قطر تصمیم گرفته است تلاش هایش برای میانجیگری به هدف برقراری آتش بس در غزه را به تعلیق در آورد.
یک منبع دیپل,ماتیک روز شنبه به خبرگزاری فرانسه گفت که دفتر گروه فلسطینی حماس در دوحه "دیگر موازی با هدف اصلی اش عمل نمیکند".
گروه فلسطینی حماس از سوی ایالات متحدۀ امریکا و اتحادیۀ اروپا به عنوان گروه تروریستی شناخته میشود.
قطر، ایالات متحده و مصر ماه ها درگیر مذاکرات بی نتیجه به هدف برقراری آتش بس و آزادی گروگانهای اسرائیلی در قید حماس، بوده اند.
این منبع که خواست نامش فاش نشود گفته است : «قطری ها هم به اسرائیل و هم به حماس اطلاع داده اند که ، تا زمانی که با حسن نیت مذاکره نکنند، دوحه بین آنها میانجیگری نخواهد کرد".
به گفتۀ منبع، قطر قبلاً در مورد این تصمیم خود به ایالات متحدۀ امریکا نیز اطلاع داده است.
قطر که میزبان یک پایگاه نظامی بزرگ ایالات متحده است، از سال ۲۰۱۲ در تفاهم با واشنگتن میزبان رهبران سیاسی حماس بوده است.
جزییات بیشتری در مورد تصمیم قطر ارائه نشده و روشن نیست که قطر ماموریت میانجیگری را چی زمانی از سر خواهد گرفت
در جریان مذاکراتی پس از حملۀ حماس به اسرائیل در۷ اکتوبر سال گذشته، مقامات قطری و آمریکایی تاکید کرده بودند که رهبران سیاسی گروه حماس تا زمانی در دوحه باقی خواهند ماند که این گروه یک کانال ارتباطی قابل اعتماد ایجاد کند.
قطر در ماه اپریل گفته بود که در حال ارزیابی مجدد نقش خود به عنوان یک میانجی در این منازغه است، زیرا دوحه با انتقاداتی از سوی سیاستمداران اسرائیلی و امریکایی در این زمینه مواجه شده بود.
منبع دیپلوماتیکی که به شرط افشا نشدن هویت اش با خبرگزاری فرانس پرس صحبت کرده همچنان گفته است که در آن زمان، قطریها پیام مشابهی در مورد وضعیت دفتر حماس دادند که باعث شد مقامات حماس به ترکیه بروند.
به جز از یک مورد که سال گذشته آتش بس یک هفته یی برقرار شد، دیگر مذاکرات پی هم به هدف پایان دادن به جنگ ناکام بوده اند.
در آتش بس سال گذشته، شماری از گروگانان اسرائیلی از قید حماس رها شدند.
جنگ اسرائیل علیه گروه حماس در غزه پس از آن آغاز شد که این گروه تند رو در هفتم ماه اکتوبر سال گذشته حملۀ مرگباری را در اسرائیل انجام داد.
در این حمله بیش از یک هزار نفر کشته و ۲۵۱ نفر توسط حماس گروگان گرفته شدند. سپس اسرائیل حملات زمینی و هوایی خود را بر غزه آغاز کرد که تا کنون ادامه دارد.