لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۱ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۰۳

افغانستان

سازمان ملل متحد یک کانال بزرگ آبیاری را در ولایت فاریاب بازسازی کرده است

ولایت فاریاب در نقشه افغانستان.
ولایت فاریاب در نقشه افغانستان.

ادارۀ غذا و زراعت سازمان ملل متحد از بازسازی ۱.۴ کیلومتر کانال"جنقره" در ولایت فاریاب خبر داده می گوید که این کار به آبیاری بیش از ۱۸۰۰ هکتار زمین کشاورزی کمک خواهد کرد.

این اداره روز سه شنبه(اول اکتوبر) در شبکۀ اکس(تویتر سابق) همچنین نوشته که از این کانال، ۷۵۳۰ خانواده بهره مند می شوند و این پروژه بیش از ۲۸ هزار شغل کوتاه مدت برای کارگران ماهر و غیر ماهر محلی ایجاد کرده است.

در این حال، مقامات محلی در نورستان از آغاز کار بازسازی شاهراه کنر- نورستان خبر داده اند.

خبرگزاری باختر در کنترل طالبان، از قول قاری زین العابدین عابد والی طالبان نورستان روز سه شنبه گفت که این سرک به طول ۲۲ کیلومتر و عرض ۹ متر، به کمک مالی وزارت فواید عامه و به هزینۀ ۶۰۰میلیون افغانی بازسازی می شود.

این اظهارات در حالی صورت گرفته که باشندگان نورستان همواره از خرابی سرک ها شکایت داشته اند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

وزارت خارجۀ طالبان: حملات اسرائیل بر لبنان خلاف اصول بین‌المللی و موازین اخلاقی است

Lebanon Israel
Lebanon Israel

وزارت خارجۀ حکومت طالبان، حملات اسرائیل بر لبنان را شدیداً محکوم کرده و آن را خلاف اصول بین‌المللی و موازین اخلاقی خوانده است.

این وزارت روز گذشته سه‌شنبه ۱۰ میزان با نشر اعلامیه‌ای از کشورهای منطقه و جهان خواست که در یک اقدام جدی و مشترک به گفتۀ این وزارت، جلو تهاجم اسرائیل را بگیرند.

در اعلامیه در مورد کشته شدن حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان، چیزی گفته نشده است اما در آن آمده است که آنچه در فلسطین و لبنان می‌گذرد، غیرقابل توجیه است.

امریکا، گروه حزب‌الله تحت حمایت ایران را به عنوان یک سازمان تروریستی می‌شناسد و اتحادیۀ اروپا تنها شاخۀ نظامی این گروه را در فهرست سیاه قرار داده است، اما حزب سیاسی آن را نه.

حزب سیاسی حزب‌الله در پارلمان لبنان کرسی‌هایی را هم در اختیار دارد.

نصرالله هفتهٔ پیش در حملات اسرائیل در شهر بیروت، پایتخت لبنان، کشته شد.

این در حالی‌ست که حکومت طالبان به کشته شدن اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی گروه حماس، واکنش نشان داده بود.

حماس از سوی ایالات متحده و اتحادیۀ اروپا به عنوان سازمان تروریستی شناخته می‌شود.

هنیه در دهم اسد امسال در حومۀ تهران ترور شد که ایران و حماس، اسرائیل را مسئول آن خواندند.

برنامه جهانی غذا: فرصت‌های زنان برای کسب درآمد در افغانستان محدود است

دبلیو ایف پی: هزاران زن در افغانستان نان‌آور خانواده‌های‌شان هستند.
دبلیو ایف پی: هزاران زن در افغانستان نان‌آور خانواده‌های‌شان هستند.

برنامه جهانی غذا (دبلیو ایف پی) می‌گوید که زنان در افغانستان فرصت اندکی برای کسب درآمد دارند.

این سازمان امروز (چهارشنبه ۱۱ میزان) در صفحۀ ایکس (توییتر سابق) افزود، این در حالی‌ست که هزاران زن در این کشور نان‌آوران خانواده‌های‌شان هستند.

دبلیو ایف پی گفته که تلاش می‌کند تا به زنان در سرتاسر افغانستان کمک کند تا مهارت‌های جدید بیاموزند و روی پای خود بایستند.

