لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۹ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۲۶

برخی افغان‌ها: شماری از صرافان در انتقال پول ما قصداً تاخیر ایجاد می‌کنند


یکی از صرافی ها در شهر کابل. عکس از آرشیف
یکی از صرافی ها در شهر کابل. عکس از آرشیف

محمد نسیم میوندوال، باشندۀ ولایت کندهار است که می‌گوید، در بیشتر موارد که پولش را حواله کرده، در وقت معیین به دسترس جانب مقابل قرار نگرفته است.

او مدعی است که برخی صرافان با ایجاد این تأخیر بالای پول مردم کار و بار دیگری انجام می‌دهند.

محمد نسیم به رادیو آزادی گفت:
"یک تعداد از صرافی‌ها و صرافان هستند زمانی که مردم حواله کرده و شخص را برایش مشخص کند که پول مرا برای این فرد برسانید، اما آنان فردا و پس‌فردا وعده می‌دهند، اینجا با پول مردم کار و بار خود را می‌کنند."

حاجی ملک، باشندۀ شهر کابل نیز شکایت مشابهی دارد.

او به رادیو آزادی گفت:
"چند وقت پیش برای من از عربستان سعودی به جلال آباد یک حواله شده بود، پول بسیار زیاد بود، بین ۲۰ تا ۲۵ لک کلدار بود، صراف برایم گفت، پولی که از سعودی برای ما حواله شده است برای شما فردا در جلال آباد می‌دهیم، اما تقریباً سه روز بعد پول من در آنجا رسید، آنها مستقیم مفاد خود را می‌گیرند و بالای آن کار می‌کنند."

این که چرا شماری از صرافان در انتقال و اجرای حواله‌های نقدی تأخیر ایجاد می‌کنند، در این مورد از عبدالرحمن زیرک، سخنگوی اتحادیۀ سرتاسری صرافان پرسیدیم، اما او از صحبت در این باره خودداری کرد.

اما ضیاءالحق ملپال، یکی از صرافان سرای شهزاده شهر کابل در صحبت با رادیو آزادی مشکل تأخیر در اجرای حواله‌های نقدی از سوی صرافان را پذیرفت، اما گفت که علت آن این است که صرافان با کمبود پول نقد روبه‌رو هستند.

او برخی دیگر مشکلات را نیز با رادیو آزادی در میان گذاشت:
"عدم اجراآت از سوی میوند بانک است، ما در میوند بانک پول داریم، میوند بانک آن پول را به ما نمی‌دهد، به دافغانستان بانک رفتیم با مقام‌های بلندپایۀ امارت اسلامی صحبت کردیم، آنها برای ما هیچ پاسخ مثبت در این رابطه ندادند، یعنی پول بند است."

وی این را نیز گفت که اخیراً بانک مرکزی افغانستان تحت کنترل حکومت طالبان در یک اقدام بر صرافان محدودیت وضع کرد تا پول‌های مردم را نگهداری نکنند، در حالی که به گفتۀ او، این بخشی از کار و بار صرافان است.

این که چرا برخی بانک‌ها پول را در دسترس صرافان قرار نمی‌دهند، در این باره از حسیب‌الله نوری، بانک مرکزی افغانستان در کنترل طالبان پرسیدیم، اما او تا زمان نشر گزارش به پرسش‌های رادیو آزادی در این باره پاسخ نداد.

برخی صرافان می‌گویند که نبود بانکنوت‌های افغانی در مارکیت، کرایۀ بلند دکان‌ها در سرای شهزاده، ثابت نبودن نرخ دالر در برابر پول افغانی و محدودیت‌های دیگر کار و بارشان را با مشکل روبه‌رو کرده است که از این میان یکی هم تأخیر در انتقال و اجرای حواله‌های نقدی است.

XS
SM
MD
LG