لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۵ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۴۳

روزنامه فایننشل تایمز: معاون سازمان ملل برای صحبت در مورد کار زنان٬ به کابل سفر می‌کند


تعدادی از زنان معترض در کابل
تعدادی از زنان معترض در کابل

روزنامه فایننشل تایمز

روزنامه فایننشل تایمز در تازه ترین شماره خود نوشته است که سازمان ملل یک مقام بلند پایه خود را به افغانستان می فرستد تا در دیدار با حکومت طالبان٬ بحران ایجاد شده در مورد کار زنان در موسسات غیر دولتی را کاهش بدهد.

به نوشته فایننشل تایمز معاون سازمان ملل در امور کمک های بشری در ماه جاری به کابل سفر می کند و با مقامات طالبان دیدار و در مورد فعالیت نهاد های غیر دولتی صحبت خواهد کرد.

نهاد های امداد رسان بین المللی گفته اند که ممنوعیت کار زنان برای آنان پذیرفتنی نیست و به همین دلیل تعدادی از این موسسات جریان فعالیت های خود را در افغانستان متوقف کرده اند.

روزنامه اظهارات رزمی فاروق مسوول موسسه « اکشن اید» را منعکس ساخته که گفته است: زنان و کودکان در افغانستان بیشترین نیازمندی را به کمک ها دارند که باید امداد فوری به انان رسانده شود.

به اساس تخمین سازمان ملل در سال جاری ۲۸.۳ ملیون تن از اتباع افغانستان به کمک های فوری نیاز دارند.
سازمان ملل در ماه گذشته گفته بود که برای فراهم کردن مواد غذایی و کمک های صحی برای افغانهای نیازمند به چهارملیارد و ششصد ملیون دالر نیاز دارد.

روزنامه گاردین

روزنامه گاردین نیز در رابطه به حقوق زنان افغانستان مقاله یی را به نشر رسانده است.
این نشریه به موضوع تیم فوتبال زنان افغانستان پرداخته و نوشته است٬ حالا که جام جهانی فوتبال در قطر به پایان رسیده است٬ فدراسیون بین المللی فوتبال به جام جهانی فوتبال زنان بیشتر توجه دارد که قرار است در ماه جولای در آسترالیا برگزار شود.

آسترالیا جایی است که بیشترینه اعضای تیم فوتبال زنان افغانستان در آن پناهنده شده اند. آنان تمرینات خود ادامه می دهند٬ اما نمیتوانند در رقابت های جام جهانی زنان اشتراک کنند٬ زیرا فدراسیون بین المللی فوتبال ( فیفا) تیم آنان را به رسمیت نمی شناسد.

گاردین در ادامه نوشته است: فیفا باید به طالبان این پیغام را برساند که زنان حق کار٬ تحصیل و ورزش را دارند.

نشریه دیپلومات

اما در این میان نشریه دیپلومات در شماره اخیر خود مطلبی را درمورد تحریک طالبان پاکستان به نشر رسانده است. این گروه که به ( تی تی پی ) نیز شهرت دارد٬ در سال ۲۰۰۷ تاسیس گردید.

به نوشته دیپلومات٬ از نظر ایدیولوژیکی طالبان پاکستان با طالبان افغان پیوند دارند و این هر دو گروه در برابر نیروهای بین المللی مستقر در افغانستان می جنگیدند. به باور مقاله نویس٬ اما تفاوت این دو گروه در آن است که در آن زمان طالبان پاکستان در افغانستان و طالبان افغان در پاکستان به سر می بردند.

به نوشتهٔ دیپلومات٬ زمانی که در ماه اگست سال ۲۰۲۱ طالبان کابل را تصرف کردند٬ اسلام آباد امیدوار شد که طالبان افغان جلو فعالیت های تحریک طالبان را خواهند گرفت. طالبان افغان نیز چندین بار تلاش کردند تا در مذاکرات صلح میان پاکستان و تحریک طالبان میانجیگری کنند. یک آتش بس نیز در میان نافذ شد٬ اما بعدا لغو شد و بر اساس گزارش ها٬ تحریک طالبان پاکستان حملات خود را افرایش داده است.

پاکستان حالا بر طالبان افغان فشار وارد کرده است تا جلو فعالیت تی تی پی را بگیرند و در عین حال گفته است٬ تا زمانی که تحریک طالبان پاکستان اسلحه خود را به زمین نگذارد٬ هیچ مذاکره یی با این گروه نخواهد کرد.

XS
SM
MD
LG