لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۵ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۰۲

دیدبان شفافیت: برای توزیع کمک‌ به مردم افغانستان یک مکانیزم ایجاد شود


آرشیف، شماری از شهروندان نیازمند در افغانستان
آرشیف، شماری از شهروندان نیازمند در افغانستان

دیدبان شفافیت افغانستان می‌گوید، از سازمان ملل متحد خواسته است که برای شفافیت در توزیع کمک‌های بشری با مردم افغانستان یک مکانیزم ایجاد کند.

سید اکرام افضلی، رییس دیدبان شفافیت افغانستان می‌گوید که تاکنون در این باره پاسخ مثبتی از سازمان ملل متحد به دست نیاورده است.

در همین حال شماری از شهروندان افغانستان می‌گویند که در وضعیت بد اقتصادی قرار دارند و روند کمک‌رسانی باید تسریع یابد.

لعل گل یکی از این شهروندان می‌گوید: "از آرد، برنج و مواد سوختی که نزدیک به بیست روز پیش از سوی یک نهاد خصوصی به او کمک شده، مقدار کمی مانده است و شاید تنها تا ده روز دیگر او و فرزندان اش را سیر و گرم کند.

او می‌گوید: "نمی دانم دقیقا که کدام نهاد بود وکیل گذر مان بود، یک بوجی آرد بود، برنج بود و کمی زغال و لوبیا. چند روز بعد همین هم خلاص می‌شود؛ حیران استم بعد از آن چی کنم."

نصیر یک دیگر از اینان می‌گوید: "فقر و ناداری سبب شده است او ریکشا اش را که با او کار می‌کرد برای درمان بیماری فرزندش بفر‌وشد.

اما ظاهرا فقر درد بی درمان اوست.

شماری از شهروندان نیازمند در افغانستان
شماری از شهروندان نیازمند در افغانستان

نصیر نزدیک به دو ماه است که بیکار است و هیچ پولی برای فراهم کردن مواد غذایی و سوخت در خانه اش ندارد.

او می گوید که تاکنون هیچ کمکی به او نرسیده است.

او می‌گوید: "کمک‌ها برای ما هم مثل شایعه معلوم می‌شود؛ ما آوازه کمک‌ها را می شناسیم که ملل متحد یا جامعۀ جهانی کمک کرده است، اما ما یک خس آن را هم ندیده ایم؛ کسی برای ما کمک نکرده است، کمک‌ها به درستی و عادلانه توزیع نشد، هرکسی سر به خود کمک‌ها را توزیع می کند؛ کمک ها هم به واسطه داران می رسد."

دیدبان شفافیت افغانستان می‌گوید که از سازمان ملل متحد خواسته است که برای کمک‌های بشری با مردم افغانستان یک مکانیزم را ایجاد کند.

سید اکرام افضلی، رئیس دیدبان شفافیت افغانستان می‌گوید که تا کنون از سوی سازمان ملل متحد پاسخ مثبتی در این باره به دست نیاورده است.

آقای افضلی می گوید که ایجاد یک مکانیزم برای کمک‌های بشری باعث اطمینان مردم خواهد شد.

سید اکرام افضلی، رئیس دیدبان شفافیت افغانستان
سید اکرام افضلی، رئیس دیدبان شفافیت افغانستان

او می‌گوید: "یک شمار از کمک‌های بشری سازمان ملل متحد به افغانستان رسیده است؛ اما برای شفافیت در روند توزیع این کمک‌ها میکانیزمی ایجاد نشده است. ما از سازمان ملل متحد خواسته ایم که یک میکانیزم واضح در این باره بسازد تا به مردم حساب داده شود و شهروندان کشور مطمین باشند. اما تا کنون پاسخ مثبتی در این باره دست نیامده است."

پس از آغاز حاکمیت طالبان بر افغانستان کمک‌های جهانی با این کشور متوقف شدند و پول‌های این کشور از سوی ایالات متحده امریکا منجمد و مسدود شده است.

اما فقر و ناداری مردم افغانستان باعث شد که کشورهای مختلف جهان و سازمان ملل متحد با این کشور کمک کنند.

بخشی از این کمک‌ها به افغانستان رسیده است و بر بنیاد گزارش‌ها به برخی مردم نادار‌ توزیع شده است.

مارتین گریفیتس، معاون دبیر سازمان ملل متحد به روز ۱۹ ماه دسمبر در نشست همکاری کشورهای اسلامی در اسلام آباد گفت که این سازمان برای کمک به افراد زیان دیده در افغانستان در سال روان میلادی ۴.۵ میلیارد دالر کمک درخواست خواهد کرد.

بر بنیاد اطلاعات پخش شده از سوی سازمان ملل متحد، امسال ۲۴ میلیون افغان به کمک‌های بشری نیاز خواهند داشت.

پیش از این سازمان ملل متحد در نشستی کمک ۱ میلیارد دالری به افغانستان را از سوی شماری از کشورهای کمک کننده به دست آورده است.

این درحالیست که دیدبان شفافیت افغانستان برای نظارت از توزیع عادلانۀ کمک‌های بشری به افغانان بر نقش جامعۀ مدنی، شوراهای مردمی و جرگه‌ها تاکید می‌کند.

سید اکرام افضلی رئیس دیده بان شفافیت افغانستان می‌گوید که نیاز است سازمان ملل متحد و دیگر سازمان‌ها و نهادهای کمک کننده اطلاعات مربوط به چگونگی توزیع کمک های بشری را شریک سازند.

XS
SM
MD
LG