وزارت صحت عامه طالبان میگوید که سازمان جهانی صحت و صندوق حمایت کودکان ملل متحد مسئولیت تمویل مالی مراکز صحی در ۳۴ ولایت کشور را به عهده گرفتند.
این وزارت میگوید، مسئولیت مراکز صحی ۱۷ ولایت را صندوق حمایت کودکان ملل متحد و ۱۷ ولایت دیگر را سازمان جهانی صحت به عهده گرفته اند.
جاوید هژیر، سخنگوی وزارت صحت حکومت طالبان به رادیو آزادی میگوید، در میان این مراکز، برخی شفاخانه های درمان بیماران کووید ۱۹ نیز شامل اند: "در ۱۷ ولایت فعلاً مراکز صحی را سازمان جهانی صحت و در ۱۷ ولایت دیگر صندوق حمایت کودکان ملل متحد حمایت مالی میکنند. در ۱۷ ولایت سازمان جهانی صحت، مراکز کووید نزده را هم تا اندازه زیاد حمایت میکند که شامل بخش دوا، کیت و تجهیزات اند."
مسئولان در شفاخانۀ افغان - جاپان یگانه مرکز تداوی بیماران کووید ۱۹ و فعال در کابل نیز میگویند با کمک مالی سازمان جهانی صحت مشکلات مالی این شفاخانه رفع شده است.
زلمی رشتینی، رئیس شفاخانه افغان - جاپان گفت که در شمار بیماران کووید ۱۹ در این شفاخانه کاهش یافته است: "بعد از ۱۴ فبروری برای پنج ماه تا ۱۳ جولای سازمان جهانی صحت فند داده و برای نهاد تطبیق کننده ایل نیت دونر شد. همان مشکلاتی که در دوا و معاشات داشتیم همهاش حل شد."
در گذشته، پس از بازگشت طالبان به قدرت و قطع کمکهای جهانی، مسئولان شفاخانۀ افغان - جاپان بارها از کمبود تجهیزات درمانی و پرداخت نشدن حقوق کارمندان شکایت کرده بودند.
وزارت صحت عامه طالبان نیز چندی پیش گفته بود، از اول ماه نوامبر به اینسو ۳۷ مرکز درمان بیماران کووید ۱۹ در سراسر کشور بسته شده اند.
این مراکز که در گذشته از سوی بانک جهانی تمویل میشدند، علت توقف فعالیت آنها، نبود تجهیزات کافی و پرداخت نشدن حقوق کارمندان آنها خوانده شده بود.
بر اساس معلومات وزارت صحت عامۀ طالبان، آمار رویدادهای مثبت کرونا در ماه مارچ ۲۴۰۰ مورد بوده که از این میان ۳۶ تن جان باختند. به گفته این وزارت، این آمار در ماه فبروری به بیش از ده هزار رویداد مثبت و ۱۸۰ رویداد فوتی میرسید.
وزارت صحت طالبان میانگین هر روز رویداد مثبت در سراسر کشور را ۵۰ تا ۱۰۰ رویداد میگوید.