لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۲ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۴۷

تبصره برخی روزنامه های جهان در مورد افغانستان


شماری از روزنامه های جهان
شماری از روزنامه های جهان

میل آنلاین می‌نویسد که وزیر دفاع امریکا هنگامیکه پرسیده شد که آیا در بارۀ خروج نیروها از افغانستان احساس پشیمانی می‌کند؟ بعد از یک مکث چندین ثانیه گفت که او در بارۀ از دست دادن ۱۳ سرباز در میدان هوایی کابل و کشته شدن ده غیرنظامی در حمله هوایی متاسف است.

لوید آستین با اشاره به وقایع روز‌های اخیر خروج نیروهای امریکا در ماه اگست از افغانستان این سخن را در یک بحث مهم در انجمن دفاع ملی ریگن در کالیفرنیا گفته است.

در نتیجۀ حملات انتحاری داعش بتاریخ ۲۶ اگست در میدان هوایی کابل ۱۳ سرباز امریکا جان باختند و سپس ده غیرنظامی افغان در یک حملۀ هوایی نیروهای امریکا در نزدیک میدان هوایی کشته شدند.

میل آنلاین می‌نویسد که مدیریت فاجعه بار وضعیت افغانستان جهانیان را نسبت به توانایی امریکا برای حفظ موقعیت خود به عنوان رهبر جهانی نگران کرده است.

روزنامه می‌نویسد که تا ماه گذشته نیز ده‌ها امریکایی در افغانستان باقی مانده بودند و از نحوۀ عملیات خروج نیروها از افغانستان از سوی ادارۀ رئیس جمهور بایدن انتقاد می‌کند.

میل آنلاین در اشاره به گزارش فاکس نیوز می‌نویسد که بحث امسال در انجمن دفاع ملی ریگن در حالی برگزار می‌شود که از جانب روسیه و چین یک سطح از اعمال تجاوزکارانه دیده شده که بعد از جنگ جهانی دوم بی‌نظیر است.

روزنامه به گزارش اخیر شبکۀ تلویزیونی سی‌ان‌بی‌سی نیز اشاره می‌کند که واشنگتن به مسکو از جابجا ساختن نیروها در سرحدات اوکراین هشدار داده که بار دیگر بر این کشور تجاوز نکند.

روسیه در سال ۲۰۱۴ شبه کریمیای اوکراین را تصرف و غیرقانونی با خود ملحق کرد.

از سوی دیگر روزنامۀ فایننشیل تایمز یک مطلب در بارۀ سرمایه گذاری احتمالی چین در معادن افغانستان نشر کرده است.

در آغاز مطلب آمده که کارشناسان چینایی فرصت‌های سرمایه گذاری در معادن لیتیوم و مس افغانستان را بررسی می‌کنند.

روزنامه از قول یک مقام بلند رتبه در کابل که از وی نام نگرفته می‌نویسد که نمایندگان صنعت معادن چین در روزهای اخیر از افغانستان بازدید کردند.

در ادامۀ مطلب می‌خوانیم که چین از ماه اگست به این‌سو به تماس‌های مستقیم با طالبان رو آورده و در راس کشورهای قرار دارد که کمک‌های بشری به افغانستان فرستاده اند.

روزنامه از قول کلودیا چیا یک کارشناس پوهنتون ملی سنگاپور می‌نویسد که اقتصاد‌های پیشرفته برای دسترسی به معادن لیتیوم و مس تلاش می‌کنند و افغانستان منابع سرشار این دو معدن را دارد.

از مس و لیتیوم بیشتر در موترهای برقی و تلفون‌های هوشمند استفاده می‌شود.

چین در سال ۲۰۰۷ قرارداد استخراج معدن مس عینک را نیز امضا کرد ولی کار این پروژه ظاهراً به علت مشکلات تخنیکی و امنیتی به تعویق افتاد و مقامات حکومت سابق افغانستان گفته بودند که در بارۀ این قرار تجدید نظر می‌کنند.

XS
SM
MD
LG