لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۹ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۵:۴۴

جرمنی به ماموریت نظامی‌اش در افغانستان خاتمه داد


آرشیف
آرشیف

جرمنی به گونه‌ی کامل به ماموریت نظامی ۲۰ ساله‌اش در افغانستان پایان داد.

جرمنی اعلام کرده که با بیرون کردن تمام سربازانش از افغانستان به ماموریت نظامی ۲۰ ساله‌اش در این کشور پایان داده است.

خبرگزاری رویترز و برخی رسانه‌های دیگر گزارش داده اند که آخرین سرباز این کشور دیروز سه‌شنبه (۲۹ جون) از طریق میدان هوایی مزارشریف٬ افغانستان را ترک کردند و به کشورشان برگشتند.

اناگریت کرمپ کارنباور، وزیر دفاع جرمنی هم در صفحۀ توییتر خود از بیرون شدن تمام سربازانش خبر داده و افزوده که با وجود این همه آن فصلی از ماموریت نظامی تاریخی و گسترده‌ اش را می‌بندد که برای آنان یک آزمایش بود.

اناگریت کرمپ کارنباور، وزیر دفاع جرمنی
اناگریت کرمپ کارنباور، وزیر دفاع جرمنی

پس از جنگ جهانی دوم، این خونین‌‌ترین و طولانی ترین ماموریت نظامی جرمنی بود که نزدیک به ۲۰ سال دوام یافت و در این ماموریت ۵۹ سرباز این کشور کشته شدند.

پس از امریکا جرمنی بیشتر نیرو را در چوکات ناتو در افغانستان داشت که از ۲۰۰۱ به این سو نزدیک به ۱۵۰ هزار نیروی جرمنی در افغانستان ماموریت انجام دادند که شمارشان تا ماه اپریل سال جاری میلادی به ۱۱٬۰۰ تن کاهش یافته بود.

دویچویله، گزارش داده است که ماموریت نظامی جرمنی در افغانستان ۱۲.۵ میلیارد یورو هزینه برداشته که معادل نزدیک به ۱۵ میلیارد دالر می‌شود.

جرمنی تعهد سپرده که پس از خروج نیروهایش نیز کمک مالی‌اش به افغانستان ادامه خواهد یافت.

در همین حال شورای امنیت ملی افغانستان می‌گوید، پایان ماموریت نظامی جرمنی به معنای پایان روابط این کشور با افغانستان نیست.

رحمت‌الله اندر، سخنگوی این شورا گفت: "کشورهایی که در چوکات ناتو در اینجا به ماموریت نظامی خود پایان می‌دهند، اما روابط دولت‌شان با افغانستان به پایان نمی‌رسد. مثال بلندش جرمنی است که روابط و همکاری طولانی‌یی با افغانستان دارد. در گذشته در روند آموزش پولیس افغان و بلندبردن ظرفیت‌شان همکاری بی‌شایبه کرده و این کمک دوام خواهد یافت.افغانستان با جهان به روابط دولت با دولت احترام دارد."

رحمت‌الله اندر٬ سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان
رحمت‌الله اندر٬ سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان

طالبان نیز از این اقدام جرمنی استقبال کرده و این موضوع به سود همه طرف‌‌ها دانسته است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگو این گروه به رادیوی آزادی گفت، برای داشتن روابط خوب با این کشور در آینده امیدوار هستند.

خروج نیروهای خارجی از افغانستان بخش مهمی از توافقنامۀ صلح دوحه میان امریکا و طالبان است. اما رئیس جمهور امریکا تاریخ خروج نیروهایش را از اول ماه می تا یازدهم سپتمبر به تعویق انداخت و به نظر می‌رسد که بسیاری از کشورها این روند را پیش از تاریخ تعیین شده به پایان برسانند.

اما موضوعی که تمام طرف‌ها را نگران کرده، تداوم خشونت از سوی طالبان است.

امریکا طالبان را متهم به افزایش خشونت‌ها کرده و از این گروه می‌خواهد که به توافقنامه‌ی دوحه پابند باقی بماند و گفت‌وگوهای معنادار صلح را آغاز کند.

جان کربی، سخنگوی پنتاگون گفت: "ما پیش از این هم گفتیم که خشونت‌ها زیاد است. ما همه در پیوند به و ضعیت امنیتی افغانستان می‌دانیم. جنرال میلر امروز در پیوند به وضعیت امنیتی افغانستان نگرانی کرد. اما چیزی که ما می‌خواهیم ببینم و علاقمند هستیم، بازگشت طالبان به روند گفت‌وگوهای صلح معنادار است. آنچه اتفاق می افتد تلاش آن‌ها برای مشارکت مشروع و معنادار در روند صلح را زیر سوال می‌برد."

جان کربی٬ سخنگوی پنتاگون
جان کربی٬ سخنگوی پنتاگون

امریکا در حالی طالبان به برگشت به گفت‌وگوهای فراخوانده که از آغاز دور دوم گفت‌‎‌وگوهای صلح بیش از یک ماه گذشته، اما آنگونه نیاز بود، این گفت‌وگوها نتیجه نداده است.

گفت‌وگوهای صلح میان حکومت افغانستان و گروه طالبان نزدیک به ده ماه پیش آغاز شد، اما پیشرفت چشمگیری نداشته و در کنار آن هر دو طرف آغاز به متهم کردن یکدیگر به حاضر نشدن به گفت‌وگو کرده اند؛ موضوعی که می‌تواند این روند را دیگر هم زیانمند کند.

عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی افغاستان دو روز پیش گفت، به دلیل ضدیت طالبان آن گونه پیش از این توقع می‌رفت، گفت‌وگوهای صلح نتیجه نداده است.​

XS
SM
MD
LG