لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۵۷

عید قربان؛ منصور: به دلیل مشکلات اقتصادی از سنت ابراهیمی محروم شدم


شماری از مردم کابل می گویند به دلیل مشکلات اقتصادی امسال نتوانستند قربانی کنند.
شماری از مردم کابل می گویند به دلیل مشکلات اقتصادی امسال نتوانستند قربانی کنند.

مشکلات مختلف اقتصادی بزرگداشت از عید امسال را در کابل کمرنگ ساخته است.

شماری از مردم می‌گویند، به دلیل بلند بودن کرایۀ موتر، نمی‌توانند که برای تبریکی دادن عید به خانۀ دوستان و بستگان‌شان بروند.

از سوی دیگر شماری از خانواده‌ها می‌گویند، امسال توان قربانی کردند را نداشتند.

احمد منصور باشنده کابل است. او می‌گوید در عیدهای قربان سال‌های گذشته یک یا دو مواشی را قربانی می‌کرد، اما امسال به دلیل مشکلات اقتصادی از این سنت ابراهیمی محروم شده است: "ما در فامیل تا سه مواشی را قربانی می‌کردیم اما امسال اقتصاد ضعیف بود و نتوانستیم که حتی یک قربانی هم کنیم کار نیست مشکلات اقتصادی زیاد شده است."

منصور یکی از صدها فردی است که در سال‌های گذشته قربانی می‌کرد، اما امسال نتوانسته است که گوسفند و یا گاو ذبح کند.

در همین حال شماری از قصاب‌ها که در سال‌های گذشته در روز نخست عید کاروبار خوبی داشتند، می‌گویند، امسال در روز نخست عید کمتر از عیدهای گذشته مواشی ذبح کرده اند و عاید کمتری داشته اند.

حسیب الله و نوید، دو تن از این قصابان به رادیوآزادی گفتند: "امسال در تناسب به سال‌های قبل کار ما زیاد تفاوت داشت یعنی کمتر شده بود در سال‌های قبل در یک روز اول عید هفت گاو و تا ۱۲ گوسفند را کشتار می‌کردم اما امسال مزۀ کار نبود."

"مردم توان خرید مواشی را نداشتند ما هم نسبت به عیدهای دیگر در روز اول با پول ارزان کشتار کردیم."

در کنار این موضوع، بلند رفتن بهایی تیل و کرایۀ تکسی نیز بزرگداشت از عید را در کابل کمرنگتر ساخته است.

شماری از خانواده‌های کم‌درآمد می‌گویند، امسال توان پرداخت کرایۀ موتر را برای رفتن به خانۀ دوستان و خویشاوندان‌شان ندارند.

محمد نذیر، آموزگار و یکی از این افراد به رادیو آزادی گفت: "کرایه بسیار بلند شده است قبلاً ما از کارته نو تا خیرخانه با ۲۰۰ تا ۲۵۰ افغانی به خانه دوستان می‌رفتیم اما امسال این رقم به ۵۰۰ افغانی رسیده است و کرایه زیاد قیمت شده است."

شماری از رانندگان تکسی نیز با تأیید این مشکل می‌گویند، بهای تیل در تناسب به چند ماه گذشته به گونۀ بی‌پیشینه‌ای افزایش یافته و این موضوع بر کار و بارشان تاثیر منفی گذاشته است.

نعمت الله، یکی از این رانندگان به رادیوآزادی گفت: "کار و بار نیست تیل قیمت شده و کرایه هم بلند است مردم توان گرفتن دربست را ندارند."

به گفتۀ شماری از راننده‌ها، در حال حاضر در بازارهای کابل بهای یک لیتر تیل پطرول ۹۰ افغانی و یک لیتر دیزل بیش از ۱۲۰ افغانی است.

با حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، فقر، بیکاری و دیگر مشکلات اقتصادی به گونۀ کم‌پیشینه‌ای در این کشور افزایش یافته است.

حکومت سرپرست طالبان در کنار وعده برای حل این مشکلات، همواره از جامعۀ جهانی و سازمان‌های بین‌المللی خواسته که در راستای حل این مشکلات با حکومت آنان همکاری کنند.

XS
SM
MD
LG