خبر ها
گروه تندرو حماس: با برخی «ملاحظهها» پاسخ خود به طرح آتشبس غزه را به میانجیگران دادیم
گروه تندرو حماس به روز سهشنبه، ۲۲ ماه جوزا، گفت، که پاسخ خود به پیشنهاد مورد حمایت ایالات متحده برای طرح آتشبس در نوار غزه را با برخی «ملاحظهها» دربارۀ این توافق به میانجیگران قطر و مصر سپرده است.
حماس از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا بهعنوان سازمان هراسافگن شناخته میشود.
حماس و گروه کوچکتر جهاد اسلامی وابسته به آن، گفتهاند که آماده هستند برای دستیابی به یک توافق تعامل مثبت داشته باشند و توقف کامل جنگ برای آنها اولویت دارد.
گروه جهاد اسلامی نیز بهعنوان سازمان دهشتافگن شناخته میشود.
یک مسئول ارشد گروه تندرو حماس به تلویزیون المیادین لبنان بدون جزئیات بیشتر گفت که این گروه برخی ملاحظات خود برای این پیشنهاد را به میانجیگران سپرده است.
واشنگتن گفته است که این بیانیهی حماس را بررسی میکند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
سیگار: در ۲۰ سال تلاش برای بازسازی افغانستان ادارههای دولتی ایالات متحده ضعیف عمل کردند
دفتر سرمفتش ویژه ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان یا سیگار میگوید که در طول بیش از ۲۰ سال تلاش برای بازسازی افغانستان، ادارههای دولتی ایالات متحده با یک ضعف مستمر در زمینه آماده سازی اولیه با استخدام به موقع کارمندان واجد شرایط مواجه بوده اند.
سیگار این ارزیابی را در سیزدهمین گزارش خود با عنوان آنچه از بازسازی افغانستان میتوان آموخت که روز جمعه منتشر شد، بیان کرده است.
سيگار در گزارشش میگوید که طي دو دهه فرصتهاي زيادي براي وزارت خارجه، اداره توسعه بينالمللي و وزارت دفاع ايالات متحده وجود داشت تا بنیادهای دولتسازي را برای انجام كار ايجاد میکردند.
اما برنامههای سیاسی که مانع پیشرفت دراز مدت میشد، سرمایهگذاری مؤثر در ادارهها را برای بازسازی افغانستان غیر ممکن کرده بود.
بر اساس گزارش سیگار، سیاست گذاران تصور میکردند که تغییر را میتوان تنها از طریق اراده ایجاد کرد.
به گفته سیگار آنها به سرعت فشارهای سیاسی را برای تکمیل ماموریتی که قبلاً بسیار دشوار بود اعمال کردند.
سیگار میگوید پس سال ۲۰۰۱ که پایههای یک نظام سیاسی جدید در کنفرانس بن برای افغانستان گذاشته شد، تا زمان فروپاشی آن در ۱۵ اگست ۲۰۲۱، همراه با حدود ۸۳۲ هزار سرباز امریکایی در این کشور، کارگران غیرنظامی نیز خدمت کرده اند.
به گفته سیگار، بیشتر این سربازان و کارکنان برای بازسازی افغانستان، آموزش نیروهای امنیتی این کشور، ایجاد نهادهای مدنی، ۱۴۵ میلیارد دالر را هزینه کرده کردند.
در حملات تازه اسرائیل بر مرکز بیروت ۴ نفر کشته و ۳۳ تن دیگر زخمی شدند
در ادامه حملات اسرائیل علیه حزب الله لبنان، حمله هوایی قدرتمند اسرائیل امروز بخش مرکزی بیروت پایتخت این کشور را تکان داد.
گروه حزب الله از سوی امریکا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته میشود اما اتحادیه اروپا شاخه نظامی اش را در لیست سیاه قرار داده است.
حزب الله یک گروه سیاسی و نظامی است که در پارلمان لبنان نیز کرسی هایی دارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در این حمله که در منطقه بسطه در بیروت صورت گرفته است، دست کم ۴ نفر کشته و ۳۳ تن دیگر زخمی شدند.
خبرگزاری رسمی لبنان صبح امروز اعلام کرد که در این حمله که یک ساختمان هشت طبقه را ویران کرده باعث کشته شدن افراد زیادی شده است.
شماری از منابع امنیتی به رویترز گفته اند که دست کم چهار بمب بر روی این ساختمان پرتاب شده است.
این چهارمین حمله هوایی اسرائیل به مرکز بیروت در یک هفته است.
در حمله قبلی اسرائیل بر لبنان که یکشنبه گذشته صورت گرفت محمد عفیف، مسئول رسانههای حزب الله، کشته شد.
