لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۵۵

بازگشت اجباری و داوطلبانۀ بیش از ۱۱ هزار مهاجر افغان طی دور روز گذشته از ایران و پاکستان


بازگشت ۱۱٬۱۴۶ پناهنده افغان از ایران و پاکستان در حالی صورت گرفته است که موسسات بین‌المللی از بحران غذایی و فقر در افغانستان هشدار داده‌اند.
بازگشت ۱۱٬۱۴۶ پناهنده افغان از ایران و پاکستان در حالی صورت گرفته است که موسسات بین‌المللی از بحران غذایی و فقر در افغانستان هشدار داده‌اند.

با سرعت گرفتن اخراج و بازگشت مهاجرین افغان از ایران و پاکستان، به تازه‌گی وزارت مهاجرین و عودت‌کننده‌گان حکومت طالبان اعلام کرده که در دو روز گذشته بیش از ۱۱٬۱۴۶ مهاجر افغان به کشورشان بازگشته‌اند.

این وزارت روزهای یکشنبه و دوشنبه با نشر اعلامیه‌های جداگانه‌ای گفته که این مهاجرین افغان از ایران از مرز پل ابریشم ولایت نیمروز و مرز اسلام‌قلعۀ ولایت هرات و از پاکستان از گذرگاه سپین بولدک کندهار و تورخم ننگرهار به گونۀ اجباری و داوطلبانه به افغانستان بازگشته‌اند.

وزارت مهاجرین و عودت‌کننده‌گان حکومت طالبان افزوده که این مهاجرین پس از تثبیت هویت برای کمک به دفاتر سازمان بین‌المللی مهاجرت (آی او ام)، کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهنده‌گان (یو‌ ان اچ سی آر) و سازمان جهانی غذا (دبلیو اف پی) معرفی شده‌اند.

بازگشت‌کننده‌ها: در مسیر بازگشت نیز از ما اخاذی می‌شود

با این حال، مهاجرین بازگشته از ایران و پاکستان ادعا می‌کنند که با‌ اخاذی و رفتار خشونت‌آمیز نیروهای پاکستانی و ایرانی هنگام اخراج مواجه شده‌ و همچنان با مشکلات زیادی پس از بازگشت به افغانستان رو‌به‌رو اند.

سید احمد یک تن از مهاجرین افغان که به تازه‌گی از ایران اخراج شده به رادیو آزادی می‌گوید:

"خودم چند روز پیش از ایران دیپورت شدم، کسانی‌که برگه دارند ۱۰۰ میلیون بدهند مشکلی نیست، اگر نه دیپورت می‌شوند، در مسیر راه کسانی‌که پول ندارند را لت‌و‌کوب می‌کنند، اگر روز باشد ۵۰۰ هزار تومان و اگر شب باشد یک میلیون تومان کرایه از هر نفر تا مشهد می‌گیرند و از مشهد ۱۰۰ هزار تومان می‌گیرند، در مسیر راه راننده‌گان به هوتل‌ها ایستاد می‌کنند و به زور باید نان بخوری یک تکه گوشت با برنج خام می‌باشد، مثل برده رفتار می‌کنند."

سید احمد ادعا می‌کند هیچ کمکی پس از بازگشت به افغانستان با او صورت نگرفته است. مهاجرین افغان در پاکستان نیز با چالش‌های مشابهی روبه‌رو اند.

یکی دیگر از مهاجرین افغان که خواست به علت حساسیت موضوع نام‌اش در گزارش گرفته نشود به رادیو آزادی گفت که پس از آغاز روند اخراج مهاجرین افغان از پاکستان به‌خاطر هراس از به‌گفتۀ او ظلم پولیس پاکستان مجبور شد این کشور را پس از ۴۰ سال ترک و ناخواسته به افغانستان بازگردد.

او در این مورد افزود: "دیپورت و ظلم شروع شده بود، پولیس مردم را بازداشت می‌کردند و ما هم کوچ خود را جمع کردیم و بعد از مهلتی‌که برای ما تعیین شده بود محل خود را ترک کردیم، ما ۴۲ سال در پاکستان بودیم، خودم در پاکستان به دنیا آمده‌ام."

پناهنده‌گان افغان در بلوچستان پاکستان
پناهنده‌گان افغان در بلوچستان پاکستان

این مهاجر افغان نیز می‌گوید که پس از بازگشت به افغانستان هیچ کمکی به آن‌ها صورت نگرفته است.

وزیر داخلۀ ایران: اخراج مهاجرین بدون مدرک در دستور کار ما است

اخراج و برگشت مهاجرین افغان از ایران و پاکستان در حالی سرعت گرفته است که به تازه‌گی احمدی وحیدی وزیر داخلۀ ایران گفته که اخراج هر گونۀ اتباع بی‌گانه و بدون اسناد از این کشور در دستور کار قرار دارد.

آقای وحیدی روز یکشنبه هفتۀ روان در گفت‌وگو با خبرگزاری «ایلنا» در این کشور بدون نام بردن از مهاجران کدام کشور خاصی افزوده که شماری از افراد با اخذ ویزۀ سیاحتی به ایران آمده و پس از ختم آن به کشور خود باز نمی‌گردند که به گفتۀ او این موضوع برای این کشور قابل قبول نیست.

احمد وحیدی وزیر داخلۀ ایران هشدار داده است که اخراج پناهنده‌گان بدون مدرک در ایران در دستور کار این نهاد قرار دارد.
احمد وحیدی وزیر داخلۀ ایران هشدار داده است که اخراج پناهنده‌گان بدون مدرک در ایران در دستور کار این نهاد قرار دارد.

قابل ذکر است که بخش بزرگ مهاجرین غیر قانونی در ایران را افغان‌ها تشکیل می‌دهند.

در همین‌حال، پاکستان نیز از ماه نوامبر سال گذشتۀ میلای اخراج مهاجرین فاقد اسناد افغان از پاکستان را شدت بخشیده که هنوز هم ادامه دارد. پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در نزدیک به سه سال گذشته هزاران افغان به علت تهدیدات امنیتی، طی مراحل پرونده‌های پناهنده‌گی، بی‌کاری و تحصیل فرزندان‌شان به ایران و پاکستان آواره شده‌اند.

XS
SM
MD
LG