حکومت طالبان با برگشت به قدرت در بیش از سه سال گذشته، محدودیت‌های سخت‌گیرانه‌ای را بر زنان و دختران در افغانستان وضع کرده است که یکی از این محدودیت‌ها منع کار آن‌ها در مؤسسات داخلی و خارجی غیردولتی است.

همچنین بیش از یک سال می‌شود که طالبان، آرایشگاه‌های زنانه را در سرتاسر افغانستان مسدود کرده‌اند.

محدودیت‌های طالبان بر زنان و دختران مورد انتقاد شدید کشورهای غربی قرار گرفته است.

حکومت طالبان به تازگی پس از اعلامیۀ مشترک استرالیا، کانادا، جرمنی و هالند در مورد نقض سیستماتیک حقوق زنان از سوی طالبان ادعا کرد که حقوق زنان در افغانستان تأمین است.

در این اعلامیه گفته شده که در صورت ادامه نقض حقوق زنان و دختران در افغانستان، طالبان را به محکمه بین‌المللی عدالت می‌کشانند.

شورای اتمانزی خواستار مسدود شدن دفاتر دولتی در وزیرستان شمالی

شورای اتمانزی خواستار مسدود شدن دفاتر دولتی به گونه اعتراض شد.
شورای اتمانزی خواستار مسدود شدن دفاتر دولتی به گونه اعتراض شد.

شورای قومی اتمانزی در وزیرستان شمالی به گونه اعتراض خواستار شده که همه دفاتر دولتی در این منطقه سر از امروز مسدود شوند.

شورای اتمانزی از ۳۰ سپتمبر، دوشنبه گذشته به این‌سو یک‌بار دیگر دست به اعتصاب زده و سرک عمومی بنو- غلام خان را نیز مسدود کرده است.

مولانا بیت‌الله یکی از سخنگویان این شورا دیروز به خبرنگاران گفت که حکومت در تنفیذ تعهدات خود برای استحکام امنیت کوتاه آمده، لذا از حکومت می‌خواهند که دفاتر خود را مسدود کرده و مأمورین دولتی سر کار خود حاضر نشوند.

اما محمد یوسف، کمشنر وزیرستان شمالی، این اقدام شورای اتمانزی را یک عمل تروریستی خوانده و در نامه رسمی خود از پولیس و نیروهای امنیتی خواستار شده که امنیت دفاتر دولتی را اطمینان بخش سازند.

منظور پشتین: پولیس پشاور به جرگه پشتون‌ها حمله کرده است

منظور پشتون
منظور پشتون

منظور پشتین، رهبر جنبش تحفظ پشتون در پاکستان می‌گوید پولیس پشاور به اردوگاه سازماندهی جرگۀ قومی در خیبر حمله کرده و برخی خیمه‌ها را به آتش کشیده است.

آقای پشتین امروز در فیس‌بوک خود نوشت که برخی افراد نقاب‌پوش پولیس پشاور شب گذشته بر کمپ سازمان‌دهندگان جرگه تحت نام "پشتون قومی عدالت" حمله کرده، تیراندازی نموده و برخی خیمه‌ها را به آتش کشیده‌اند.

وی افزود که برخی از حامیان جنبش در اثر تیراندازی و استفاده از گاز اشک‌آور توسط پولیس زخمی و بی‌هوش شده‌اند.

آقای پشتین متعهد شده است که این گردهمایی قومی در هر حالت برگزار خواهد شد و از مردم خواسته که به محل برگزاری این جرگه در جمرود خود را برسانند.

پولیس پشاور و حکومت ایالتی خیبرپختونخواه هنوز در مورد چیزی نگفته‌اند ولی قبل از این برخی از رهبران جنبش را به نقض قانون متهم کرده‌اند.

جنبش تحفظ پشتون برای تدویر جرگۀ "پشتون قومی عدالت" به تاریخ یازدهم اکتوبر آمادگی می‌گیرد. در این گردهمایی قرار است دربارۀ امنیت، منابع و اقتصاد منطقه، و همچنین خسارات وارد شده به مردم در جنگ علیه تروریزم بحث‌هایی صورت گیرد.

پس از چندین رویداد، طالبان به مالکان چاه‌های عمیق دستور داده اند سر چاه‌ها را بپوشانند

 تصویر آرشیف: ماشین حفر چاه عمیق در افغانستان.
تصویر آرشیف: ماشین حفر چاه عمیق در افغانستان.

