یک مقام اسرائیلی به خبرگزاری رویترز گفت که بنیامین نتنیاهو صدراعظم این کشور به شدت از تصمیم اردو برای «توقف استراتیژیک» عملیات نظامی در رفح و غزه، انتقاد کرده است.
این منبع رسمی دیروز یکشنبه (۲۷ جوزا ) گفت، زمانی که صدراعظم نتنیاهو از تصمیم اردو به هدف وقفه تاکتیکی آگاه شد، نزد وزیرش رفت و آشکارا به او گفت که این تصمیم را نمیپذیرد.
رویترز گزارش داد که در میان هشدار های بین المللی درباره بحران بشری در نوار غزه، واکنش آقای نتنیاهو به تصمیم اردو نشان دهنده اختلاف و تنش در داخل نظام حاکم اسرائیل است.
اردوی اسرائیل صبح روز یکشنبه اعلام کرد که یک «وقفه تاکتیکی» هر روزه در عملیات نظامی در شهر رفح در جنوب نوار غزه، باعث میشود کمکهای بشردوستانه ای بیشتری به نوار غزه برسد.
اردو گفت که وقفه، هر روز از ساعت ۸ صبح آغاز و تا ساعت ۶ شام، ادامه خواهد یافت.
تاکنون هیچ میعادی برای پایان این «وقفه تاکتیکی» اعلام نشده است.
ایتامار بن گوئر، وزیر امنیت ملی و رهبر جنبش راستگرای "حاکمیت یهود" با اعلام تصمیم اردو مخالفت کرد و گفت هرکسی که در مورد آتش بس در رفح تصمیم بگیرد، "شیطان و احمق" است.
وقفه تاکتیکی به هدف رساندن کمک های بشری به آوارهگان جنگ به اجرا گذاشته میشود
آقای بن گوئر افزود که چنین تصمیمی در نشست حکومت مطرح نشده و تنها باعث افزایش تلفات آنها می شود.
این آخرین بن بست بر سر جنگ بیش از ۸ ماه در نوار غزه بین اعضای ائتلاف و اردوی اسرائیل، به حساب می رود.
علاوه بر بنی گانتز، رهبر حزب وحدت ملی اسرائیل که هفتهٔ پیش از کابینه جنگی این کشور استعفا داد، دو وزیر دیگر این حزب میانهرو به نامهای گادی اِسنکوت و هیلی تروپر نیز استعفأ نامه خود را به صدراعظم ارائه کرده اند.
همزمان فرمانده اردو اسرائیل در جنوب غزه نیز از سمتش استعفا داده است.
آن سو، وزرای دست راستی ائتلاف حکومت بنیامین نتانیاهو که با خروج بنی گانتز و متحدانش از کابینه، تقویت یافته، بار دیگر تهدید کرده اند که در صورت اجرای طرح آتش بس، از ائتلاف خارج خواهند شد .
با وجود فشار های بین المللی برای آتش بس، توافق برای پایان دادن به جنگ غزه هنوز بعید به نظر می رسد.
خبرگزاری رویترز میگوید که اگرچه نظرسنجیها نشان میدهند که اکثریت اسرائیلیها از هدف حکومت برای از بین بردن گروه تندرو حماس که از سوی امریکا و اتحادیه اروپا به عنوان سازمان تروریستی خوانده می شود، حمایت میکنند، اما اعتراض ها از اواسط ماه گذشته تاکنون ادامه دارند و معترضان می گویند، اقدام ها برای رهایی حدود ۱۲۰ گروگان در این مدت، کافی نبوده است.
جنگ در نواز غزه در ۷ ماه اکتوبر سال ۲۰۲۳ زمانی آغاز شد که جنگجویان گروه حماس بر برخی از نقاط اسرائیل حمله کردند، حدود ۱۲۰۰ اسرائیلی را کشتند و حدود ۲۵۰ تن دیگر را گروه گان گرفتند.
به دنبال آن اردوی اسرائیلی عملیات نظامی را در نوار غزه به هدف سرکوب جنگجویان گروه حماس، آغاز کرد.