لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۵۵

سازمان جهانی صحت: امسال بیش از ۱۶۵ هزار واقعه کولرا (وبا) در افغانستان ثبت شده‌است


یک مرکز صحی در افغانستان، آرشیف
یک مرکز صحی در افغانستان، آرشیف

در گزارش سازمان جهانی صحت که چهارشنبه ۲۹ قوس به نشر رسید، آمده که در جهان بیشتر موارد کولرا در کشور یمن دیده شده، بعد افغانستان و به تعقیب آن پاکستان قرار دارد.

در کنار نگرانی‌ها از بروز بیماری‌های مختلف ساری و انتانی در افغانستان، سازمان جهانی صحت می‌گوید که امسال ۱۶۵ هزار و ۶۲۹ واقعه کولرا «وبا » در افغانستان ثبت شده‌است.

سازمان جهانی صحت در گزارش ماهوار خود همچنان اظهار امیدواری کرده که در بخش واکسین کولرا پیشرفت حاصل شده و در ماه نومبر سه و نیم میلیون دوز واکسین را ذخیره کرده‌است، اما در جهان امروز به حداقل ۵ میلیون دوز این واکسین نیاز است.

کولرا در سال جاری به شمول افغانستان در ۴۵ کشور جهان بیش از ۴هزار نفر را به کام مرگ کشانده است.

این درحالی‌ست که شماری از خانواده‌ها در افغانستان می‌گویند که کودکان‌شان به این بیماری مبتلا شده‌اند.

داکتران می‌گویند، کولرا یا «وبا» بیماری ساری انتانی است که حتی سبب مرگ نزد انسان‌ها می‌شود

یک بانو باشنده کابل که نخواست به دلیل حساسیت موضوع نام‌اش را در گزارش ذکر شود به رادیو آزادی گفت دو پسر خورد سال‌اش به این بیماری مبتلا شده‌اند:

"چند روز شده کودکان من شدید اسهال شدند، پیش داکتر بردم برای‌شان دوا گرفتیم، حالی کمی خوب هستند."

داکتران می‌گویند، کولرا یا «وبا» بیماری ساری انتانی است که حتی سبب مرگ نزد انسان‌ها می‌شود.

داکتر فرید عمری متخصص امراض ساری در مورد وقایه و پیش‌گیری این بیماری به رادیو آزادی گفت:

"در قدم اول واکسین است، بعداً باید از آب صحی استفاده شود، یعنی آب را خوب جوش داده بعداً استفاده کنیم، شستن دست‌ها بسیار مهم است و در ضمن حفظ‌‌‌ الصحه شخصی هم باید مراعات شود و از غذاهای بایستی یا شب مانده استفاده نشود."

داکتران می‌گویند که علایم بیماری کولرا «وبا» اسهالات شدید و کم شدن مایعات بدن بوده که به شمول کودکان، بزرگسالان زنان و مردان نیز به این بیماری مبتلا می‌شوند.

این بار نخست نیست که سازمان صحی جهان از ثبت ده‌ها هزار مورد بیماری کولرا در افغانستان خبر می‌دهد، بلکه قبلاً نیز این سازمان در ۱۸ اکتوبر با نشر احصائیه بین‌المللی ماه سپتمبر سال جاری میلادی گفته بود که ۱۷ هزار و ۷۵۶ مورد این بیماری در افغانستان ثبت شده‌است.

XS
SM
MD
LG