وزارت امور داخله حکومت طالبان به مالکان تمام چاه های عمیق حفر شده در افغانستان هشدار داده است که اگر سر چاه های خود را به صورت مصئون نپوشانند، با آنها برخورد قانونی صورت می گیرد.

بر اساس گزارش آژانس باختر تحت کنترل طالبان، این وزارت با نشر خبرنامه ای گفته است که براساس فیصله رهبری وزارت امور داخله به کمیته ای وظیفه سپرده شده تا اقدامات جدی را برای تطبیق این ترتیب.

به اساس اعلامیه خبری، این کمیته به تمام ولایات سفر خواهد کرد تا اطمینان حاصل شود که مالکان چاه های حفر شده برای جلوگیری از خطرات و حوادث سر چاه های شان را به صورت مصئون ببندند و در صورتیکه کسی از این کار امتناع ورزد، با آنها برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که گزارش‌هایی از بزرگ شدن و مرگ کودکان در چنین چاه‌ها از چندین ولایت افغانستان به نشر رسیده است. به تازگی چنین رویدادی پنج شنبه گذشته در ولسوالی ده یک ولایت غزنی رخ داد، نه تنها یک طفل که در چاه افتاده بود نجات داده شد، بلکه در جریان عملیات نجات چهار تن دیگر نیز در چاه جان خود را از دست دادند.

مرکز خبرنگاران افغانستان اقدام طالبان را برای محدود ساختن کار خبرنگاران در ولایت تخار، محکوم کرد

نشان مرکز خبرنگاران افغانستان
نشان مرکز خبرنگاران افغانستان

پس از نشر گزارش ها در مورد اینکه ریاست امر به معروف و نهی از منکر طالبان در ولایت تخار بر گزارش‌های تصویری خبرنگاران ممنوعیت وضع کرده، سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان، این ممنوعیت را، به شدت محکوم کرده و آن را اقدامی در تخطی با آزادی مطبوعات و حقوق دموکراتیک خوانده است.

سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان، روز سه شنبه(اول اکتوبر) در اعلامیه ای گفت که این سازمان از همۀ خبرنگاران افغان، به ویژه از خبرنگاران ولایت تخار حمایت می‌کند و تأکید دارد که حقوق و آزادی آنها باید محفوظ بماند.

پس از تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان در اگست سال ۲۰۲۱ ، گزارش‌های متعددی از وضع محدودیت‌های شدید و مختلف بر رسانه‌ها و خبرنگاران مانند سانسور گزارش‌ها و نشرات، و همچنان دستگیری، زندانی ساختن و شکنجه خبرنگاران داده شده است.

طالبان اخیراً پخش زنده برنامه های سیاسی در رسانه های افغانستان را ممنوع اعلام کردند.

در سه سال گذشته ده ها رسانه تصویری، چاپی و صوتی در افغانستان مسدود شده و هزاران کارمند رسانه ای بیکار شده اند.

تام ویست نماینده پیشین ایالات متحده برای افغانستان، به ماموریت جدید در وزارت خارجهٔ امریکا توظیف شد

 تام ویست نماینده اسبق ایالات متحده برای افغانستان که به عنوان سرپرست دفتر تحریم ها در مقر وزارت خارجه امریکا مقرر شده است.
تام ویست نماینده اسبق ایالات متحده برای افغانستان که به عنوان سرپرست دفتر تحریم ها در مقر وزارت خارجه امریکا مقرر شده است.

تام ویست به عنوان سرپرستی دفتر هماهنگی تحریم ها در وزارت امور خارجه ایالات متحده توظیف شده است.

وی قبلا به حیث نماینده ویژه ایالات متحده امریکا در امور افغانستان کار میکرد.

در اعلامیه ای وزارت امور خارجۀ امریکا که به روز سه شنبه منتشر شد از قول انتونی بلینکن وزیر خارجۀ امریکا گفته شده که تام ویست از زمان انتصاب به این سمت در اکتبر سال ۲۰۲۱ به طور خستگی ناپذیر تلاش کرده تا هم منافع ملی ایالات متحده و همجنین رفاه مردم افغانستان را در سیاست امریکا برای افغانستان، تضمین کند.

