کشت میشود و میزان تولید هیرویین و شیشه در آن افزایش یافته است.
گل احمد اعظمی نماینده مردم فراه در مشرانو جرگه میگوید، طالبان مسلح، افراد مسلح غیر مسئول و گروههای مافیایی مواد مخدر در ولایت فراه با هم هماهنگ عمل میکنند: "در فراه میان گروههای مافیایی، افراد مسلح غیر مسئول و بعضی از گروههای مخالفین مسلح دولت افغانستان، یعنی طالبان در تولید و قاچاق مواد مخدر یک هماهنگی وجود دارد. حتی در برخی ساحات آنان پوسته های یکی دیگر شان را میبینند و در قاچاق مواد مخدر با هم هماهنگی دارند."
متهم شدن طالبان به دست داشتن در کاروبار مواد مخدر در ولایت فراه در حال است که پیش از این ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان در پاسخ کتبی به رادیو آزادی، دست داشتن این گروه در کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر را رد کرده است.