افغانستان
ادارههای ملل متحد خواستار دسترسی دختران افغان به حق تحصیل شدند
ادارههای سازمان ملل متحد، در روز جهانی آموزش، خواهان دسترسی دختران افغان به حق تحصیل شده اند.
اداره آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد "یونسکو" در توییتی امروز سهشنبه (۲۴ جنوری) گفت که در حال حاضر شمار دختران در مکتبهای متوسطه و لیسه هم مانند سال ۲۰۰۱ در افغانستان به صفر رسیده است.
این اداره گفته که به صورت تقریبی در سال ۲۰۲۱، از هر ۱۰ دختر در افغانستان، ۴ تن آنها به مکتب میرفتند اما اکنون شمارشان گنگ است.
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان هم امروز در توییتی گفت که آموزش حق همه است و تمامی دختران بالاتر از صنف ششم در افغانستان باید حق دسترسی به آنرا داشته باشند.
به گفتۀ این نهاد، آموزش میتواند جامعه را از فقر به سوی شگوفایی برساند.
در نزدیک به یک و نیم سال که طالبان در افغانستان دوباره به قدرت باز گشته اند به دختران بالاتر از صنف ششم اجازۀ رفتن به مکتب داده نشده و به تازگی دروازه پوهنتونها نیز به روی آنان بسته شده است.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
حکومت طالبان می گوید، در ۳۱۴ ولسوالی افغانستان شفاخانه می سازد
وزارت صحت عامه حکومت طالبان در مورد ساختمان شفاخانه ها در ۳۱۴ ولسوالی افغانستان خبر داده است.
نظر به گزارش خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان این وزارت امروز در اعلامیه گفته که برای اعمار این شفاخانه ها از سوی رهبر آنها بیش از شش میلیارد افغانی بودجه اختصاص داده شده و کار اعمار پنج شفاخانه در ولایات لوگر، غزنی، و فراه به زودی شروع میشود.
خبر اعمار شفاخانه ها توسط طالبان در ولایات مختلف در حالی نشر میشود که هفته گذشته طالبان آموزش دختران و زنان را در انستتوت های طبی هم ممنوع قرار دادند. این اقدام آنها نگرانی ها را در مورد سکتور طبی افغانستان بیشتر ساخته و اعتراضات داخلی و خارجی را دامن زد.
انتونی بیلینکن وزیر خارجه امریکا روز چهارشنبه گفت که این رفتار نو و اقدامات قبلی طالبان نه تنها بر زنان و دختران افغان بلکه بر تمام افغانها در بخش صحی، رفاه و مصونیت حیاتی تاثیر ناگوار می گذارد.
بیلنکن گفت که امریکا برای رفع این محدودیت ها در افغانستان کوشش ها را دوام خواهد داد و دیگر کشورهای جهان را نیز در این راستا تشویق خواهد کرد.
یک مقام ملل متحد: افغانستان در سطح جهان، با دومین بحران بزرگ انسانی روبهرو است
ملل متحد میگوید که افغانستان در سطح جهان، با دومین بحران بزرگ انسانی مواجه است و نصف نفوس این کشور به کمکهای بینالمللی نیاز دارند.
تام فلیچر، معاون سرمنشی ملل متحد در امور بشردوستانه و هماهنگکنندهٔ کمکهای اضطراری، دیروز در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد همچنان گفت که در چنین شرایط، نیاز است از افغانها با همبستگی جهانی و حس بشردوستانه حمایت شود.
آقای فلچر افزود که در سال ۲۰۲۴، سازمان ملل متحد و شرکای بشردوستانه برای نزدیک به ۱۸ میلیون نفر در افغانستان، از جمله بیش از ۵ میلیون زن و تقریباً هشت و نیم میلیون کودک که با مشکلات سخت بشری روبهرو بودهاند، کمکهای نجاتبخش ارسال کردهاند.
این مقام ارشد سازمان ملل متحد افزوده است که به دلیل کمبود بودجه، صدها مرکز صحی در سال جاری در افغانستان بسته شده که در نتیجه، ۳ میلیون افغان از مراقبتهای صحی محروم شدهاند.
او همچنان افزوده است که از ماه می به اینسو نزدیک به ۶ میلیون نفر از کمکهای غذایی ماهانه محروم شدهاند و این کمکها به افراد نیازمند دیگر نیز کاهش یافته است.
تام فلیچر خواستار افزایش بودجه برای افغانستان شد و گفت که برای ادامهی کمکهای بشردوستانه به افغانستان در سال ۲۰۲۵ به حدود دو نیم میلیارد دالر نیاز است.
