هیئت تجارتی امریکا که در بیش از دو سال گذشته برای نخستین بار به کابل رفته، میگوید که کمکهای بینالمللی با افغانستان در حال کاهش است.
جیفری گریکو رئیس اتاق مشترک تجارت افغانستان و امریکا که رهبری این هیئت را به عهده دارد، دیروز (۶ سپتمبر) در کابل با تاجران و سرمایه گزاران افغان و شماری از مقامهای حکومت طالبان دیدار کرد. آنها در یک نشست اقتصادی نیز اشتراک کردند.
گریکو در سخنرانی که از طریق رادیو تلویزیون ملی تحت کنترل طالبان نشر شد، گفت که سکتور خصوصی برای آینده افغانستان و مردم اینکشور خیلی مهم است:
"سال آینده نیز مانند امسال دشوار خواهد بود زیرا تمویل کنندهها کمکهای بشری و غذایی را برای افغانستان کمتر میکنند. این کاهش در یک زمان خیلی مهم به اجرا گذاشته شده زیرا افغانستان برای اهدافش به کمکهای بشری نیاز دارد. این مسئله بخشی از هدف سفر ماست. باور رئیسان بورد ما همین است و فکر می کنم که همه اعضا با من موافق خواهند بود که تغییر در سکتور خصوصی، وسیله قدرتمندی است و همزمان حمایت، وسیله دیگری است که از کشوری مانند افغانستانِ آغشته در رنج باید صورت گیرد."
اتاق مشترک تجارت افغانستان و امریکا در سال ۲۰۰۲ در واشنگتن ایجاد شد و همه ساله نشستهای برگزار می کرد.
پس از به قدرت رسیدن دوباره طالبان در اگست سال ۲۰۲۱، فعالیتهای این اتاق، کمرنگ شد. پس از آن نخستین بار است که یک هیئتش به کابل سفر میکند.
خبرگزاری دی پیای جرمنی به نقل از جیفری گریکو گزارش میدهد که در سال ۲۰۲۱ و پس از رفتن سرمایه گذاران امریکایی از افغانستان، آنها اکنون میخواهند دوباره به اینکشور بروند و هزاران کارمند پیشین شانرا به کار بگمارند.
هیئت اتاق تجارت افغانستان و امریکا، به حمایت وزارت خارجه ایالات متحده به کابل رفته.
ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی رئیس الوزرای حکومت طالبان که در نشست با هیئت امریکایی سخنرانی میکرد، گفت که حکومتشان سرگرم ایجاد سهولت برای سرمایه گذاران و تاجران داخلی و خارجی است:
"در آینده سرمایه گذاران در افغانستان مجبور نیستند که در دفترها سرگردان، و با بیروکراسی روبرو شوند. آنها با یک کمیته ویژه تماس میگیرند و اعضای کمیته معلومات لازم را با آنها شریک میکنند. این یک گام مهم در عرصه سرعت بخشیدن کارهای سرمایه گذاران است. آنها تنها با کمیته تماس میگیرند و سپس کمیته تمام مشکل آنها را حل میکند."
تلاشها برای تقویت سکتور خصوصی در افغانستان در حالی صورت میگیرد که بر اساس آمار سازمان ملل متحد، نزدیک به سی میلیون تن در افغانستان به کمکهای بشری نیاز دارند و بیکاری هم به نقطه اوجش رسیده است.
شماری از سرمایه گذاران افغانستان شکایت میکنند که نبود برق ثابت و زیربناها و در کنار این نبود بازار، کسب و کار آنها را با مشکل روبرو کرده. از همین رو آنها خواهان حل مشکلاتشان از سوی حکومت طالبان استند.