کریستالینا جورجیوا رئیس صندوق وجهی بین المللی روز سه شنبه (۱۲ نوامبر) در یک نشست اجلاس اقلیمی سازمان ملل متحد موسوم به (COP29) در شهر باکو، پایتخت آذربایجان گفت که قرض دهندگان بین المللی در جریان دورۀ قبلی با ادارۀ دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب امریکا کار کردند و امیدوارند که این کار را دوباره انجام دهند.
براساس خبرگزاری رویترز، خانم جورجیا گفته، او مطمئن است که سکتور خصوصی در امریکا به سرمایه گذاری روی تکنالوژی های سبز ادامه خواهد داد و به گفته او، تجارت نشان دهنده این نیاز است که این سکتور باید در این زمینه، پیشتاز باشد.
انتخاب دونالد ترمپ به حیث رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا، سوالات زیادی را در مورد تمویل کشورهای آسیب دیده از تغییرات اقلیمی مطرح کرده، همچنان از این دید که انتظار میرود ترمپ امریکا را که بزرگترین تمویل کننده صندوق وجهی بین المللی و بانک جهانی است، از تلاش های بین المللی در زمینۀ مبارزه با تغییرات اقلیمی خارج کند.
هدف اجلاس امسال اقلیمی سازمان ملل متحد(COP29) در شهر باکو، جمع آوری صدها میلیارد دالر برای تمویل مالی انتقال جهان به منابع انرژی پاک و کاهش انتشار گازات کاربن توسط کشورهای بزرگ جهان از جمله ایالات متحده امریکا است.
در جریان دو سه سال گذشته افغانستان با تغییرات مدهش اقلیمی رو به رو شده و بخش های وسیعی از این کشور نیز صدمات فراوانی دیده است
اجی بنگا (Ajay Banga) رئیس بانک جهانی گفته که دونالد ترمپ با یک تفاوت تاریخی برنده شد و با صحبت خواهند کرد و این وظیفه این بانک است.
به گفتۀ اجی بنگا در جریان ۱۷ ماه وظیفه اش به حیث رئیس بانک جهانی، در حکومت های چهار تمویل کننده بزرگ دیگر این بانک، یعنی جرمنی، فرانسه، جاپان و بریتانیا نیز تغییرات بوجود آمده است.
ترمپ، از میکانیزم ها یا چارچوب های چند جانبه اجتناب می کند، وعده کرده که تعرفه های گمرکی را بر محصولات چینی و سایر واردات به حیث بخشی از اجندای "امریکا نخست" افزایش می دهد، ولی خود را از اجندای "پروژه 2025" جمهوریت خواهان محافظه کار دور نگهداشته که خواستار خروج امریکا از
بانک جهانی و صندوق وجهی بین المللی هستند و از واشنگتن می خواهند تا براساس منافع، اجندای کمک و توسعۀ دوجانبه را تعقیب کند.
در اجلاس اقلیمی سازمان ملل متحد موسوم به (COP29) در شهر باکو پایتخت آذربایجان که در ۱۱ نوامبر آغاز شده و تا ۲۲ نوامبر ادامه دارد، نمایندگان دهها کشور جهان به شمول افغانستان اشتراک دارند. این نشست در حالی دایر شده که بسیاری از مناطق جهان از جمله أفغانستان، بارندگی ها و سیلاب های شدید، لغزش زمین، آتش سوزی و سایر رویداد ناشی از تغییرات اقلیمی را تجربه می کنند.