سازمان پیمان امنیت جمعی، به مناسبت سیامین سالروز تاسیسش، نشستی را با اشتراک اعضای این سازمان برگزار میکند.
دمتری پسکوف سخنگوی کرملین گفته که این نشست امروز تحت رهبری نیکول پاشینیان صدراعظم ارمنستان که در حال حاضر ریاست دوره یی این سازمان را بعهده دارد، آغاز میشود. پاشینیان، پیشاپیش به مسکو رسیده است.
دمتری پسکوف گفته که در نشست روی تحولات منطقه و مسئولیتهای کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی گفتگو خواهد شد.
این سازمان در ۱۵ ماه می سال ۱۹۹۲ از سوی روسیه، ارمنستان، قزاقستان، قرغیزستان، تاجیکستان و بلاروس تاسیس شد.
تاجیکستان به عنوان یکی از اعضای آن، مرز طولانی با افغانستان دارد.
نشست این سازمان در حالی برگزار میشود که طالبان برای دومین مرتبه در افغانستان به قدرت رسیده اند.
تاجیکستان و روسیه در ماه اکتوبر پارسال، در نزدیکی مرز با افغانستان، تمرینات نظامی مشترک را با حضور حدود پنج هزار نظامی اجرا کردند.
هدف این تمرینات آمادگی برای هر تهدید احتمالی از افغانستان عنوان شده بود. در آن هنگام حکومت طالبان گفت که افغانستان برای آسیای میانه و کشورهای همسایه هیچ تهدیدی نیست.
بخش تاجیکستان رادیو آزادی گزارش داده که دو روز پیش از برگزاری نشست سازمان پیمان امنیت جمعی، امام علی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان در مورد افغانستان با همتای روسیاش ولادیمیر پوتین گفتگو کرد.
بر اساس گزارشها، رحمان و پوتین در مورد امنیت مرزهای مشترک افغانستان و تاجیکستان و هشدار های فرامرزی با توجه به تهدیدهای فزاینده تروریستی در افغانستان گفتوگو کردند.
شاخه خراسان گروه دولت اسلامی "داعش" شنبه گذشته ادعا کرد که از ولسوالی خواجه غار ولایت تخار، بر اهداف نامعلوم در تاجیکستان راکت پرتاب کرده است.
اما بعداً تاجیکستان در بیانیۀ گفته که راکت نه بلکه چند مرمی در جریان درگیری میان نیروهای طالبان و جنگجویان داعش به گونه تصادفی به سمت تاجیکستان شلیک شده است.
کمیته امنیت ملی تاجیکستان گفته است که برای امنیت مرز هایش با افغانستان هرگونه تلاش خواهد کرد.