پولیس ازبیکستان در تاشکند دهها مرد مسلمان را مجبور کرده که ریشهایشان را بتراشند.
بخش ازبیکستان رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی در بیست و چهارم ماه نومبر گزارش داد که مأموران پولیس در شهر یانگی یول واقع در ۲۰ کیلومتری شهر تاشکند مردان را احضار و آنها را مجبور کردند که ریشهایشان را بتراشند.
یک فعال محلی که خواسته است نامش افشا نشود، گفته است که تنها در ماه گذشته ۲۲ مرد در شهر یانگی یول ریشهایشان را تراشیده اند.
این مرد گفته است که تنها مردان مذهبی مجبور شده اند تا ریشهایشان را بتراشند، اقدامی که به گفته اش سیستماتیک به نظر می رسد.
مردانی که با رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی صحبت کرده اند گفته اند که پولیس مردانی را که بخاطر مُد ریش می گذارند، هدف قرار نمی دهد بل که تنها مردانی را که به دلایل مذهبی ریش گذاشته اند مجبور می کند که ریش خود را بتراشند.
یک باشندۀ یانگی یول گفته است که پولیس می گوید که مردان مسلمانِ ریش دار مثل تروریستان به نظر می آیند.
او افزوده است که ریش می گذارند، بخاطری که مطابق رسم و عملکردهای حضرت محمد پیامبر اسلام است.
این مرد که نامش افشا نشده، افزوده است که مجبور کردن آنها برای تراشیدن ریش نقض حقوقشان است.
یک مقام محلی پولیس این را رد کرده که مقامات مردان را مجبور به تراشیدن ریشهایشان می کنند.
در سالهای اخیر گزارشهای مکرر در مورد شناسایی مردانِ با ریشهای دراز در ازبیکستان توسط پولیس پخش شده، اقدامی که تلاش برای مبارزه علیه اسلام رادیکال در این کشور تلقی می شود.
در ماه می در ویدیوی منتشر شده در انترنیت بر طبق ادعاها یک مقام پولیس در شهر شرقی نمنگان دیده می شد که به افراد تحت امرش دستور می داد که مردان ریش دار را شناسایی کنند، آنها را مجبور سازند تا ریشهایشان را بتراشند و این روند را مستند سازی کنند و عکسهای مردان را پیش از تراشیدن ریش و پس از تراشیدن آن بردارند.
گزارش شده است که در ماه جون، پولیس در شهر شرقی انگرن ازبیکستان دهها مرد مسلمان را مجبور کرد که ریشهایشان را بتراشند.
اما مقامات این گزارشها را رد کردند و گفتند که در برخی موارد از شهروندان خواسته شد که ریشهایشان را بتراشند تا صورتشان با عکسهای درج شده در اسناد شناساییشان همخوانی داشته باشد.
در ماه دسمبر سال ۲۰۲۰، وزارت خارجۀ ایالات متحده، ازبیکستان را از فهرست نظارت ویژه برای نقض آزادی مذهبی بیرون کرد و گفت که حکومت ازبیکستان دیگر در موارد نقض جدی آزادی مذهبی دخیل نیست یا تحملاش نمی کند.
ازبیکستان در سال ۲۰۱۸ در این فهرست جا داده شده بود.