لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۳ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۴۱

توماس وست:گفتگوهای سیاسی میان افغان‌ها راه حل اساسی چالش‌های افغانستان است


توماس وست نماینده ویژه امریکا برای افغانستان
توماس وست نماینده ویژه امریکا برای افغانستان

پس از نشست دو روزه دوحه به میزبانی سازمان ملل متحد، توماس وست نماینده ویژه امریکا برای افغانستان می‌گوید که گفت‌وگوی سیاسی میان افغان‌ها راه حل اساسی برای چالش‌های افغانستان است.

آقای وست در توییترش نوشته که هیئت معاونت سازمان ملل متحد "یوناما" به ارائه کمک‌های بشردوستانه با مردم افغانستان و تعامل با طالبان ادامه می‌دهد.

آقای وست در ادامه نوشته "همان‌گونه که سازمان ملل به صراحت اعلام کرد که نشست اخیر در دوحه در مورد به رسمیت شناختن نبود، بلکه بحث در مورد تشخیص منافع مشترک، مبارزه با تروریزم، موضوع سرکوب زنان و دختران، بحران بشری و قاچاق مواد مخدر بود".

این نماینده ویژه ایالات متحده امریکا برای افغانستان گفته که هرچند هر یک از کشورهای شرکت کننده در نشست دوحه اولویت‌های متفاوتی در رابطه با این منافع داشتند، اما به‌گفته وی، همه آن‌ها یک نظر مشترک دارند که گفت‌وگوی سیاسی بین افغان‌ها برای چالش‌های کنونی این کشور ضروری و یک راه حل اساسی است.

در پایان نشست دو روزه دوحه به میزبانی سازمان ملل متحد که روز سه شنبه هفته جاری به پایان رسید، انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد در یک نشست خبری گفت که این نشست در مورد به رسمیت شناختن حکومت طالبان نه، بلکه به منظور اتخاذ یک موضع بین‌المللی مشترک، برگزار شده بود.

او با آن‌که جزئیات زیادی در باره این استراتژی و موضع مشترک ارائه نکرد، اما گفت که در آینده نیز نشست مشابه دیگری برگزار خواهد کرد.

انتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد
انتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد

آقای گوترش همچنان گفت که بیشتر توزیع کنندگان کمک‌های بشردوستانه آن‌ها در افغانستان زنان هستند و ممنوعیت طالبان بر کار زنان در سازمان‌های غیر دولتی از جمله سازمان ملل متحد، مردم را در معرض خطر قرار می‌دهد.

او گفت که در برابر سرکوب دوامدار حقوق زنان و دختران خاموش نخواهد ماند.

در عین حال، رینا امیری نماینده ویژه ایالات متحده در امور زنان و حقوق بشر افغانستان نیز می‌گوید که همه شرکت کنندگان در نشست دوحه بر اهمیت حقوق زنان و دختران افغان اتفاق نظر داشتند و تأکید کردند که در کنار تلاش برای تأمین ثبات اقتصادی در افغانستان، مهاجرت، ثبات و مبارزه با تروریزم، حقوق بشر جزء جدا ناپذیر اهداف و اولویت‌های آن‌هاست.

بانو امیری در توییترش افزوده که در نشست دوحه تأکید شد که نیاز است کشورهای منطقه و بسیاری از کشورهای مسلمان و جامعه جهانی در مجموع کارهای اساسی را برای حمایت از افغان‌ها انجام دهند.

رینا امیری همچنان نوشته که در موضوع روابط با طالبان با آن‌که برخی کشورها برقراری ارتباط با طالبان را ضروری خواندند، اما تأکید شد که تلاش‌ها و برنامه‌هایی باید مورد توجه قرار گیرد که بر اساس آن روابط با افغان‌ها در داخل و خارج از افغانستان به ویژه با زنان تقویت شود.

نمایندگان کشورهای مختلف در نشست دوحه به تاریخ اول و دوم ماه می شرکت کردند، اما به طالبان حق اشتراک داده نشد.

طالبان گفته بودند که در غیاب آن‌ها، نشست دوحه نمی‌تواند به حل مشکلات کمک کند.

XS
SM
MD
LG