برخی از دست فروشان در شهر کابل با شکایت از اقدام حکومت طالبان مبنی بر منع کار آنان در کنار جاده ها ،از بیکاری نگران اند.
آنان روز شنبه در صحبت با رادیو آزادی مدعی شدند که برای جمع آوری اجناس و غرفه های آنان دستور داده شده است.
جلیل یکی از دست فروشان در شهر کابل میگوید، با شکایت از برخورد مسئولان شاروالی طالبان در سطح شهر تاکید می کند تا برای آنان محل مناسبی در نظر گرفته شود:
“شهرداری یک روز میایه که بالا شو یک روز میایه که جمع کن ، لت و کوب میکند و می گوید چیزی را اینجا نگذار که بگذاری میایه میگه چرا گذاشتی و لت و کوب میکند و خواستم ما این است که داخل بازار یک ترتیب را به ما برابر کند.»
همچنان جمیل که موچی است و در کنار یک جاده در شهر کابل غرفه یی دارد میگوید در شرایطی که فقر و بیکاری در افغانستان بسیار است این اقدام سبب بیکاری شماری زیادی از پایتخت نیشینان میشود.
او از حکومت طالبان می خواهد تا ابتدا زمینه کار دست فروشان و غرفه داران را در شرکت ها و فابریکه ها فراهم بسازد:
“شهرداری همین قدر فکرش نمی رسد که شرکتی دولت جور نکرده که مردم به شرکت ها بروند کار کنند، کراچی ها را جمع میکنند نمیفهمند که اینها چی بخورند، نان نداریم که بخوریم گپ از صفایی شهر میزنیم.»
گاهی گاهی برخی ویدیو ها نیز ازبرخورد نامناسب مسئولان شاروالی حکومت طالبان در کابل در شبکه های اجتماعی به نشر رسیده که دیده می شود در برخی موارد اموال دست فروشان را به زمین می ریزند.
پیش از این شاروالی حکومت طالبان در کابل گفته اند که اقدام برای ممانعت از کار دست فروشان کنارجاده به هدف بهتر شدن نظم شهر انجام می شود.
روشن نیست که آیا محل مشخص دیگر برای دست فروشان شهر کابل در نظر گرفته شده است یا نه؟
خواستیم در این مورد از نعمت الله بارکزی سخنگوی شاروالی حکومت طالبان در کابل، بپرسیم،اما او به تماس های رادیو آزادی پاسخ نداد.
مسئولان این اداره پیش ازاین گفته بودند که محلات مشخصی را برای دستفروشان در نظر گرفته اند،اما برخی از دست فروشان با انتقاد از این مسئله تاکید کرده بودند که محلی باید برای شان در نظر گرفته می شود که برای فروشات شان مناسب باشد.
گزارش ها در مورد منع کار دست فروشان کنار جاده در حالی به نشر رسیده که مردم افغانستان با چالش های جدی اقتصادی روبرو اند.
به اساس گزارش اخیر شاخص جهانی فقر،بسیاری شهروندان افغانستان به شمول کودکان در فقر زندگی می کنند.
سازمان ملل متحد نیز ضمن نگرانی از وضعیت فعلی در افغانستان اعلام کرده که نزدیک به ۲۴ میلیون افغان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.