لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۱۳

پنج شهروند بریتانیا پس از شش ماه از زندان طالبان رها و به مقامات بریتانوی تسلیم داده شدند


تصویر آرشیف: نمایی از شهر لندن پایتخت بریتانیا
تصویر آرشیف: نمایی از شهر لندن پایتخت بریتانیا

حکومت طالبان پنج بریتانوی را که از چندین ماه به این طرف در افغانستان زندانی بودند٬ بر اساس یک تفاهم٬ رها کرده است.

در مورد هویت این افراد توضیحی داده نشده است٬ اما حکومت بریتانیا با تآیید خبر رهایی این پنج شهروند بریتانوی گفته است٬ اگر این افراد فرهنگ و عنعنات افغانی را در جریان سفر به افغانستان نقض کرده باشند٬ حکومت بریتانیا به نماینده گی از خانواده های این افراد از مردم افغانستان معذرت میخواهد.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان روز دوشنبه گفت که این پنج بریتانوی بعد از مباحثات دوامدار وتفاهم با لندن روز دوشنبه رها و به مقامات بریتانیا سپرده شدند.

سخنگوی حکومت طالبان در تویت خود جرئیات بیشتر نداد ولی صرف گفت که این افراد شش ماه پیش بدلیل نقض قانون افغانستان وتخطی از فرهنگ وعنعنات افغانی بازداشت شده بودند.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان

از سوی دیگر٬ وزارت خارجۀ بریتانیا دراعلامیه خود از رهایی این پنج نفر٬ استقبال کرده گفته است که این افراد برای حکومت بریتانیا درافغانستان کار نمی کردند وتوصیه لندن درمورد اجتناب از سفر به افغانستان را نادیده گرفته بودند.

اگرچه کابل ولندن هویت این افراد را برملا نکرده است ولی یک انجمن خبرنگاران درلندن که برای رهایی پیتر جووینلز فیلمبردار سابق« بی بی سی» تلاش می کرد٬ تائید می کند که پیتر جووینلز یکی از پنج نفری است که رها شده است.

حکومت بریتانیا همزمان با رهایی این افراد گفت که ازهیچ کسی به شمول اتباع افغانستان برای تغییر سیاسی از طریق خشونت دراین کشور حمایت نمی کند.

بریتانیا گفته است به هیچ کسی اجازه داده نخواهد شد که برای تغییر رژیم درافغانستان درخاک بریتانیا فعالیت کند.
بریتانیا گفته است به هیچ کسی اجازه داده نخواهد شد که برای تغییر رژیم درافغانستان درخاک بریتانیا فعالیت کند.

این اظهارات هوگو شارتر شارژدافیر سفارت بریتانیا برای افغانستان در دبی درویب سایت رسمی حکومت بریتانیا نشر شده است.

وی تاکید کرد که به هیچ کسی اجازه داده نخواهد شد که برای تغییر رژیم درافغانستان درخاک بریتانیا فعالیت کند.

عزیزالدین معارج دیپلومات سابق افغان مقیم لندن در پاسخ به این پرسش که آیا این انکشافات نمایانگر تغییر موقف لندن نسبت به طالبان است؟ می گوید که طالبان به تعامل با جهانیان ضرورت دارند و بریتانیا نیز منافع خود را دنبال میکند. وی به ادامه افزود:

" انگلستان یک کشوری است که مثلا هم به طالبان یک چراغ سبز نشان داده وهم درمسئلۀ امنیت داخلی به صلح افغانستان تاکید نموده وگفته که کسی را حمایت نخواهد کرد که از راه خشونت تغییر درافغانستان بیاورد و طالبان هم یک تعداد محبوسین بریتانوی را رها کردند.بناء این نشان میدهد که یک تفاهم میان آنها صورت گرفته وعلاقمندی دارند که باهمدیگر روابط بر قرار سازند."

بریتانیا گفته است که هیچ بدیلی به جز تعامل با طالبان و فراهم کردن کمک های بشری برای افغانستان وجود ندارد

شارژدافیر سفارت بریتانیا گفته که خشونت در افغانستان به نفع هیچکسی نیست وکدام بدیلی بغییراز ادامه کمک های بشری به مردم افغانستان وتعامل با طالبان بخاطر منافع امنیتی وجود ندارد.

طالبان نیز از این موقف لندن با گرمی استقبال کردند . از برگشت دوبارۀ طالبان به قدرت در افغانستان ده ماه می گذرد ولی هنوز هیچ کشوری نظام آنها را به رسمیت نشناخته است.

جامعه جهانی محدودیت طالبان برکار و آموزش زنان و دختران را مانع بزرگ در راستای به رسمیت شناختن آنها می داند.

XS
SM
MD
LG