تغییر یکشبه رخدادهای سیاسی افزون به سراسیمگی و بیرون شدن شمار زیاد از چهرههای سیاسی از کشور از جمله محمداشرف غنی بر فعالیت رسانهها هم تاثیر گذاشته است.
در شماری از رسانهها حضور گویندگان زن در دو روز اخیر کاهش یافته و پخش برخی سریالها متوقف شده است.
مژگان یکی از خبرنگاران در مورد گفت: "از روزی که طالبان وارد کابل شدند، ما میبینیم که حضور زنان اصلاً محسوس نیست. حضور گوینده زن و خبرنگار بسیار پُر رنگ بود. خواست ما از طالبان این است که به زنان بهویژه در رسانهها اجازه کار دهند. رژیمی را برقرار کنند که مردم راضی باشند. این موضوع باید واضح باشد که آیا طالبان برای این رسانهها این موانع را ایجاد کرده یا واقعاً خودشان از هراس خود سانسوری میکنند."
مسئولان برخی از رسانههای تصویری گفتند که تا برقراری نظم شهر، بیشتر بانوان خبرنگار خودشان به دفترها نرفتهاند.
رسانههای چاپی هم در دو روز اخیر از چاپ باز مانده اند.
الیاس نواندیش، سردبیر آنلاین روزنامه «اطلاعات روز» گفت که این روزنامه به کارخود ادامه میدهد: "از زمان ورود طالبان به کابل، روزنامه اطلاعات روز مانند گذشته به کار خود بیهیچ ترس و هراسی ادامه داده است. تمام همکاران ما در دفتر حضور دارند و کار میکنند. اینکه نسخه چاپیمان چرا چاپ نشد، تعطیلی نهادهای خصوصی و دولتی است. ما همچنان به کارمان ادامه میدهیم."
یکی دیگر از مسئولان رسانههای چاپی نیز گفت که روزنامهها را به دفترها میفرستد و اکنون با تعطیلی دفترها در دو روز پسین، نسخۀ چاپی روزنامهها چاپ نشد، اما کار آنلاین آنها ادامه دارد.
پس از ورود طالبان به کابل کمیته فرهنگی این گروه گفت که شهروندان میتوانند به کار خود در نهادهای دولتی و خصوصی ادامه دهند.
صدیق الله توحیدی رئیس اجرایی کمیته مصونیت خبرنگاران گفت: "در چهل ساعت رخدادهایی که از نظر سیاسی رخ داد، بسیاری از کارمندان رسانهها و نهادها به خانههای خود ماندند، اما رسانهها بهویژه رسانههای تصویری کماکان به کار خود ادامه دادند. دیروز و امروز گویندگان و خبرنگاران زن در رسانههای تصویری به کار خود بازگشتند. خود هراس نوعی از خودسانسوری را به وجود میآورد، اما هیچگونه اعلامیه رسمی و غیر رسمی در این باره به ما نرسیده است."
از سوی دیگر ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان به رادیو آزادی گفت که هیچ مانعی سر راه کار رسانههای آزاد وجود ندارد: "ما هیچگونه تا کنون کدام موانعی سر راه رسانهها ایجاد نکردهایم. خواست ما از رسانههای آزاد این است که نشرات خود را ادامه دهند. همینگونه رسانههای رادیویی و چاپی و مردم را از تحولات آگاه سازند."
گروه طالبان پس از ورود به کابل اعلام کرد که باشندگان این شهر میتوانند به کار خود به گونه منظم ادامه دهند.
اما پیش از ورود طالبان به کابل و در جریان مذاکرات صلح بسیاری از زنان فعال به ویژه خبرنگاران زن نگران آیندهشان بودند. آنان بارها از طرفهای مذاکره کننده خواستند که آزادی بیان و دستاوردهای آنان نباید معامله شود.