جنبش تحفظ پشتون، ایالت خیبر پختونخواه پاکستان می گوید که به تازه گی چندین تن از اعضای و فعالین این جنبش از سوی پولیس بازداشت شده اند.
ایمان زینب مزاری،یک فعال برجسته حقوق بشر و علی وزیر، یک عضو پارلمان سابق پاکستان پس از برگزاری یک تظاهرات، دستگیر شده اند.
آنها، به دنبال شرکت در تظاهراتی که روز جمعه گذشته در اسلام آباد برگزار شد و سخنرانی هایی در آن ایراد کردند،بازداشت شدند.
بازداشت این دو تن به روز یکشنبه صورت گرفت.
ایمان زینب مزاری دختر شیرین مزاری از اعضای حزب تحریک انصاف به رهبری عمران خان و وزیر سابق حقوق بشر پاکستان است.
یک وکیل مدافع به نام زینب جنجوا به خبرگزاری فرانسه گفت که این دو فعال به روز یکشنبه در محکمه در اسلام آباد حاضر شدند.
پولیس اسلام آباد گفت که آنها براساس یک سند محکمه که توسط خبرگزاری فرانسه دیده شده با "اتهامات جدی" روبرو هستند.
اما با آنهم ، جزئیات بیشتری ارائه نشده است.
جنبش تحفظ پشتون گفته که ده ها تن از اعضای این جنبش پس از تظاهرات روز جمعه گذشته بازداشت شده اند.
در این راهپیمایی که بنا به گزارش ها بیش از ۳۰۰۰ تن شرکت داشتند، خانم مزاری و علی وزیر در سخنرانی های خود خشونت علیه پشتون ها را محکوم کرده و خواستار بازگشت افراد دستگیر شده به خانه هایشان شدند.
کمیسیون حقوق بشر پاکستان به روز یکشنبه با صدور بیانیه ای این بازداشت ها را غیرقابل قبول خواند و گفت که این یک نمونه بارزی خشونت حکومت علیه حق آزادی بیان و تجمع مردم است.
شیرین مزاری وزیر پیشین حقوق بشر گفت که پولیس دخترش را با لباس خواب برده و افزود که پولیس حکم دستگیری دخترش را نشان نداده و حتی به او اجازه تعویض لباس را هم نداده اند.
علی وزیر، یکی از اعضای برجسته جنبش تحفظ پشتون و از منتقدان شدید اردوی پاکستان بوده و عملیات ضد تروریستی اردو در مناطق قبایلی نزدیک به مرز افغانستان را، شدیدا انتقاد کرده است.
او پیش از این چندین بار بازداشت شده است.
علی وزیر یکی از اعضای حکومت ایالتی بود که اوایل ماه جاری منحل شد.
مقام های پاکستان به تازگی سرکوب مخالفان را افزایش داده و مظاهرات خیابانی عمران خان سیاستمدار پاکستانی را در هم شکست که موجی از مظاهرات و انتقادات علیه اردو و اداره استخبارات پاکستان را رهبری می کرد.
عمران خان که سال قبل از قدرت برکنار شد، در ماه جاری به اتهام فساد به زندان افتاد.
اما او اتهام های وارده به خود را رد کرده و آنها را انگیزه های سیاسی خوانده است.