اعلامیه از قول بلینکین می افزاید که ایالات متحده به همکاری با متحدان و شرکایش، به رهبری یک تلاش بشردوستانه قوی کمک کرده تا از قحطی گسترده‌تر در افغانستان جلوگیری کند و نیازهای فوری میلیون‌ها افغان را برآورده کرده است.

در اعلامیه همچنین گفته شده که ایالات متحده در نظارت از تهدیدات تروریستی هوشیار باقی مانده و در گفتگو برای اطمینان از اینکه افغانستان دیگر هرگز به سکوی پرتاب تروریزم علیه امریکا و یا متحدان آن تبدیل نخواهد شد، ادامه داده است.

اعلامیه از قول بلینکین می افزاید که تام ویست بطور ماهرانه ای دیپلوماسی امریکا در مورد افغانستان را در یک دوره پیچیده، رهبری کرده است.

در اعلامیه همچنین گفته شده که تعهد ایالات متحده به افغانستان یک اولویت دائمی است و در وزارت امور خارجه توسط کارن دکر، شارژدافیر این کشور برای افغانستان، خانم امیری فرستاده ویژه و سفیر جان مارک پامرشیم(John Mark Pommersheim)، رهبری خواهد شد.

وزارت خارجهٔ حکومت طالبان اظهارات حسن کاظمی قُمی نماینده ایران را رد کرد

ساختمان وزارت خارجه افغانستان در کابل که در کنترول حکومت طالبان است.
ساختمان وزارت خارجه افغانستان در کابل که در کنترول حکومت طالبان است.

وزارت خارجۀ حکومت طالبان اظهارات اخیر حسن کاظمی قمی نماینده خاص ایران برای افغانستان را که طالبان را به روش تبعیض آمیز متهم کرده است، رد نمود .

رادیو تلویزیون ملی زیرکنترول طالبان به روز سه شنبه از قول حافظ ضیا احمد معاون سخنگوی این وزارت گزارش داد که گفته است :"حکومت طالبان تمام افغان ها را منحیث رعیت خود می پندارد وهیچ کس اجازه برخورد تبعیض آمیز با آنان را ندارد."

آقای قمی به ایرنا ، خبرگزاری دولتی ایران، گفته بود که ایران از سه سال به این سو به رهبران طالبان درقندهار وکابل مشورهای به گفته وی مشفقانه داده است که یک نظام " تک قومی، تک زبانی ، تک جنسیتی وتک مذهبی " نمی تواند پاسخگوی نیاز مردمی باشد که تنوع زبانی ، قومی و مذهبی دارند.

قبل ازاین ، نمایندگان ملل متحد برای افغانستان وشماری از نهاد های دیگر نیز ازچگونگی تشکیلات حکومت طالبان انتقاد کرده و آنها را به روش تبعیض آمیز دربرابر زنان متهم کرده اند.

جبهۀ موسوم به مقاومت: دو تن از افراد طالبان در هرات کشته شدند

هرات
هرات

گروه ضد طالبان موسوم به «جبهه مقاومت ملی افغانستان» اعلام کرده است که در حمله‌ای که نیروهای این جبهه در هرات انجام دادند، دو عضو نیروی طالبان کشته شدند. این جبهه امروز سه‌شنبه (۱۰ میزان) با صدور یک خبرنامه اعلام کرد که این حمله شام روز گذشته در منطقه چارسوی ولسوالی گذره صورت گرفت.

در خبرنامه آمده است که این دو عضو نیروی طالبان با نام‌های قاری عبیدالله و قاری نادر، از افراد نزدیک به فرمانده قول اردوی الفاروق طالبان بودند. هنوز طالبان در مورد این ادعا واکنشی نشان نداده‌اند و رسانه‌های مستقل مانند رادیو آزادی نیز نتوانسته‌اند این ادعا را به طور مستقل تأیید کنند.

طبق آمار سازمان ملل متحد، از اواسط ماه می تا پایان ماه جولای امسال، «جبهه مقاومت ملی افغانستان» و «جبهه آزادی افغانستان»، که گروه دیگری ضد طالبان است، دست‌کم ۷۳ حمله علیه طالبان انجام داده‌اند.

این حملات نشان‌دهنده ادامه تنش‌ها و مقاومت‌ها علیه حکومت طالبان در مناطق مختلف افغانستان است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG