بنا به گزارش خبرگزاری های غربی، براساس لایحه تصویب شده، گروهی که رسماً در فهرست گروه های تروریستی روسیه قرار می گیرد، محکمه می تواند آن را به طور موقت از این فهرست حذف کند.
برای اینکه این لایحه تصویب شده مجلس نمایندگان روسیه به قانون تبدیل شود، نیاز به تصویب سنا و رئیس جمهور نیز باید آنرا توشیح کند.
برای اینکه این لایحه تصویب شده مجلس نمایندگان روسیه به قانون تبدیل شود، نیاز به تصویب سنا و رئیس جمهور نیز باید آنرا توشیح کند.
روسیه در سال ۲۰۰۳ طالبان را در فهرست سازمان های تروریستی قرار داد و طبق قانون این کشور هرگونه ارتباط با این گروه جرم قابل مجازات تلقی می شود.
قبل از اینکه طالبان در تابستان ۲۰۲۱ کنترل دوباره افغانستان را به دست گیرد، مسکو چندین بار میزبان هیئتهای طالبان بود. روسیه در سه و نیم سال گذشته روابط نزدیک با حکومت سرپرست طالبان داشته و سفارت خود را در کابل نیز باز نگهداشته است. اما سوال اینجاست که با توجه به اظهارات مقامات ارشد روسیه مبنی بر حذف نام طالبان از لیست سیاه برای مدت طولانی، چرا مسکو پس از تاخیردر این زمینه اقدام عملی می کند؟
در همین راستا، غوث جانباز، دیپلمات سابق افغانستان در مسکو در پاسخ به این سوال که آیا این اقدام مجلس نمایندگان روسیه دولت طالبان را تاکنون که هیچ کشوری به رسمیت نشناخته است به رسمیت می شناسد، گفت او فکر نمی کند روسیه به زودی حکومت طالبان را به رسمیت بشناسد:
" روسیه می خواهد گام های محتاطانه ای علیه طالبان بردارد. روسیه قانونا می خواهد شرایطی را ایجاد کند از هراز گاهی که بخواهد و ببیند که این سازمان از تعهدات خود عبور می کند، می تواند دوباره وارد لست سیاه کند. در مورد خروج طالبان از لست سیاه، ممکن است احتمالا بصورت موقت ازین لست خارج شود. مساله به رسیمت شناختن طالبان خیلی دور است و در آجندای وزارت خارجه روسیه نیست اما تعامل دارند و همه ما می بینیم."
پیش از این دو کشور دیگر آسیای میانه، قزاقستان و قرغزستان امسال نام طالبان را از فهرست گروه های تروریستی حذف کرده بودند.
حکومت سرپرست طالبان تا زمان تهیه این گزارش در مورد این اقدام روسیه اظهاراتی نکرده است.
اما پیش از این، مقامات ارشد طالبان در جریان سفر سرگئی شویگو، منشی شورای امنیت ملی روسیه به کابل، از مسکو خواستار حضور معنا دار افغانستان در تمامی قالب ها و نشست های منطقه ای شدند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، روسیه روابط خود را به تدریج با طالبان توسعه داده است. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهورروسیه در ماه جولای گفت که اکنون طالبان متحدان آنها در مبارزه با تروریسم هستند.
پوتین این اظهارات را پس از حمله شاخه خراسان داعش به تالار کنسرت کروکاس در ماه مارچ درمسکو که ۱۴۴ کشته بر جای گذاشت، بیان کرد. این گروه از زمان روی کار آمدن طالبان، مسئولیت بسیاری از حملات خونین در افغانستان را بر عهده گرفته و طالبان علیه آنها مبارزه می کند.
پیش از این دو کشور دیگر آسیای میانه، قزاقستان و قرغزستان امسال نام طالبان را از فهرست گروه های تروریستی حذف کرده بودند.
اما آیا این اقدامات به حل مسئله بحث برانگیز به رسمیت شناختن حکومت طالبان کمک می کند، زیرا بسیاری از دیپلمات های غربی بر این باورند، تا زمانی که طالبان به رفتارهای خشونت آمیز خود با حقوق بشر، به ویژه علیه زنان و دختران ادامه دهند، برای به رسمیت شناسی بین المللی دولت شان با موانعی روبرو خواهد شد.
طالبان در بیش از سه سال حکومت خود، دروازه های مکاتب متوسطه و پوهنتون ها را به روی زنان و دختران بسته و محدودیت های شدید دیگری را نیز بر آنان اعمال کرده اند.