اسلام آباد فردا سهشنبه (دوم حمل) میزبان نشست دیگری سازمان همکاری اسلامی خواهد بود.
این سازمان اعلامیهای را در باره چهل و هشتمین نشست خود در صفحهای اینترنتیاش منتشر کرده است.
در اعلامیه گفته شده که در این نشست در مورد وضعیت کنونی افغانستان و توسعهای تلاشهای سازمان همکاریهای اسلامی در این کشور، بحث میکند.
پیش از این، حسین ابراهیم طه منشی عمومی سازمان کنفرانس همکاری اسلامی در کنار ابراز همبستگی مکرر با مردم افغانستان بر این تعهد کشورهای عضو سازمان تاکید کرده که گفته اند، آنها برای صلح، ثبات و انکشاف افغانستان کمک میکنند.
او همچنان از کشورهای عضو، نهادهای مالی اسلامی و شرکای آنها خواست که کمکهای بشری به مردم افغانستان را تسریع بخشند.
سازمان همکاری اسلامی نشست روزهای سهشنبه و چهارشنبه خود را پس از اجلاس فوق العاده وزرای خارجه کشورهای عضو در ۱۹ ماه دسمبر سال گذشته در مورد وضعیت بشری در افغانستان مهمترین نشست خوانده است.
در نشست قبلی وزرای خارجه در کنار دیگر فیصلهها تصمیم گرفته شد تا برای کمکهای بشری به مردم افغانستان یک صندوق وجهی ایجاد کند و نماینده ویژۀ را بگمارد.
بر اساس این فیصله طارق بخیت معاون امور بشری، فرهنگی و امور داخلی سازمان همکاری اسلامی به حیث نمایندهٔ خاص در امور افغانستان تعیین شد.
این سازمان همچنان دفتر خود را در کابل افتتاح کرد. اما تاکنون نتوانسته صندوق وجهی کمک بشری برای مردم افغانستان را فعال بسازد.
طارق بخیت نماینده ویژه این سازمان دو هفته پیش در دیدارش از افغانستان و پاکستان به این موضوع هم اشاره کرد.
او کشورهای عضو را تشویق کرد، در زمان کنونی که افغانها به کمکهای بشری شدیداً نیاز دارند، این صندوق باید هر چه زودتر فعال ساخته شود.
در این حال، شاه محمد قریشی وزیر خارجه پاکستان هفتهای پیش در یک کنفرانس خبری در اسلام آباد نشست وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی را مهم خوانده گفت: "در شرایط کنونی صدها هزار برادر و خواهر افغان ما با امراض گوناگون و گرسنگی رو به رو اند."
در این حال، صدراعظم پاکستان در آستانه این نشست مقالهٔ را منتشر کرده است.
عمران خان در این مقاله گفته که اکنون پس از ۴۰ سال، فرصت واقعی برای تامین صلح و امنیت در افغانستان و منطقه به میان آمده است.
صدراعظم پاکستان در این مقاله خطاب به اعضای سازمان همکاری اسلامی گفت، با مقامات افغانستان برای ترویج حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان، تشویق به فراگیری بیشتر و توسعه استراتیژی موثر برای از بین بردن تهدید تروریسم از کشور، باید فعالانه تعامل شود."
این در حالی است که با گذشت بیش از هفت ماه از تسلط طالبان بر افغانستان، هنوز هیچ کشور جهان حکومت آنها را به رسمیت نشناخته است.