شهروندان کشورهای بلغاریا و رومانیا از سال آینده بدون ویزه به کشورهای عضو شینگن رفت و آمد میکنند
پس از آنکه اتریش از مخالفت طولانی مدتش بخاطر پیوستن بلغاریا و رومانیا به منطقه شینگن دست کشید، این کشورها قرار است سال آینده به این منطقه بپیوندند و در آینده نزدیک شهروندان شان بدون ویزه به کشورهای عضو رفت و آمد نمایند.
هنگری این موضوع را پس از آن بیان کرد که روز جمعه ۲۲ نومبر میزبان نشست وزرای داخله کشورهای رومانیا، بلغاریا و اتریش در بوداپست بود.
هنگری در حال حاضر ریاست دورهای شورای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد.
قرار است که اتحادیه اروپا در نشستی با رومانیا و بلغاریا از ۱۱ تا ۱۲ دسامبر طرح امنیتی مشترک را نهایی کند و در نتیجه این دو کشور در جنوری ۲۰۲۵ عضویت منطقه شینگن را بدست آورند.
اورزولا فون درلاین رئیس کمیسیون اروپا، از این تصمیم در صفحه اکس یا توییتر سابق خود استقبال کرده و گفته که بلغاریا و رومانیا به طور کامل به منطقه شینگین تعلق دارند.
روسیه سازمان بین المللی «انجمن ملتهای آزاد پس از روسیه» را گروه تروریستی اعلام کرد
ستره محکمه روسیه سازمان بین المللی «انجمن ملتهای آزاد پس از روسیه» را در فهرست گروههای تروریستی اعلام کرد.
این سازمان که در سال ۲۰۲۲ در پولند تأسیس شد، متهم به ترویج تجزیه طلبی تحت نفوذ خارجی است و از فدراسیون روسیه میخواهد که به کشورهای مستقل تجزیه شود.
روسیه دارای اقوام بسیاری است که در هشتاد منطقه زندگی میکنند و در بسیاری از مناطق مانند چچن و تاتارستان مردم محلی بخش بزرگی از جمعیت آنرا تشکیل میدهند.
پس از به قدرت رسیدن ولادیمیر پوتین در سال ۱۹۹۹ این مناطق از استقلالی که قبلاً داشتند محروم هستند.
پوتین از آن زمان قدرت را متمرکز کرده است.
لوی سارنوالی روسیه روز گذشته در بیانیهای مدعی شد که ۱۷۲ نهاد منطقهای و ملی از جمله حزب جمهوری بالتیک، جنبش انگریا و کنگره خلق قفقاز شمالی در چارچوب این مجمع فعالیت میکنند و بخشی از جنبشهای جدایی طلب هستند که از سوی بزرگان تبعیدی رهبری میشوند.
اما این انجمن این ادعا را رد کرده میگوید که تلاش میکند که به عنوان یک نهاد رفاه مدنی فعالیت نماید.
رینا امیری: زنان و دختران افغان اجازه نمی دهند امیدهایشان بمیرد
نماینده ویژه ایالات متحده در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان از ژولیا پارسی و نیلا ابراهیمی برای دریافت جوایز بین المللی استقبال کرد.
رینا امیری روز گذشته در صفحه ایکس (تویتر سابق) خود نوشت که با وجود همه چالش ها، زنان افغان اجازه نمی دهند امیدهایشان بمیرد.
خانم امیری می افزاید که شجاعت این دو نشانه ی از عزم و اراده زنان و دختران افغانستان است.
ژولیا پارسی فعال حقوق زن جایزهٔ سالانه«مارتین انالز » برای مدافعان حقوق بشر دریافت کرد و نیلا ابراهیمی، دختر افغان ۱۷ ساله، از سوی بنیاد حقوق کودکان (کیدس رایت) از میان ۱۶۵ نامزد از ۴۷ کشور برندۀ جایزۀ بینالمللی «صلح کودکان» شد.
سلطان آچیلووا خبرنگار اسبق رادیو آزادی در ترکمنستان از سفر به ژنیو و دریافت جایزه بین المللی منع شد
سلطان آچیلووا، خبرنگار سابق رادیو آزادی در ترکمنستان، از پرواز او به ژنیو برای دریافت یک جایزه بینالمللی منع شد.
به گزارش ویب سایت کارنیکل ترکمنستان، آچیلووا ۷۵ ساله که هیچ نشانه ای از بیماری نداشت، به روز ۲۰ نوامبر به زور به مرکز پیشگیری و درمان بیماری های انتانی در منطقه خوگانلی عشق آباد منتقل شد. داکتران زمان آزادی او را فاش نکرده اند.
