کمتر از سه هفته دیگر به برگزاری نشست دوحه در مورد افغانستان باقی مانده و شماری از زنان و دیدبان حقوق بشر خواهان نقش دادن بیشتر به بانوان در این نشست شده اند.
سحر فطرت پژوهشگر امور زنان در دیدبان حقوق بشر شام گذشته (۳۱ جنوری) به رادیو آزادی گفت که باید بانوان افغان نقش گسترده در تصمیم گیری ها در نشست دوحه داشته باشند:
"حتمی و ضروری است که طیف وسیعی از زنان افغانستان، با دیدگاه ها و خواسته های متفاوت، نماینده های جامعه LGBT و جامعه مدنی در نشست دوحه اشتراک داشته باشند. همچنان سهم مهمی در خود نشست، در ارائه مسائل و تصمیم گیری داشته باشند. بسیار حتمی و مهم است که این دعوت به صورت نمادین و در حاشیه نشست نباشد و قرار نباشد که در صورت حضور، حرف آخر را طالبان بزنند."
قرار است که نشست دوحه به تاریخ ۱۸ و ۱۹ ماه فبروری به میزبانی سازمان ملل متحد برگزار شود.
ملل متحد گفته که این نشست به منظور بحث در بارۀ چگونگی افزایش مشارکت بین المللی به شیوهای منسجم تر، هماهنگ تر و سازنده تر با افغانستان برگزار می شود.
در این میان جنبش های اعتراضی زنان افغانستان، با نشر یک نامه سرگشاده به سازمان ملل متحد، خواسته های را در مورد اشتراک زنان افغان در نشست دوحه مطرح کرده اند.
طاهره ناصری یکی از زنان معترض در پیامی که در شبکه های اجتماعی شریک ساخته شده، گفته است که در صورت عدم اشتراک بانوان معترض، نتیجه نشست دوحه برای آنها قابل پذیرش نیست:
"خواست ما قاطعانه از جامعه بین المللی اینست که در این نشست نماینده های جنبش های اعتراضی زنان افغانستان حضور داشته باشند. در غیر این صورت، نتیجه نشست برای ما غیر قابل قبول و بی مفهوم است چرا که ما نتیجه چنین نشست ها را که پشت در های بسته برگزار شد، دیدیم. همین اکنون هم ما شاهد هستیم که نتیجه چنین نشست ها بود که متاسفانه دختران و زنان افغانستان از تمامی حقوق انسانی، اساسی و شهروندی شان محروم استند."
نمایندگان کشور ها و نهاد های مختلف برای اشتراک در نشست دوحه دعوت شده اند.
حکومت طالبان پیش از این تایید کرده بود که آنها نیز به نشست دوحه دعوت شده اند.
انتظار می رود در این نشست در مورد گماشتن نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان نیز بحث شود.
اینسو طالبان می گویند که برای این نماینده نیازی نیست.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان گفته که آنها با نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان همکاری نمی کنند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه دسامبر گذشته تصمیم گرفت که یک نماینده ویژه این سازمان در امور افغانستان گماشته شود.