لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۳۰

بیکاری و فقر در افغانستان کودکان زیادی را به کار های شاقه وا داشته است


اطفال کارگر در افغانستان
اطفال کارگر در افغانستان

اتحادیه ملی کارگران افغانستان می گوید که به دلیل مشکلات اقتصادی در این کشور، شماری زیادی از کودکان مجبور شده اند که کار های شاقه کنند.

برعلاوه نگرانی از بحران جاری اقتصادی در افغانستان، بسیاری از مردم از بیکاری در این کشور شکایت می کنند.

این شکایت ها در حالی مطرح می شود که حکومت طالبان در دسمبر ۲۰۲۲ کار زنان را در سازمان های غیردولتی داخلی و خارجی ممنوع اعلام کرد و ماه گذشته هم زنان افغان را که در دفاتر سازمان ملل در افغانستان کار می کردند از رفتن به کار منع کرد.

صدف که قبلاً در کابل واکسیناتور بود در گفتگو با رادیو آزادی گفت وظیفه اشرا از دست داده و حالا مجبور است تا برای پیدا کردن نان در نزدیک نانوانی ها منتظر خیرات بماند.

خاننواده های زیادی در افغانستان به دستمزد کودکان چشم دوخته اند
خاننواده های زیادی در افغانستان به دستمزد کودکان چشم دوخته اند


"اقتصاد ضعیف است. کار و بار هم نیست اگر اینجا میایم امارت اسلامی فرار میدهد نمی گذارند٬ باور کنید که اگر نان چاشت پیدا کنیم به شب حیران می مانیم مشکلات بسیار زیاد است. "

اداره سرمفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان ( سیگار ) در یکی از گزارش هایش گفته که در اوایل برگشت طالبان به قدرت در اگست ۲۰۲۱ حدود پنجصد هزار نفر شغل شانرا از دست دادند اما این ارقام تا اواسط سال ۲۰۲۲ به نزدیک به یک میلیون نفر رسید.

بیشتر از یک ملیون نفر در سال ۲۰۲۲ در افغانستان شغل های خود را از دست دادند

معروف قادری رئیس اتحادیه کارگران افغانستان در گفتگو با رادیو آزادی در این مورد گفت:

"افغانستان عضو اصلی سازمان بین المللی کار است و هر دولت که اینجا میاید مکلف به تطبیق کنوانسیون های است از جانب افغانستان الحاق شده، اگر این کنوانسیون ها رعایت نشود، زمینه های کاری ایجاد نشود ما نگران استیم و ممکن آینده بسیار تاریک در انتظار ما باشد. "

در نزده ماه گذشته تحت حاکمیت طالبان در افغانستان، شماری زیادی از مردم به دلیل فقر و بیکاری مجبور به ترک کشورشان شده اند.

گفته میشود که بسیاری از خانواده ها حتی مجبور شده اند که فرزندان خردسال شانرا برای کارهای شاقه بیرون از خانه بفرستند.

طالبان زنان را از کار کردن در نهاد های امداد رسان به شمول ادارات سازمان ملل نیز منع کرده اند
طالبان زنان را از کار کردن در نهاد های امداد رسان به شمول ادارات سازمان ملل نیز منع کرده اند

معروف قادری رئیس اتحادیه کارگران افغانستان این مسئله را یک مشکل جدی می خواند و می گوید:

" بنابر افزایش فقر در افغانستان، خانواده کودکان شانرا به کار شاقه می گمارند که برای آینده بسیار زیان بار است و جبران آن مشکل است."

یک نهاد حقوق بشری موسوم به " رواداری " می گوید که از میزان بلند بیکاری در افغانستان نگران است و به گفته این نهاد، مامورین حکومت جمهوری مخلوع که تحت حاکمیت طالبان در پُست های پایین کار می کنند با احتمال اخراج از وظایف و تبعیض رو به رو اند.

دفتر هماهنگی کمک های بشردوستانه سازمان ملل متحد ( اوچا) اخیراً گفته که وضعیت بد اقتصادی در افغانستان باعث کاهش درآمد مردم و افزایش بیکاری در این کشور شده است.

این سازمان گفته که ۲۸ میلیون و سه صد هزار نفر در افغانستان به کمک های بشردوستانه نیاز دارند و از آن جمله شش میلیون آن در یک قدمی قحطی قرار دارند.

XS
SM
MD
LG