در دومین روز گفتگوهای هیئتهای ارشد دولت افغانستان و گروه طالبان در قطر دربارۀ شماری از موضوعهای عمده ادامه یافت.
گفتگوهای هیئتهای بلندپایۀ دولت افغانستان و طالبان برای دومین روز در دوحه، پایتخت قطر، ادامه دارد.
گروههای هفت نفری دو طرف دیروز (۲۷ سرطان) تا شام در عقب دروازههای بسته در مورد صلح افغانستان گفتگو کردند، اما هنوز در مورد محتوای این گفتگوها به گونه رسمی توضیحی داده نشده است.
فریدون خوزون، سخنگوی شورای عالی مصالحه ملی به رادیو آزادی گفت که امروز نیز گفتگوها میان دو طرف ادامه خواهد داشت.
خوزون میگوید: "دیروز روی مسایل مهم گفتگو کردیم. امروز نیز این موضوعات دنبال خواهند شد. هنگامی که بحثها پایان یافت اعلامیهای مشترک پخش خواهد شد. در اعلامیه موضوعاتی روشن خواهند شد که در نشست در مورد آن بحث شده است. امیدوار هستیم که خبرهای خوشی برای افغانها داشته باشیم."
اما منابع از دو طرف مذاکرهکننده به رادیو آزادی گفتهاند که آتشبس، آزادی زندانیان طالبان، چگونگی نظام سیاسی آینده و قانون اساسی محور اصلی بحث روز اول دو طرف بوده است.
محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر نیز به رادیو آزادی گفت که در نشست دیروز روی این موضوع بحث شد که برای بحران کنونی افغانستان چگونه راه حل مناسب دریافت شود.
نعیم میگوید: "به گونه عام گفته میتوانم که دیروز در مورد این بحث شد و امروز نیز همین بحث ادامه خواهد یافت که چگونه به مشکلات نقطقه پایان گذاشت و روند گفتگوها تسریع شود."
این دور گفتگوها میان هیئتهای مذاکراتی دولت افغانستان و طالبان در قطر امیدواریها را برای رسیدن به صلح در افغانستان افزایش داده است.
در همین حال ملا هبتالله، رهبر طالبان در پیام عیدی خود بر پایان جنگ از راه گفتگو تاکید کرده و گفته که بهتر است که دو طرف مشکل خود را میان خود حل کنند.
در این پیام به نقل از رهبر طالبان نوشته شده که این گروه به راه حل سیاسی قضیه افغانستان متعهد است.
ملا هبتالله، در پیام عیدی خود بر روابط با کشورهای منطقه و جهان پس از بیرون شدن نیروهای خارجی یادآوری کرده و اطمینان داده که خاک افغانستان در برابر هیچ کشوری استفاده نخواهد شد و کشورهای دیگر نیز باید این موضوع را در نظر بگیرند.
طالبان در حالی بر راه حل سیاسی بحران افغانستان تاکید میکنند که امریکا نیز با به قدرت رسیدن این گروه از راه زور مخالفت کرده است.
زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان در مصاحبه با تلویزیون الجزیره گفته است: "هیچ راه حل نظامی وجود ندارد. طالبان نمیتوانند قدرت را انحصار کنند. اگر چنین کردند، ما حکومت آنها را به رسمیت نمیشناسیم. حتی در گذشته که برخی کشورهایی که حکومت طالبان را به رسمیت شناخته بودند، حالا میگویند که چنین حکومتی برایشان قابل پذیرش نیست. طالبان هم گفتهاند که چنین حکومت را نمیخواهند، بلکه خواهان حکومت همهشمول هستند، حکومتی که به حقوق تمام افغانها احترام بگذارد. طالبان باید این تعهدات خود را در توافقنامه با افغانها واضح کنند."
دولت افغانستان، طالبان و جامعه جهانی در حالی بر راه حل سیاسی بحران افغانستان تاکید کردهاند که در ۲۸ ولایت این کشور درگیری میان نیروهای امنیتی و طالبان ادامه دارد.
وزارت دفاع افغانستان گفته که ۱۸ ولسوالی را که به دست طالبان افتاده بود، پس گرفته است، اما طالبان نیز از پیشرفت خود سخن گفتهاند.