لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۳ جدی ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۳۰

یونیسف: سال ۲۰۲۴ یکی از "بدترین سال" برای کودکان در مناطق جنگی در طول تاریخ بوده است


تصویر از آرشیف
تصویر از آرشیف

افغانستان یکی از کشورهایی است که صدها هزار کودک آن با چالش‌های گوناگون مواجه‌اند. مهم‌ترین این چالش‌ها شامل نبود امنیت غذایی و افزایش سؤ‌تغذیه، محرومیت از آموزش، حوادث طبیعی، مهاجرت و بی‌خانمانی می‌باشد.

بمباران جت‌های پاکستانی در مناطق برمل و دند‌پتان طی هفته گذشته، نمونه‌ای از خطراتی است درگیری و جنگ برای کودکان به دنبال دارد.

دراین حمله حداقل ۵۲ تن کشته شدند که براساس معلومات بخش جنوب آسیا یونیسف تنها ۲۰ تن آنان کودکان بودند.

کاترین راسیل، مدیر اجرایی یونیسف، در بیانیه‌ای گفته است: "از هر نظر سال ۲۰۲۴ بدترین سال در تاریخ یونیسف برای کودکانی بود که درگیر خشونت‌ها بودند، چه از نظر شمار کودکان آسیب‌دیده و چه از نظر تأثیرات بر زنده‌گی آنان."

خانم راسیل افزوده است: " بزرگ کردن کودکی در مناطق جنگ‌زده یا بحران‌زده، به معنای روبه‌رو شدن او با خطراتی همچون محرومیت از تحصیل، سوءتغذیه و آوارگی است، در مقایسه با کودکی که در مکانی آرام زندگی می‌کند. این وضعیت نباید عادی شود."

یونیسف در گزارش سال ۲۰۲۴، تصویری از یک کودک افغان را منتشر کرده که در کنار خانه ویران ‌شده‌اش ایستاده است.

این تصویر مربوط به یک کودک ۹ ساله از ولایت غور است که چند ماه پیش خانه‌اش در اثر سیلاب تخریب شد و او به همراه خانواده‌اش بی‌سرپناه شدند.

بر اساس تحقیقاتی که یونیسف در مورد وضعیت کودکان انجام داد، تعداد کودکانی که حقوق آنها نقض شده در سراسر جهان در حال افزایش است.

مرگ و میر کودکان، محرومیت از مکاتب و واکسین های نجات بخش زندگی و گرسنگی شدید از جمله مسائل عمده‌ای هستند که در سال ۲۰۲۴ تهدیدات بیشتری را برای زندگی کودکان در مقایسه با هر زمان دیگری ایجاد کرده‌اند.

براساس گزارش یونیسف در سال ۲۰۲۴، ۵۲ میلیون کودک در کشورهای جنگ‌زده و بحران‌زده از رفتن به مکتب محروم مانده‌اند.

در این گزارش از غزه، اوکراین، کانگو و سوریه به عنوان نمونه از کشورهای جنگ‌زده یاده شده در نتیجه جنگ‌ها و بحران‌ها مکاتب آنها تخریب شدند.

هیئت معاونیت سازمان ملل متحد (یوناما) در مورد افغانستان، چند ماه پیش اعلام کرد که حداقل ۵ میلیون کودک افغان که بیشتر آنها دختران هستند، از تحصیل محروم اند.

آوارگی و مهاجرت به دلیل بحران‌ها و حوادث طبیعی از دیگر مسائلی است که به شدت به کودکان افغان آسیب زده است.

افغانستان در کنار اوکراین و سوریه از جمله سه کشوری است که در‌آن تعداد کودکان مهاجر در حال افزایش است.

با بازگشت دوباره طالبان به قدرت میلیون‌ها تن از افغانستان خارج شده و راه‌های مهاجرت را در پیش گرفته‌اند که تعداد قابل توجهی از آنها کودکان هستند.

درگزارشی از یونیسف، نمونه کودکان یاد شده که مناطق اصلی شان را ترک کردند.

از این میان حداقل ۴هزار کودک افغان و نوجوان در سال ۲۰۲۴ در بلغارستان درخواست پناهندگی دادند که شصت درصد از آنها بدون خانواده یا سرپرست هستند.

XS
SM
MD
LG