امریکا روند "عملیات پناهدهی به همپیمانان" را امروز آغاز کرد.
راس ویلسن شارژدافیر سفارت امریکا در کابل در یک نشست خبری گفت که نخستين پرواز با ۲۰۰ سرنشین افغان امروز به فورت لی ویرجینیا رسید.
"عملیات پناهدهی به همپیمانان" _ عنوانی برای روند بیرون کردن آن افغانانی که با دولت امریکا در افغانستان کار کرده اند.
با آغاز شمارش معکوس زمان برای خروج کامل نیروهای امریکایی و ناتو از افغانستان، همپیمانان افغان نیروهای امریکایی نیز با پروازهای ویژه این کشور را ترک خواهند کرد.
در نخستین پرواز این عملیات کم و بیش ۲۰۰ تن امروز (جمعه) به ایالات متحدۀ امریکا رسیدند و قرار است در ادامۀ این پروازها در دور نخست ۲۵۰۰ افغانی که اسنادشان طی مراحل قانونی شده به امریکا بروند.
راس ویلسن شارژدافیر سفارت امریکا در کابل در یک نشست خبری به روز جمعه در این باره گفت: "این ابتکار کاخ سفید به معنای مطمین شدن از جابهجایی مصون افغانانی است که با ایالات متحدۀ امریکا در جریان دو دهۀ گذشته کار کرده اند."
انتونی بلینکن وزیر خارجۀ امریکا نیز در حساب تویترش با نشر این خبر به آنانی که به امریکا رسیده اند "خوش آمدید" نوشته است.
پیش از این وزارت خارجۀ امریکا در چهاردهم ماه جولای اعلام کرده بود که "عملیات پناهدهی به همپیمانان" را در اواخر ماه جولای برای آن افغانانی آغاز خواهد کرد که طی مراحل اسناد ویزۀ مهاجرت ویژۀشان پایان یافته باشد و یاهم در جریان باشد.
آقای ویلسن میگوید که تمامی همکاران پیشین نیروهای امریکایی در افغانستان که تابع قانون ویزۀ ویژۀ مهاجرت میشوند و اسنادهایشان هنوز تکمیل نشده است، در مراحل بعدی به امریکا منتقل خواهند شد.
با گسترش دامنۀ ناامنیها و پیشروی طالبان در بخشهای گونه گون کشور نگرانیهای امنیتی کسانی که با نیروهای خارجی در افغانستان کار کرده اند بیشتر شده اند، هرچند طالبان پیش از این در اعلامیهای کارمندان و همکاران پیشین نیروهای خارجی را در افغانستان امن اعلام کردند و از آنان خواستند افغانستان را ترک نکنند.
همزمان با این کانگرس ایالات متحدۀ امریکا به تازهگی لایحه یی را تصویب کرده است که بر اساس آن شمار تخصیص ویزهها برای افغانانی که با امریکاییان در افغانستان کار کرده اند افزایش میابد و بر بنیاد آن هشت هزار ویزۀ دیگر نیز داده خواهد شد.
بر اساس این طرح تصویب شده افزون بر توزیع هشت هزار ویزه اضافی به افغانانی که با امریکاییان کار کرده اند، پنجصدمیلیون دالر برای هزینههای انتقال و دیگر خدمات برای آنان، در نظر گرفته شده است.
ىر همين حال راس ويلسن شارژدافیر سفارت امریکا در کابل میگوید که کشورش همگام با این سه هدف دیگر را نیز دنبال میکند.
آقای ویلسن میگوید: "تعهد امریکا به آنانی که به ما خدمت کردند، پشتیبانی نیرومند برای موفقیت نهادها و نیروهای امنیتی این کشور، همکاری در تامین صلح و حفاظت از دستآوردهایی که این کشور در بیست سال گذشته به دست آورده است."
پس از آنکه جوبایدن رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا در هشتم ماه جولای اعلام کرد که نیروهایش را تا آخر ماه اگست به گونۀ کامل از افغانستان بیرون خواهد کرد، او تاکید ورزید که آن افغانانی را که در بیست سال گذشته با نیروهای امریکایی کار کرده اند، انتقال خواهد داد.
بربنیاد دادههای سفارت امریکا در کابل بیش از ۷۳۵۰۰ افغان از سال ۲۰۰۸ میلادی تاکنون ویزههای ویژۀ مهاجرت را به دست آورده اند و اسناد بیش از ۲۰۰۰۰ تن دیگر هم در حال بررسی اند.