روزنامۀ نیویارک تایمز گزارش داده است که شرکت میتا حسابهای کاربری واتس اپ متعلق به طالبان را بسته میکند.
میتا گفته است که این اپلیکشن ستون فقرات ارتباطات حکومت نوپای طالبان است و افراد طالبان از طریق این اپلیکشن در ارتباطات خود استفاده میکنند و حتا طالبانی که سواد خواندن و نوشتن را ندارند با استفاده یک دکمه میتوانند پیام صوتی بفرستند و یا به آن گوش دهند.
در این گزارش آمده است که در دوسال اخیر استفادۀ طالبان از واتس اپ افزایش یافته است که این گروه علاوه بر ارتباطات درونی در ارتباطات رسمیشان نیز از این پیامرسان استفاده میکنند.
به گفتۀ سخنگوی این شرکت، نام گروهها، توضیحات و عکسهای پروفایل گروهی را در اپلیکیشن پیامرسانی اسکن میکنند تا در میان کاربران طالبان را شناسایی کرده و حسابهای آنها را مسدود کنند.
نیوریوک تایمز در گزارش نوشته است که اخیر افراد طالبان از غیر فعال شدن و بسته شدن حساب های واتس اپشان شکایت داشتند.
این روزنامه افزوده است که این افراد با خریدن سیمکارت جدید و فعال کردن واتسپ جدید این ممانعت را رفع میکنند.
در این گزارش آمده است که دو ماه پیش یک تیم از نیروهای طالبان در حومۀ کابل برای حمله به مخفیگاه شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) آماده شده بودند. اما در زمان آغاز عملیات، حبیبالله رحمان، یکی از فرماندهان طالبان، قادر به دریافت مکان دقیق هدف از طریق پیامرسان واتساپ نبود.
یکی از طالبان: از زمان تسلط به قدرت بیشتر ارتباط ما از طریق واتس اپ تامین شده است
این فرمانده طالبان از طریق واتساپ یکی از همکارانش با مقامات بالاتر خود تماس گرفت، اما آنها اصرار داشتند که مکان مخفیگاه داعش را به حساب کاربری خودش در واتس اپ ارسال کنند. مشکل اینجا بود که به دلیل تحریمهای امریکا، حساب کاربری حبیبالله مسدود شده بود.
او به نیویارک تایمز گفته است، از زمان دوباره به قدرت رسیدنشان تمام ارتباطاتشان از طریق واتساپ است.
در همین حال شماری از نیروهای طالبان که با نیویرک تایمز صحبت کرده اند گفته اند که اگر واتس اپ نبود کارهای اداریشان فلج میماند.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان گفت که پس بررسی این موضوع در این باره واکنش خواهند داشت.
در همین حال علی رضا حسینی یک آگاه امور تکنالوژی و رسانههای اجتماعی به رادیو آزادی گفت:
" بحث مسدود کردن این پیام رسان می تواند بر روند روزانه تاثیر بگذارد. طبعا پیام رسان های جاگزین هستند. اگر اینگونه باشد که تمام پلتفورم ها برای طالبان مسدود شود این میتواند پیامد های جدی تر مهمتر را داشته باشد، هرچند پلتفورم های میتا از کابران زیادی بین طالبان برخوردار است."
این درحالی است پس از به قدرت رسیدن طالبان این شرکت حسابهای فیسبوک طالبان را نیز مسدود کرد و اکنون طالبان تنها در توییتر فعالیت دارند.