رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نماینده گان کانگرس امریکا از حزب جمهوری خواه ٬ مایکل مک کاول٬ شام دوشنبه گفت که او نامۀ احضار وزیر خارجۀ امریکا انتونی بلینکن را امضا کرده است.
این احضاریه به عدم ارايه اسناد در مورد خروج قوای امریکا از افغانستان در ماه اگست سال ۲۰۲۱ ارتباط دارد.
مک کاول که خود عضو حزب جمهوریخواست، تحقیقاتی را در مورد خروج جنجالی قوای امریکا از افغانستان که در دوره ماموریت رئیس جمهور دموکرات جو بایدن صورت گرفت ، آغاز کرده است.
جمهوری خواهان و بعضی از دموکراتها می گویند معلومات دقیق در مورد عملیات خروج که ۱۳ نظامی امریکایی هم درجریان آن در کابل کشته شدند ، ارايه نشده است.
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نماینده گان کانگرس مایکل مک کاول تا روز دوشنبه به وزارت خارجه کشورش مهلت داده بود که اسناد و پیامهای را که قبل از خروج از سوی دیپلوماتهای امریکايی از کابل فرستاده شده بودند و همچنان پاسخ های ارائه شده به این پیامها را به این کمیته بسپارد.
مک کول در یک اعلامیه گفت "متاسفانه وزیر خارجه بیلنکن از ارايه پیامها در مورد مخالفت با خروج و پاسخ ها به آنها خود داری کرده" و او بحیث رئیس کمیته روابط خارجی مجبور ساخت که اولین نامۀ احضاریه بلینکین را امضا کند.
او افزود این احضاریه امروز سه شنبه به وزارت خارجه تحویل داده میشود.
بیشتر از ۲۰ دیپلومات امریکایی در پیام های سری از افغانستان در ماه جولای سال ۲۰۲۱ از عواقب خروج قوای امریکایی از افغانستان هشدار داده بودند
بیش از۲۰دیپلومات امریکائی در افغانستان از طریق یک چنل خاص پیامهای سری خودرا در ماه جولای سال ۲۰۲۱ به وزیر خارجه امریکا انتونی بلینکن فرستاده و هشدار داده بودند که با خروج قوای امریکا از افغانستان کابل بدست طالبان سقوط خواهدکرد.
بلینکن هفته گذشته در یک جلسه استماعیه کانگرس یک بخش معلومات را به دسترس گذاشت و تعهد کرد که برای تسلیمی معلومات دیگر کار می کند ولی او افزود بعضی از جزئیات تنهابه مقامات بلند رتبه داده خواهدشد و هدف از آن پنهان نگهداشتن هویت کسانی میباشد که در مورد اقدام خروج ابراز مخالفت کرده اند.
خبرگزاری رویتر در مورد این احضاریه، از وزارت خارجۀ امریکا خواهان معلومات شده ، ولی وزارت خارجه این خبرگزاری را به سخنان روز دوشنبه سخنگوی این وزارت ویدانت پاتیل راجع کرده ست.
پاتیل گفته بود، مهم است که اسرار محفوظ نگهداشته شود و آنها آماده اند که معلومات مرتبط را در یک جلسه و یا میکانیزم دیگر با نهادهای مربوط درمیان بگذارند.
دو هفته پیش از خروج کامل نیروهای امریکایی از افغانستان در ماه آگست سال ۲۰۲۱، طالبان کابل را تصرف کردند.