لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۳۲

مذاکرات هیئت طالبان با پاکستانی ها برای ختم درگیری ها در منطقه دند پتان به نتیجه نرسید


جریان مذاکره هیئت طالبان افغانستان با نیروهای پاکستانی در منطقه دند پتان ولایت پکتیا. ( تصویر توسط منابع محلی در اختیار رادیو مشال گذاشته شده است)
جریان مذاکره هیئت طالبان افغانستان با نیروهای پاکستانی در منطقه دند پتان ولایت پکتیا. ( تصویر توسط منابع محلی در اختیار رادیو مشال گذاشته شده است)

مذاکرات برای متوقف کردن درگیری های تازۀ مرزی میان طالبان افغان و نیروهای پاکستانی به نتیجه ای نرسیده است.

با وصف درگیری در مناطق سرحدی پاکستان و افغانستان، دو طرف هیئت های مذاکره کنندۀ شان را به دروازۀ خرلاس واقع در مسیر منطقۀ کرم اجنسی و ولسوالی دند پتان ولایت پکتیا فرستاده بودند.

بر اساس معلومات رادیو آزادی، والی حکومت طالبان در پکتیا و برخی مقامات دیگر به آن جا رفته بودند.

در شماری از رسانه ها از جمله «طلوع نیوز» و در صفحات اجتماعی از رفتن ملا فاضل مظلوم، معاون وزارت دفاع حکومت طالبان به دند پتان خبر داده شده است.

اما هنوز تایید نشده است که ملا فاضل هم در نشست دو طرف اشتراک کرده یا نه.

جریان ورود هیئت مذاکره کننده طالبان به دند پتان ولایت پکتیا ( تصویر توسط منابع محلی در اختیار رادیو مشال گذاشته شده است)
جریان ورود هیئت مذاکره کننده طالبان به دند پتان ولایت پکتیا ( تصویر توسط منابع محلی در اختیار رادیو مشال گذاشته شده است)

محمود اسلم کمیشنر کوهات و برخی مقامات دیگر به نمایندگی از پاکستان در نشست شرکت کرده اند.

رادیو آزادی برخی عکس های تایید نشده از نشست را نیز به دست آورده است.

شماری از بزرگان قومی از جمله سید مبین حسین، یک بزرگ محلی خرلاس در مورد این نشست معلومات خود را شریک کرده اند.

او به رادیو مشال، بخش پاکستان رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی چنین گفته است:

"مذاکرات طولانی انجام شد. پس از مذاکرت، آن ها (طالبان) چیزی را که گفتند برای مردم ما قابل پذیرش نبود، چون که ما خواست مشروع داشتیم. ما به آن ها گفتیم که در محلۀ ما سرک ایجاد کرده اید. سرک سازی را متوقف کنید و از آن استفاده نکنید. اما آن ها نپذیرفتند. آن ها (طالبان) با آمادگی درست آمده اند. بنابرین، جنگ شاید ادامه یابد."

مردم محلی منطقۀ کُرم اجنسی ادعا می کنند که پس از نصب سیم خاردار در امتداد خط دیورند، صدها هکتار زمین شان در جانب افغانستان مانده است.

به گفتۀ حسین، طالبان به آن ها گفته اند که زمین ها متعلق به مردم کُرم اجنسی نیست، بل به گفتۀ طالبان جایداد خودشان است.

حکومت پاکستان به هدف آنچه برقراری امنیت خوانده بود، در سال ۲۰۱۷ نصب سیم خاردار در امتداد خط دیورند را آغاز کرد، اقدامی که با مخالفت حکومت پیشین افغانستان به همراه شده بود.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان

وزارت های خارجه و دفاع حکومت طالبان به پرسش های ناوقت روز دوشنبه رادیو آزادی در مورد دیدار مقامات دو طرف پاسخ ندادند. اما ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان یکشنبه به رادیو آزادی گفته بود که هر دو طرف هیئت هایی را گماشته اند و گفت و گو می کنند.

درگیری سه روز پیش نخست از سوی باشندگان محلی کرم اجنسی آغاز شد و سپس طالبان و نیروهای پاکستان در ولسوالی دندپتان ولایت پکتیا، از اسلحۀ سبک و سنگین بر یکدیگر استفاده کردند.

اردوی پاکستان هم رسماً چیزی نگفته است.

اما ساجد حسین توری وزیر توسعۀ منابع بشری و پاکستانی های مقیم خارج که باشندۀ اصلی منطقۀ کرم اجنسی است به روز دوشنبه در تویتر طالبان را به تداوم حملات متهم کرد و تاکید ورزیده است که در پهلوی متوقف کردن فوری حملات باید در مورد حل جنجال مذاکرات شود.

بر اساس گزارش ها، درگیری سه روز پیش نخست از سوی باشندگان محلی کرم اجنسی آغاز شد و سپس طالبان و نیروهای پاکستان در ولسوالی دندپتان ولایت پکتیا، از اسلحۀ سبک و سنگین بر یکدیگر استفاده کردند.

در مناطق مرزی این ولسولی و منطقۀ کرم اجنسی بر اثر درگیری های دوامدار به دو طرف تلفات رسیده است.

شماری از باشندگان دند پتان دوشنبه به خبرنگار رادیو آزادی گفتند که یک طالب و یک رانندۀ عادی در تیراندازی پاکستان کشته شدند و چند تن دیگر زخم برداشتند.

مسئولان امنیتی کرم اجنسی به رادیو مشال گفته اند که بر اثر حملات طالبان، یک نظامی پاکستان کشته شده است، هشت نظامی و چهار غیرنظامی زخمی شده اند.

از زمان آغاز درگیری تازه، دروازۀ خرلاس که مسیر اصلی تجارتی بین جنوب شرق افغانستان و پاکستان است، بسته شده است.

سید اصغر حسین، عضو شورای شاروالی خرلاس به رادیو مشال در این مورد چنین گفته است:

"بخاطر بسته شدن سرحد خسارۀ زیاد رسیده است. اموال زیادی متوقف مانده. زغال، برنج، میوۀ خشک و تازه و چیز های زیادی دیگر. بر اثر این به مردم زیان زیاد می رسد."

درگیری در دند پتان و کرم اجنسی پس از آن است که گذرگاه مرزی سپین بولدک – چمن پس از یک هفته به روز دوشنبه دوباره به روی همه باز شد.

این مسیر پس از آن بسته شد که یکشنبه گذشته مرد ملبس با لباس شخصی یک سرباز پاکستانی را در آن جا به ضرب گلوله کشت.

XS
SM
MD
LG