خبر ها
دست کم ۱۶۹ خانواده از پناهجویان افغان از پاکستان و ایران به کشور برگشتند
نظر به خبرها ۱۶۹ خانواده دیگر پناهجویان افغان از پاکستان و ایران به کشورشان برگشتند. در این مورد خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان امروز معلومات داده است.
نظر به این گزارش، ۳۸ خانواده از طریق تورخم، ۲۲ خانواده از طریق سپین بولدک کندهار، ۴۶ خانواده از راه ابریشم نیمروز و ۶۳ خانواده دیگر از طریق اسلام قلعه هرات دیروز به افغانستان برگشته اند. در خبر گفته نشده که این خانوادهها اختیاری به وطن برگشته اند یا اجباری اخراج شده اند.
پاکستان از اول ماه نومبر سال ۲۰۲۳ روند اخراج پناهجویان بدون اسناد افغان را از این کشور سریعتر ساخت. همزمان با آن اخراج پناهجویان افغان از ایران و کشورهای دیگر هم دوام دارد.
وزارت مهاجرین و عودت کننده گان حکومت طالبان در اواخر اعلان نمود که دست کم ۳۲۵ پناهجوی افغان از ترکیه اخراج و به کابل انتقال داده شدند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
آی او ام: هنوز هم هزاران تن در هرات با مشکلات مواجه اند
سازمان بینالمللی مهاجرین (آی او ام) میگوید که هزاران تن حتی پس از گذشت بیش از یک سال از زلزلۀ ویرانگر درهرات، همچنان در بازسازی زندگی خود با مشکل مواجه هستند.
این ادارۀ ملل متحد میافزاید که 68 درصد خانوادهها با مشکلات شدید سرپناه مواجه هستند.
این سازمان در گزارشی اعلام کرد که 85 درصد این خانوادهها به آب سالم دسترسی ندارند.
بر اساس گزارش سازمان بینالمللی مهاجرین، 3 درصد از مردم به دستمزدهای ناپایدار روزانه متکی هستند.
این سازمان میگوید، در حالی که بیشتر خانوادهها در پناهگاههای نسبتاً پایدار زندگی میکنند، یکی از هزینههای اولیۀ خانوادهها سرپناه است؛ به گونهای که 68 درصد آنان به دلیل نداشتن سرپناه مناسب در هوای سرد زندگی میکنند.
انتونی بلنکن وزیر خارجۀ امریکا ممنوعیت طالبان بر آموزشهای صحی زنان را نکوهش کرد
وزارت خارجۀ امریکا گفته که این ممنوعیت وضعیت صحی در افغانستان را با چالشهای بیشتری مواجه خواهد کرد.
انتونی بلنکن، وزیر خارجۀ امریکا دیروز (چهارشنبه) در اعلامیهای گفت است که این ممنوعیت جدید از سوی طالبان آخرین نمونه از تلاشهایی است که حقوق و زندگی زنان و دختران افغان را به چالش میکشد و دسترسی آنان به خدمات آموزشی و صحی را دشوار میسازد.
وزیر خارجۀ امریکا افزوده که ممنوعیتهای قبلی طالبان مانع معالجۀ زنان توسط داکتران مرد میشود و آنان را از سفر طولانی بدون محرم منع میکند.
به گفتۀ بلنکن، سیاستهای طالبان نه تنها زنان و دختران افغان، بلکه صحت، آسایش و مصونیت همه افغانها را نیز به خطر میاندازد.
بلنکن گفت که ایالات متحده به کار برای رفع این تحریمها و تشویق سایر کشورها به انجام همین کار ادامه خواهد داد.
حکومت طالبان هفتۀ گذشته بر اساس فرمان ملا هبتالله آخندزاده، رهبرشان که تا هنوز به گونه رسمی آن را تأیید نکرده است، دروازههای انستیتوتهای طبی را در تمام افغانستان مسدود کرد.
مارگارت هریس، سخنگوی سازمان جهانی صحت نیز این ممنوعیت را به اسوشیتدپرس تأیید کرد و گفت که این پیشرفت نگرانیهای جدی را در بارۀ پایداری و تقاضا برای آموزش رسمی کارکنان صحی زن ایجاد میکند.
مراسم جنازۀ خلیلالرحمن حقانی امروز در پکتیا برگزار شد
مراسم جنازۀ خلیلالرحمن حقانی امروز در پکتیا برگزار شد. بر اساس تصاویری که برخی رسانههای محلی نشر کردند، این مراسم تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شده است.
برخی اعضای کابینۀ طالبان از جمله مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاستالوزرا، سراجالدین حقانی، سرپرست وزارت داخله و امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ طالبان در مراسم جنازۀ خلیلالرحمان حقانی شرکت کردند.
خلیل الرحمن حقانی، سرپرست وزارت مهاجرین و عودت کنندگان طالبان دیروز در یک حملۀ انتحاری در محوطۀ این وزارت کشته شد.
