عبدالحمید یکی از آسیبدیدگان در آتش سوزی تانک تیل احمدیار در مکروریان سوم است.
این آتشسوزی کم و بیش سه سال پیش رخ داد.
عبدالحمید میگوید سه سال پیش یک اپارتمان را در مکروریان سوم در نزدیکی تانک تیل احمد یار در چهاراهی عبدالحق به کرایه گرفته بود تا آنکه دار و ندارش طعمهٔ آتش شد: "این آتشسوزی شب رخ داد بسیار زیاد قوی بود ما در خانه بودیم که یکبار شیشه های اپارتمان ما فرو ریخت و تمام وسایل به شمول تلویزیون، الماری، ظروف چینی ما شکست و دو پسرم هم به شدت زخمی شدند من تا حال نتوانستم وسایل خانه ام را دوباره تهیه کنم."
بر اساس آمار رسمی در آن رویداد آتشسوزی در ماه جدی ۱۳۹۷ سه تن جان دادند و ۴۴ تن زخم برداشتند و نیز ۴۰ اپارتمان و چندین موتر آتش گرفتند.
اکنون مسئولان کمیته فنی دایمی جلوگیری از آتشسوزی آستین بر زده اند تا جلو تکرار چنین رویدادها را بگیرند.
مسئولان این نهاد به روز چهارشنبه در یک نشست خبری از مالکان مراکز تجارتی و پمپ استیشنهای تیل در کابل خواستند که تدابیر ایمنی را جدی بگیرند.
محمد قاسم حیدری معین انسجام امور حوادث وزارت دولت در امورد رسیدگی به حوادث طبیعی در این نشست گفت: "در صورتیکه تدابیر رعایت نشود کمیته به اساس اسناد تقنینی جریمه های بیشتر وضع خواهد کرد و به هدایت مقام عالی ریاست جمهوری ما اقدام به مسدود کردن مراکز تجارتی و پمپ استیشنها خواهیم کرد."
افزون بر وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، اداره اطفائیه، شاروالی کابل و اداره تنظیم ذخایر مواد نفتی، اعضای کمیته فنی دایمی جلوگیری از آتشسوزی هستند.
آقای حیدری افزود که برای رعایت تدابیر احتیاطی جلوگیری از آتشسوزی تیمهای نظارتی کمیته توصیههایی را برای مالکان مراکز تجاری و پمپهای تیل ابلاغ کرده اند.
مسئولان این کمیته فنی جلوگیری از آتشسوزی ۳۹۹۸ مرکز تجاری و رهایشی و ۲۴۸ پمپ تیل را بررسی کرده است. به آنها، در بیشتر این مراکز تدابیر ایمنی برای جلوگیری از آتشسوزی رعایت نشده بود.
نظامالدین پاچا، رئیس عمومی اطفائیه وزارت داخله در این نشست گفت که پمپهای تیل که در محلات رهایشی موقعیت دارند تا ۲۰ روز آینده باید تدابیر لازم را رویدست گیرند.
محمدفاضل شریفی، معاون شاروالی کابل از تدوین طرح جامعی برای تنظیم فعالیت پمپهای تیل در شهر کابل خبر داد: "ما یک طرح جامع آماده ساختم که مسودهاش تکمیل است. این طرح از هفته آینده ابلاغ میشود. در این طرح شرایط معیاری را که یک تانک تیل باید داشته باشد، در نظر گرفته شده است."
شماری از مالکان پمپهای تیل در شهر کابل نیز نصب بالون ضدحریق و داشتن وسایل ایمنی در پمپهای تیل را ضروری میدانند.
حاجی خان مالک پمپ تیلی در کابل گفت: "ما دوازده عدد بالون ضد حریق را جدیداً خریداری کردهایم که در هر پایه نصب شده است. دیگر یک بالون ضد حریق سیار بالای ذخیره جابهجاکردهایم. خدای ناخواسته اگر مشکلی پیش بیاید، جلو آتش را میگیرد."
کمیته فنی جلوگیری از آتشسوزی پس از افزایش آتشسوزی در سال ۱۳۹۷ به دستور محمداشرف غنی، رئیسجمهوری زیر نظر وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی و عضویت بیش از ده نهاد دولتی تشکیل شد.
وزارتخانههای داخله، صنعت و تجارت، شهرسازی و اراضی، مالیه، مشاوریت ارشد ریاست جمهوری در امور توسعه شهری، شاروالی کابل، دافغانستان بانک، اتاق تجارت و سرمایهگذاری، شرکت بیمه ملی افغان و اداره مستقل ارگانهای محلی اعضای این کمیته هستند.
این کمیته در حالی روی اتخاذ تدابیر ایمنی برای جلوگیری از آتشسوزی تاکید کرده که بیشتر پمپهای تیل محلات مسکونی معیارهای ایمنی را به درستی رعایت نکرده و باعث نگرانی مردم هستند.