ترکمنستان، در رده بدترین کشورهای جهان از نظر آزادی رسانه هاست.
سلطان آچیلووا یگانه خبرنگاری است که از دولت ترکمنستان انتقاد می کند. او بارها مورد آزار و تهدید قرار گرفته است.
گروه های حقوق بشری، خواستار آزادی فوری سلطان آچیلووا شدند.
ادارهٔ انکشاف بین المللی ایالات متحده کشاورزان افغان را در زمینه مواجه با تغییرات اقلیمی کمک میکند
اداره انکشاف بین المللی ایالات متحده (USAID) وعده داده است که با تعدادی از کشاورزان افغان برای مواجهه با تغییرات اقلیمی کمک خواهد کرد.
یو ایس آی دی به روز جمعه در صفحه ایکس (توئیتر سابق) نوشت که افغانستان یکی از آسیب پذیرترین کشور های جهان از تغییرات اقلیمی است.
یو ایس آی دی می گوید، در آینده نزدیک ۲۰۰ کشاورز افغان را آموزش خواهد داد تا خود و محصولاتشان را با تغییرات اقلیمی عیار کنند.
بر اساس گزارش سازمان ملل، افغانستان در میان ده کشور جهان قرار دارد که با تاثیرات شدید تغییرات اقلیمی روبرو است.
مجلس نمایندگان ایالات متحده قانون « محافظت از هم پیمانان افغان» را تصویب کرد
مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا قانون "محافظت از هم پیمانان افغان" را تصویب کرد.
این لایحه توسط یکی از نمایندگان کنگره به مجلس پیشنهاد و با دریافت ۳۳۴ رای موافق تصویب شد.
تصویب لایحه "محافظت از هم پیمانان" بر تعهد دولت ایالات متحده برای محافظت از افرادی که در طول ماموریت بیست ساله آمریکایی ها در افغانستان در کنار نیروهای آمریکایی خدمت کردند، تأکید می کند.
پیش از این ایالات متحده آمریکا، تعدادی از هم پیمانان خود را در سال ۲۰۲۱ به آمریکا انتقال داد اما تعدادی از این متحدان در افغانستان تحت حاکمیت طالبان یا در کشورهای همسایه بسر می برند.
هزاران پاکستانی در مراسم حج دست به گدایی زده بودند و اسلام آباد صد ها گدا را ممنوع الخروج اعلان کرد
پاکستان نام ۴۳۰۰ گدا را در فهرست ممنوع الخروج ازین کشور قرار داد.
اسلام آباد این تصمیم را پس از صحبت محسن نقوی وزیر داخله پاکستان با هیئتی از عربستان سعودی در روز پنجشنبه اتخاذ کرد.
حدود دو ماه پیش، رسانه های عربستان سعودی گزارش دادند که بیش از ۵۰ هزار پاکستانی در مراسم حج گدایی کردند. پس از این گزارش ها ریاض هشدار داد که اگر پاکستان جلو گدایان را نگیرد، تعداد ویزه حج و عمره را برای پاکستانی ها کاهش می دهد.
به دلیل تهدید راکتی اردوی روسیه، اجلاس پارلمان اوکراین لغو شد
پارلمان اوکراین جلسه امروز خود را به دلیل تهدید حملۀ راکتی احتمالی روسیه لغو کرد.
تاراس باتینکو، نماینده پارلمان اوکراین، دیروز پنجشنبه در گفتگو با شبکه هووریت ویلیکی لویف Hovoryt Velykiy Lviv گفته است که به نمایندگان پارلمان توصیه شده است که به دلیل حمله راکتی احتمالی، از رفتن به پارلمان و منطقۀ که در آن ساختمانهای دولتی موقعیت دارند، خودداری کنند.
وی افزوده است که به آنها گفته شده که در روزهای آینده خطر حمله به منطقه Verkhovna Rada در کیف وجود دارد زیرا پوتین این خطر را بیشتر کرده است.
قرار بود در جلسه امروز پارلمان روند پرسش از مقامات حکومتی آغاز شود.
این اقدام یک روز پس از آن صورت می گیرد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اعلام کرد که مسکو یک راکت بالستیک میان برد جدید به نام اوریشنیک را در جنگ اوکراین با موفقیت آزمایش کرده است.
پوتین مدعی شده که این راکت در حمله به شهر دنیپرو در شرق اوکراین مورد استفاده قرار گرفته و تاکید کرده که این این اقدام در پاسخ به "اقدامات تهاجمی" ناتو و شلیک راکت های ساخت امریکا و بریتانیا از اوکراین به خاک روسیه بوده است.