انس حقانی، برادرزادۀ او به خبرگزاری رویترز گفته که 6 تن دیگر نیز در این حمله کشته شدند.
شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) مسئولیت این حمله را پذیرفته است.
خلیل الرحمن حقانی اولین عضو کابینۀ سرپرست حکومت طالبان است که پس از بازگشت این گروه به قدرت در سال ۲۰۲۱ در افغانستان، کشته میشود.
او کاکای سراج الدین حقانی و برادر جلال الدین حقانی موسس شبکۀ حقانی است.
ملل متحد: پس از سال 2021 برای اولین بار تولید تریاک در میانمار کاهش یافته است
ملل متحد میگوید که پس از سال 2021 برای اولین بار تولید تریاک در میانمار کاهش یافته، اما هنوز هم این کشور بزرگترین تولیدکنندۀ تریاک در جهان است.
این موضوع را ادارۀ مبارزه با مواد مخدر و جرایم ملل متحد (UNODC) گزارش داده است.
پس از کودتای نظامی در سال 2021، میانمار در سال 2023 از افغانستان پیشی گرفت و به بزرگترین تولید کنندۀ مواد مخدر در جهان مبدل شد.
خبرگزاری فرانس پرس به نقل از تحلیلگران گزارش داده است که مدتهاست کشت خشخاش در مناطق دورافتادۀ سرحدی میانمار افزایش یافته؛ جایی که گروههای مسلح اقلیتهای قومی و جنایتکاران آن را به هروئین تبدیل میکنند.
بر اساس گزارش ادارۀ مبارزه با مواد مخدر و جرایم ملل متحد (UNODC)، میانمار در سال جاری میلادی 995 تُن تریاک تولید کرده است.
این اداره چندی پیش گزارش داده بود که تولید تریاک در افغانستان زیر حاکمیت طالبان در 2024 میلادی 443 تُن بوده است.
محمد نبی سه صدمین بازی بین المللی کریکت خودرا انجام داد
محمد نبی عیسی خیل کریکتر مطرح افغانستان دیروز چهارشنبه 21 قوس در بازی مقابل زیمبابوی تبدیل به نخستین افغان شد که سه صدمین بازی بین المللی کریکت اش را انجام داد.
محمد نبی در مصاحبه با کریکت بورد افغانستان گفته، اگرچه تیم افغانستان در مسابقه در مقابل زیمبابوی شکست خورد، اما در مجموع رقابت های را که او برای افغانستان انجام داده، به نفع تیم تمام شده است.
محمد نبی از این تعداد بازی ها برای تیم افغانستان ابراز خوشی و افتخار کرده، گفته که تلاش می کند که نقش پررنگ تر برای تیم داشته باشد.
نبی از سال 2009 بدین سو عضویت تیم ملی کریکت افغانستان را دارد و کریکت افغانستان را در بزرگترین رویداد های دنیا در این رشته همکاری کرده، از او به حیث یک اسطورۀ بزرگ در تاریخ کریکت و ورزش افغانستان، یاد می شود.
تیم ملی کریکت افغانستان روز گذشته نخستین رقابت 20 آوره کریکت را با زیمبابوی در شهر هراری پایتخت آن کشور انجام داد. تیم زیمبابوی در آخرین توپ توانست که تیم افغانستان را با تفاوت چهار ویکت شکست دهد.
رقابت دوم بین این دو تیم فردا جمعه 23 قوس ساعت چهار عصر برگزار می شود و آخرین مسابقه 20 آوره آنها روز شنبه 24 قوس انجام خواهد شد.
پس از آن تیم ملی کریکت افغانستان با زیمبابوی سه مسابقه 50 آوره برگزار می کند و به تعقیب آن 2 مسابقه تست نیز را باهم انجام خواهند داد.
سیف د چلدرین: کودکان افغان در کمپهای یونان با وضعیت دشوار روبهرو هستند
سازمان بینالمللی نجات کودکان (سیف د چلدرین) میگوید که کودکان از جمله افغانها در کمپهای پناهندگان یونان با وضعیت دشواری روبهرو هستند.
گزارشی که به تازگی توسط سازمان بینالمللی نجات کودکان و شورای پناهندگان یونان منتشر شده، واقعیتهای دشواری را که کودکان در کمپهای پناهندگان یونان با آن مواجه هستند، برجسته میکند.
یکی از این واقعیتها از بین رفتن کودکان به دلیل بیتوجهی سیستماتیک خوانده شده است.
بر اساس گزارش سیف د چلدرین، ورود کودکان به یونان در سال 2024 دو برابر شده است.
این سازمان میگوید که در کنار افزایش میزان ورود پناهجویان به یونان در 11 ماه اول 2024، در این مدت بیش از 13 هزار کودک از طریق بحر به یونان رسیده اند که 50 درصد بیشتر از سال گذشته است.