پیش از این هم سازمان ملل متحد گفته بود که تقریباً نیم جمعیت افغانستان در فقر زندگی میکنند.
گزارش جدید وزارت خارجهی ایالات متحده: طالبان میزبان القاعده و تیتیپی اند
در گزارش جدید وزارت خارجهی ایالات متحده آمده است که طالبان همچنان میزبان اعضای القاعده و تحریک طالبان پاکستان، تیتیپی در افغانستان هستند.
در گزارش تازه سالانه این وزارت درباره تروریزم که روز پنجشنبه، ۲۲ قوس نشر شد، آمده است که طالبان به اعضای تحریک طالبان پاکستان که در خاک افغانستان فعال هستند، اجازه دادهاند که بین افغانستان و پاکستان رفتوآمد کنند و حملاتی را انجام دهند.
در این گزارش همچنان آمده است که در مورد نحوهی برخورد با تحریک طالبان پاکستان، میان طالبان در افغانستان اختلافنظر وجود دارد.
در این گزارش با اشاره به حملات شاخهی خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش در افغانستان گفته شده که این گروه در حملات خود بیشتر اعضای طالبان را هدف قرار داده است.
هرچند طالبان در گذشته گفتهاند که گروه داعش را سرکوب کردهاند، در تازهترین مورد، داعش مسئولیت قتل خلیلالرحمن حقانی، سرپرست وزارت مهاجرین و عودتکنندگان حکومت طالبان را پذیرفت.
حقانی روز چهارشنبه، ۲۱ قوس در یک حملهی انتحاری در محوطهی این وزارت کشته شد.
نصیراحمد فائق به شورای امنیت: در چهارمین سال حاکمیت طالبان بر افغانستان، نقض حقوق بشر شدیدتر شده است
نصیراحمد فائق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در ملل متحد در بیانیهاش در نشست شورای امنیت این سازمان که دیروز (پنجشنبه) ارائه کرده، از وضعیت افغانستان زیر حاکمیت طالبان نگرانی کرده است.
بر اساس متن این بیانیه که فائق آن را صبح امروز (جمعه 23 قوس) در صفحۀ ایکس خود نشر کرده، او گفته است که در چهارمین سال حاکمیت طالبان بر افغانستان، بحران بشری، بیثباتی اجتماعی و سیاسی و نقض حقوق بشر به ویژه حقوق زنان شدیدتر شده است.
فائق گفته است که با وجود خواستهای ملل متحد، طالبان محدودیتهایشان را تشدید کردند، محیطی از آپارتاید جنسیتی را تحمیل و تنها بر تحکیم قدرت خود تمرکز کرده اند.
سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در ملل متحد از طالبان خواسته که در کنار عمل به تعهدات خود و احترام به خواست مشروع مردم افغانستان و جامعۀ بینالمللی، برای یک ایجاد یک حکومت فراگیر وارد گفتوگوی معنادار شود.
نشست شورای امنیت ملل متحد در بارۀ افغانستان دیروز (پنجشنبه) برگزار شد.
دومین بازی ۲۰ اوورهی تیمهای ملی کریکت افغانستان و زیمبابوی امروز برگزار میشود
تیم ملی کریکت افغانستان در دومین بازی ۲۰ اووره روز جمعه، ۲۳ قوس به مصاف تیم کشور میزبان زیمبابوی میرود.
افغانستان در اولین بازی سلسلۀ سه مسابقهی ۲۰ اووره در برابر زیمبابوی روز چهارشنبه، ۲۱ قوس با تفاوت چهار ویکت در شهر هراری پایتخت زیمبابوی شکست خورد.
قرار است که تیمهای ملی کریکت افغانستان و زیمبابوی ۳ بازی ۵۰ اووره و ۲ بازی تست نیز انجام دهند.
هشدار در مورد احتمال بادهای شدید در شمال و غرب افغانستان
ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان میگوید که روز جمعه ۲۳ قوس احتمال بادهای شدید در ولایتهای شمالی و غربی افغانستان وجود دارد.
بر اساس اطلاعیه این ریاست که روز پنجشنبه منتشر شد ، سرعت باد در مناطق مختلف بین ۵۰ تا ۸۰ کیلومتر در ساعت پیشبینی شده است.
در ماه سرطان امسال چندین ولایت افغانستان از جمله ننگرهار شاهد تند بادها همراه با باران و سیل بود که بر اساس ارقام حکومت طالبان در نتیجهی آن ۵۲ نفر جان باختند.
افغانستان یکی از ده کشور آسیب پذیر در برابر تغییرات اقلیمی است.
