مسئول برنامه پولیو در وزارت صحت عامه افغانستان نگران است که توقف برنامه تطبیق واکسین فلج اطفال در ولایت ننگرهار، زمینه گسترش پولیو را فراهم کرده میتواند.
افغانستان روز دشوار دیگری را با از دست دادن ۵ کارمند صحی پشت سر گذاشت.
این ۵ تن برای کودکان واکسین تطبیق میکردند تا آنها فلج نشوند و دامنه پولیو در افغانستان برچیده شود. ۴ همکار آنها هم در حمله مردان مسلح ناشناس زخم برداشته اند.
پس از توقف فعالیتهای تطبیق واکسین پولیو در ننگرهار، اکنون نگرانی از احتمال افزایش وقایع مثبت این بیماری به میان آمده.
حملهها بر واکسیناتورها، به صورت همزمان در جریان دو ساعت، در جلال آباد، خوگیانی و سرخرود صورت گرفته.
میرجان راسخ مسئول برنامه محو پولیو در وزارت صحت عامه افغانستان به رادیو آزادی از نگرانیها پس از توقف کمپاین واکسین در ننگرهار گفت: "حادثه ایکه در ننگرهار صورت گرفت، متاسفانه در نتیجۀ آن کمپاین واکسین پولیو در این ولایت متوقف شد. اگر این تهدید به سطح بالایش باقی بماند، ممکن اطفال زیادی در این ولایت از واکسین محروم شوند."
مقامها میگویند، با توقف برنامه واکسین پولیو در ولایت ننگرهار، صدها هزار کودک، از گرفتن واکسین بیبهره میشوند.
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، حمله دیروز بر کارمندان برنامه پولیو را شدیداً نکوهش کرده و در یک اعلامیه گفته است، این نهاد از گذشته بر مصئونیت واکسیناتورها تاکید کرده زیرا این گونه حملات، کودکان را از گرفتن واکسین محروم میسازد و مانع جدی در برابر محو پولیو دانسته میشود.
وزارت دولت در امور صلح افغانستان، در تویتر رسمیاش، حمله در ننگرهار را عملکرد ضد بشریت دانسته و روی مصونیت غیرنظامیان و خدمات عامه تاکید کرده است.
راس ویلسن شارژدافیر سفارت امریکا در افغانستان هم، در کنار اینکه رویداد را نکوهش کرده، خواهان محاکمه عاملان حمله شده است. به گفتۀ ویلسن، ایالات متحده برای جلوگیری از وقایع مثبت پولیو در افغانستان، آمادۀ هرگونه همکاری است.
در ماۀ مارچ گذشته، سه کارمند واکسین پولیو در حمله مشابه از سوی افراد مسلح ناشناس در ولایت ننگرهار کشته شدند.
ویروس پولیو که به سادگی از یک فرد به فرد دیگر سرایت میکند، باعث فلج کودکان میشود. داکتران تنها دو قطرۀ واکسین را برای کودکان خورد سال، راه حل مصاب نشدن به پولیو می دانند.