قربانیان اخیر سیلابها در چندین ولایت افغانستان میگویند که با نزدیک شدن فصل زمستان، به دلیل نبود سرپناه با چالشهای جدی روبرو هستند.
آنها میگویند که سیل اخیر خسارات قابل توجهی وارد کرده و اکنون بدون سرپناه، شرایط سخت زندگی را تحمل می کنند.
سیلاب زدگان از حکومت طالبان و سازمانهای بینالمللی کمکرسان میخواهند که با آنها در بخش ساخت سرپناه و کمکهای فوری همکاری کنند.
نصیر احمد امیری، باشندهٔ مرکز ولایت غور به رادیو آزادی در این مورد میگوید:
«داخل یک حویلی دو خانه بود یکی از مه بود یکی از پدرم، این رقم برد که ما هیچ چیز را نتوانستیم بکشیم تنها جان خود را نجات دادیم، کلا هموار کرده، خانه های را امسال تازه هم جور کرده بودیم، دولت هیچ کمک نکرد برای من یک شلتر نداد، خانمم حامله است طفلایم مریض است، خواست ما این است یک سرپناه برای ما ساخته شود، یا حداقل یک کمک زمستانی شود.»
آسیب دیدگان از سیلاب های اخیر میگویند، نه تنها خانههای آنان ویران شده بلکه در حال حاضر حتی به مواد خوراکی و لباس مناسب دسترسی ندارند.
صبغتالله نصرت، باشندهٔ ولسوالی کوت ننگرهار در این مورد به رادیو آزادی گفت:
«در ولسوالی کوت ننگرهار سیلاب زمین و خانههای ما را برده است، سرپناه نداریم، زمستان در راه است، مردم حتی به موارد خوارک و لباس خود رسیدگی نمیتوانند.»
خواستیم در مورد این ادعاها و خواستهای سیلابزدگان از وزارت دولت در امور حوادث حکومت طالبان را نیز بپرسیم، ملا جانان سایق به پرسشهای رادیو آزادی در این مورد پاسخ نداد، اما این اداره همواره مدعی بوده که با آسیب دیدگان در رسانیدن کمکهای به موقع تلاش کردهاند.
پس از حاکمیت دوبارهٔ طالبان بر افغانستان، فقر و بیکاری در این کشور افزایش یافته و تغییرات اقلیمی از جمله بارانهای شدید و سیلابهای مرگبار آن را تشدید کرده است.
افغانستان یکی از کشورهای آسیبدیده از تغییرات اقلیمی به حساب میآید که در ماههای اخیر بارانهای شدید را تجربه کرده و سرازیر شدن سیلابها تلفات جانی و خسارات مالی زیادی را به مردم وارد کرده است.
نهادهای مختلف بینالمللی نیز اخیرا گفتهاند که افغانستان با آنکه کمترین نقش را در تغیرات اقلیمی دارد، بیشترین آسیب ناشی از تغیرات اقلیمی را متحمل میشود.
به گفتهٔ سازمان ملل متحد، رویدادهای طبیعی و بازگشت مهاجران افغان، در کنار افزایش بحران بشری، نیاز مردم به سهولتهای اولیه بشری و کمکها را چندین برابر افزایش داده است.