لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۵ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۴۴

بانک جهانی: کمک های اضطراری نمی‌تواند به بحران بشری در افغانستان پاسخ دهد


تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

بانک جهانی می‌گوید که در افغانستان باید فراتر از کمک های اضطراری، در پروژه های دراز مدت که پایدار هستند، سرمایه گذاری شود.

این بانک در گزارشی اخیراً در ویب‌سایت خود گفته که با وصف کمک‌های اضطراری برای رفع نیازهای عاجل، به راه‌حل‌های دیگر برای تامین امنیت غذایی در افغانستان نیاز است.

افغانستان با بحران شدید غذایی مواجه است و میلیون ها تن در این کشور به غذای کافی دسترسی ندارند

بر اساس گزارش بانک جهانی، افغانستان با بحران شدید غذایی مواجه است و میلیون ها تن در این کشور به غذای کافی دسترسی ندارند.

بانک جهانی تخمین کرده که ۱۱.۶ میلیون افغان که ۲۵ درصد نفوس افغانستان را تشکیل می‌دهند، با ناامنی غذایی مواجه هستند و پیامدهای تغییرات اقلیم این بحران را تشدید می کند.

خشکسالی مداوم که در دهه های گذشته نظیر آن دیده نشده، بارندگی ها را کاهش داده که به شدت سکتور زراعت را در افغانستان متاثر ساخته است.

به گفتۀ بانک جهانی، این خشکسالی های شدید و سیلاب های ویرانگر به محصولات زراعی آسیب رسانیده، زنجیرۀ تامین را مختل ساخته و قیمت های آن را در بازار افزایش می دهد.

بانک جهانی می افزاید که برای حل ناامنی غذایی به یک استراتژی جامع نیاز است، سرمایه‌گذاری در پروژه‌هایی که در برابر تغییرات اقلیمی مقاوم هستند، مانند محصولات زراعتی مقاوم در برابر خشکسالی، تنوع محصولات زراعتی، بهبود سیستم‌های آبیاری و مدیریت حوزه ها آبخیز از یک مرکز واحد ضروری است و در عین حال، اقدامات اقتصادی، مانند بهبود درآمد و دسترسی به بازار ها برای جوامع آسیب‌پذیر، می‌تواند به کاهش تأثیرات افزایش مصارف کمک کند.

آذرخش حافظی، آگاه امور اقتصادی
آذرخش حافظی، آگاه امور اقتصادی

ما از لحاظ طبیعی کدام مشکل نداریم، اگر از آب های سرگردان خود استفادۀ بهینه کنیم

آذرخش حافظی، آگاه امور اقتصادی شام گذشته به رادیو آزادی گفت:

"اگر ما از تکنولوژی مدرن استفاده کنیم، افغانستان قادر است تا به بیش از ۱۶۰ میلیون نفر مواد غذایی تهیه کند، در حالیکه ما حدود ۴۰ میلیون نفوس داریم که آنها هم نیمه و یا کاملاً گرسنه هستند. ما از لحاظ طبیعی کدام مشکل نداریم، اگر از آب های سرگردان خود استفادۀ بهینه کنیم، اگر یکسال خشکسالی شود، آب قطع نمی‌شود، می‌توانیم از ذخایر سال های قبل استفاده کنیم، ولی متاسفانه آب های ما به هدر می‌رود، چیزی به آسیای جنوبی، چیزی هم به شمال و غرب رفته آنجا را سیراب می کند و باغستان های آنها را مثمر می‌سازد و خود گرسنه ماندیم، باید مدیریت اصلاح شود!"

بانک جهانی می‌گوید که تطبیق پروژه هایی امنیت غذایی اضطراری در افغانستان، به حل بحران ناامنی غذایی کمک می‌کند.

دهاقین کوچک با همکاری ادارۀ غذا و زراعت سازمان ملل متحد تلاش می کنند تا تولیدات غذایی را افزایش دهند و زنانی سرپرست خانواده ها، نیازهای غذایی خود را تامین کنند.

به گفته بانک جهانی، از این پروژه ها بیش از پنج میلیون أفغان مستفید شده اند، زمینۀ اشتغال برای بیش از ۱۷۰ هزار دهقان زن فراهم شده، ۲۶ درصد حاصلات گندم افزایش یافته برای ۵۲۳ هزار هکتار زمین و خدمات بهتر آبیاری فراهم شده است.

بانک جهانی تخمین می‌کند که آزمون های ناشی از تغییر اقلیم و تأثیر گسترده تر آن روی امنیت غذایی در افغانستان با گذشت زمان افزایش خواهد یافت که با تمرکز بر پروژه های انعطاف پذیر و سیستم های غذایی پایدار، افغانستان می‌تواند یک سیستم غذایی قوی سازگار با تغییرات اقلیمی را ایجاد کرده و معیشت میلیون ها افغان را اطمینانی سازد.

XS
SM
MD
LG