لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۵ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۴۳

افزایش بی‌سابقه گدا ها در کابل؛ مردم: گدا ها دروازه به دروازه می روند و خیرات می‌طلبند


گدا ها برای جلب ترحم مردم از کودکان نیز استفاده می کنند
گدا ها برای جلب ترحم مردم از کودکان نیز استفاده می کنند

برخی از باشندگان شهر کابل می‌گویند که تعداد گدا ها در این شهر نسبت به گذشته افزایش یافته است.
آن‌ها می‌گویند که در گذشته گداها را در چهارراه‌ها و جاده‌ها می‌دیدند، اما اکنون این گدا دروازه به دروازه خانه ها نیز می روند و خیرات می طلبند.

یک باشنده کابل که به دلیل حساسیت موضوع نمی‌خواهد نامش در گزارش ذکر شود، از افزایش گدا ها در کابل نگران است و شکایت دارد.

وی میگوید با این‌که حکومت طالبان ادعا دارد که گدایان را از شهر جمع‌آوری کرده، اما آن‌ها را به در خانه‌های مردم فرستاده و مشکلات تازه یی را ایجاد کرده اند:

"بلی این خبر درست که گداها از شهر جمع شده‌اند، اما آن‌ها دم در خانه‌ها آمدند، هر روز از صبح تا غروب حداقل پنج تا ده نفر جلو درب ما می‌ایستند، آن‌ها زن و کودک هستند و صدقه می‌خواهند."

تصویر آرشیف: یک بانو در حال گدایی
تصویر آرشیف: یک بانو در حال گدایی

احسان‌الله خرم، یکی دیگر از باشنده‌های کابل نیز روایت مشابه را بیان می‌کند که بسیاری از مردم شغل خود را از دست داده‌اند و فقر افزایش یافته است:

"گداها بیش از پیش افزایش یافته اند، زیرا فقر زیاد شده‌است، قبلا آن‌ها در سرک‌ها گدایی می‌کردند، اما حالا به خانه‌های مردم در می‌زنند. این تفاوت است."

حکومت طالبان: گدا ها افزایش نیافته اند٬ ما هزاران تن آنان را جمعآوری کرده و به آنان ماهانه دوهزار افغانی کمک می دهیم

شکیبا که همسر یک سرباز سابق افغان است می‌گوید که طالبان کار او را گرفتند و شوهرش نیز دو سال پیش توسط افراد مسلح ناشناس کشته شد. او می‌گوید مجبور است که برای فرزندان خود گدایی کند.

شکیبا می‌افزاید که قبلاً در بخش گلدوزی و خیاطی یک مؤسسه کار می‌کرد و ۸۵۰۰ افغانی درآمد داشت، خرج خانه و فرزندانش را می‌داد، اما مؤسسه تعطیل شد، او و فرزندانش مجبور هستند خانه به خانه گدایی کنند:

"من بچه‌هایم را به خانه‌ها می‌فرستم تا گدایی کنند. هیچ کس به من چیزی نمی‌دهد. من به خدا دعا می‌کنم. آن‌ها نه جراب دارند و نه لباس. آن‌ها در شرایط بسیار سختی هستند. هوا سرد است و مواد سوخت و بخاری نیست. من آن‌ها را می‌فرستم و اگر یکی دل داشته باشد کمک می‌کند و اگر دل نداشته باشد چیزی کمک نمی‌کند، ده روپیه ندارم که برای بچه‌ها چیزی بخرم."

یک گدا در کابل در کنار یکی از جاده های عمومی
یک گدا در کابل در کنار یکی از جاده های عمومی

این در حالی‌ست که از آغاز حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، بی‌کاری و فقر در افغانستان به اوج خود رسیده است.

در عین حال، ریاض احمد محمد مشاور وزارت کار و امور اجتماعی حکومت طالبان به رادیو آزادی گفت که کمیته مشترک وزارت‌های مختلف زیر چتر معاونیت اقتصادی رئیس‌الوزرا کار می‌کند و افراد نیازمند را از شهر جمع‌آوری و به آن‌ها مساعدت می‌کند:

"سره میاشت گداهای مستحق و حرفوی را یک طرف می‌کند، کار و امور اجتماعی کودکان بی‌سرپرستی را که در کنار جاده کار می‌کنند جمع‌آوری می‌کند، سرپناه برای آن‌ها فراهم می‌کند، در پرورشگاه جای می‌دهد و به آن‌ها آموزش می‌دهد. وزرات داخله نیز گداها را از نقاط مختلف شهر جمع‌آوری می‌کند و آن‌ها را بایومتریک و ثبت می‌کند، این‌که مردم می‌گویند که گداها افزایش یافته را رد می‌کنم."

او می‌افزاید که تا کنون بیش از ۲۸ هزار گدا را از نقاط مختلف جمع‌آوری کرده‌اند که ۱۲ هزار تن آنان زن، بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن آنان کودکان و نزدیک به چهار هزار تن آنان مردان می‌باشند و ماهانه دو هزار افغانی به آنان می‌پردازند.

XS
SM
MD
LG