تأکید رینا امیری بر اقدام جمعی علیه محدودیتهای طالبان در برابر زنان و دختران
رینا امیری، نمایندهی ویژهی ایالات متحده در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان میگوید که اقدامات طالبان در بارهی زنان ، آزار و اذیت جنسیتی به حساب میآید که نیاز به محکومیت واضح و اقدام جمعی دارد.
خانم امیری در شبکۀ ایکس( توییتر سابق) ناوقت روز پنجشنبه، ۲۲ قوس نوشت که نکوهش فرامین طالبان از سوی انتونی بلینکن وزیر خارجهی ایالات متحده را تکرار میکند.
در ادامه آمده است که این فرامین آیندهی افغانستان را به خطر میاندازد، رویاهای زنان و دختران را نابود میکند و زندگی آنها را در معرض خطر قرار میدهد.
بلینکن در ایکس روز چهارشنبه نوشت که ایالات متحده دستورهای تبعیض آمیز طالبان را که به گفتهی او حقوق و زندگی زنان و دختران افغان را به خطر میاندازد محکوم میکند.
وزیر خارجهی ایالات متحده همچنان نوشته است که امریکا قاطعانه از زنان و دختران افغان حمایت میکند.
طالبان گفته اند که حقوق زنان را در چهارچوب شریعت اسلامی رعایت میکنند.
آنها در ادامهی وضع محدودیت ها بر زنان و دختران، به تازگی زنان و دختران را از آموزش در انستیتوتهای طبی در افغانستان منع کردند.
سازمان عفو بینالملل در پستی در شبکۀ ایکس دیروز گفت که با این تصمیم، آخرین مسیر باقیمانده برای آموزش دختران در افغانستان بسته میشود.
این سازمان افزوده که طالبان باید فوراً به سیستم آزار و اذیت جنسیتی پایان دهند.
سازمان همکاری اسلامی حمله بر خلیل الرحمن حقانی را به شدت محکوم کرد
سازمان همکاری اسلامی حمله روز گذشته بر سرپرست وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان طالبان در کابل را به شدت محکوم کرد.
خلیل الرحمن حقانی دیروز (چهارشنبه) در یک حمله انتحاری در داخل این وزارت در کابل کشته شد.
بر اثر این حمله انتحاری شش نفر دیگر کشته شدند.
طالبان در اعلامیهی گفتهاند که این حمله توسط داعش انجام شده است، اما هنوز کسی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.
در اعلامیه مطبوعاتی سازمان همکاری اسلامی که ناوقت روز چهارشنبه منتشر شد، آمده است که در دو سال گذشته وضعیت امنیتی در افغانستان بهبود یافته است، اما چنین حملاتی می تواند نگرانی های امنیتی را ایجاد کند.
در ادامه آمده است که باید تلاش های برای ریشه کن کردن نا امنی در افغانستان انجام شود.
شورای امنیت ملل متحد، امروز نشستی را درمورد افغانستان دایر می کند
قرار است شورای امنیت سازمان ملل امروز نشستی را در مورد افغانستان دایر کند.
دفترهئیت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در صفحه اکس(توییتر سابق) خود نوشته که روزا اتونبایوا، رئیس این دفتر در این نشست امروز سخنرانی خواهد کرد.
این چهارمین نشست شورای امنیت در مورد افغانستان در سال جاری است و در حالی برگزار میشود که یوناما روز سهشنبه به مناسبت روز جهانی حقوق بشر اعلام کرد که هرچند درگیریهای مسلحانه در افغانستان کاهش یافته، اما وضعیت حقوق بشر بهویژه حقوق زنان و دختران همچنان با تهدیدهای جدی روبهرو است.
شورای امنیت نیز وضعیت بشری در افغانستان، بهویژه شرایط زنان و دختران، را بسیار نگرانکننده خوانده است.
فعالیت سازمانهای غیردولتی در افغانستان، موضوع مورد بحث مقامات طالبان و فرانسه
سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر می گوید که در دیدارش با ژان مارین شو، شارژدافیر سفارت فرانسه برای افغانستان در مورد وضعیت افغانستان و فعالیت های سازمان های غیردولتی در این کشور گفتگو کرده است.
شاهین در ایکس، توییتر سابق ناوقت سه شنبه ۲۰قوس نوشت که همچنان در دیدار دو طرف در مورد وضعیت خدمات صحی در افغانستان و نیازهای فنی میدان هوایی کابل بحث شده است.
فرانسه یکی از کشورهای غربی است که پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، سفارتش در کابل را مسدود کرد.
ملاقات میان شاهین و مارین شو در دوحه پایتخت قطر انجام شده است.
فرانسه در کنار سایر کشورها در جهان حکومت طالبان را هنوز به رسمیت نشناخته است.