نشست امروز شورای امنیت ملل متحد، روی نگرانیها در مورد افغانستان تمرکز خواهد داشت
قرار است امروز شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد وضعیت جاری در افغانستان بحث کند.
این چهارمین نشست شورای امنیت در بارۀ افغانستان است که در سال جاری برگزاری میشود.
تمرکز این نشستها بیشتر بر نگرانیهای بینالمللی در پیوند به بحران بشری و چالشهای سیاسی و امنیتی افغانستان میباشد.
شورای امنیت ملل متحد پیش از این اعلام کرده بود که رزا اوتونبایوا، نمایندۀ ویژۀ سرمنشی ملل متحد برای افغانستان و رئیس یوناما گزارش سه ماهۀ خود را در بارۀ این کشور به این نشست ارائه خواهد کرد.
بر اساس اعلامیه، رئیس کمیتۀ تحریمهای ملل متحد برای افغانستان و نمایندۀ دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ ملل متحد (OCHA) نیز در نشست امروز شورای امنیت ملل متحد سخنرانی خواهند کرد.
اما ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در واکنش به این نشست به رسانۀ خصوصی طلوع نیوز گفته که نمایندۀ آنان در این نشست حضور ندارد و فیصلههای این نشست و دیگرهمچو نشستها، به "نفع مردم افغانستان" نخواهد بود.
این نشست در حالی برگزار می شود که افغانستان زیر حاکمیت طالبان با محدودیتهای شدید بر زنان، بیثباتی اقتصادی و بحران بشری روبهرو است.
جرمنی به ارزش بیش از ۲۴۰ میلیون دالر اسلحه به ترکیه صادر می کند
براساس وزارت اقتصاد جرمنی، این کشور صادرات اسلحه به ترکیه را به ارزش بیش از ۲۴۰ میلیون دالر در سال جاری تصویب کرده است.
این اقدام بالاترین سطح صادرات اسلحه جرمنی به ترکیه در نزدیک به ۲۰ سال گذشته است.
اسناد که از سوی یک قانونگذار حزب پاپولیست (BSW) به دسترس خبرگزاری دی پی ای جرمنی قرار گرفته است، نشان میدهد که صادرات تایید شده شامل بیش از ۸۰ میلیون دالر اسلحه جنگی و بیش از ۱۵۰ میلیون دالر دیگر تجهیزات نظامی است.
پیش از این در سال ۲۰۰۶ میلادی به این سطح صادرات اسلحه از جرمنی به ترکیه انجام شده بود.
امریکا خواستار تماس نزدیک با اسرائیل در بارۀ سوریه شد
لوید آستن وزیر دفاع ایالات متحده خواستار مشوره و تماس نزدیک میان کشورش و اسرائیل در مورد سوریه شد.
پنتاگون چهارشنبه ۲۱ قوس خبر داد که آقای آستن در صحبت با اسرائیل کاتز همتای اسرائیلی خود بر اهمیت تماس و مشاورت نزدیک دو کشور در باره تحولات سوریه تاکید کرده است.
براساس معلومات پنتاگون، لوید آستن به وزیر دفاع اسرائیل گفته است که واشنگتن تحولات سوریه را زیر نظر دارد و از انتقال مسالمتآمیز و فراگیر قدرت سیاسی در آن کشور حمایت میکند.
پیش از این، وزارت خارجه ایالات متحده در دهم دسمبر گفت که آینده سوریه را مردم آن کشور رقم خواهند زد.
به گفتۀ این وزارت، ایالات متحده در صورتی حکومت آینده سوریه را به رسمیت خواهد شناخت که این حکومت براساس یک روند فراگیر و شفاف ایجاد شود.
گروه جهاد اسلامی فلسطین می گوید، یک هیئت را برای مذاکرات به شهر قاهره، پایتخت مصر فرستاده است
گروه جهاد اسلامی فلسطین اعلام کرد یک هیئت از آنها برای مذاکرات درباره آزادی یک گروگان اسرائیلی وارد قاهره، پایتخت مصر شده است.
خبرگزاری رویترز روز گذشته گزارش داد که زیاد النخاله رهبر گروه جهاد اسلامی، رهبری این هیئت را بر عهده دارد.
دونالد ترمپ، رئیسجمهور منتخب امریکا در هفته گذشته هشدار داد که اگر گروگانهای غزه تا 20 جنوری که او به حیث رئیسجمهور سوگند یاد میکند آزاد نشوند، مقامات بهای سنگینی را خواهند پرداخت.
حماس که توسط واشنگتن و اتحادیه اروپا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته می شود، در 7 اکتوبر سال گذشته حدود 250 اسرائیلی را به گروگان گرفته است
که از این میان تعدادی از آنها در جریان درگیری در غزه کشته شدند، برخی مبادله شدند و سرنوشت ده ها نفر دیگر مشخص نیست.