لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۱ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۱۷

خبر ها

تیراندازی نیروهای پاکستانی بر ولسوالی دانگام کنر

نیروهای پاکستانی در نقاط مرزی با افغانستان
نیروهای پاکستانی در نقاط مرزی با افغانستان

نیروهای پاکستانی شب گذشته (۸ جنوری) بر مناطق "سیان"، "چینار ناو" و "درگی" در مربوطات ولسوالی "دانگام" ولایت کنر، گلوله‌باری کردند.

یکی از باشندگان منطقه که از افشای نامش خودداری کرده، به رادیو آزادی گفت که حدود ۳۰ مرمی توپ به این مناطق اصابت کرده که در نتیجهٔ آن یک خانه تخریب شده، اما به کسی آسیب نرسیده است.

تا هنوز مقامات محلی طالبان در مورد این گلوله‌باری نیروهای پاکستانی اظهار نظری نکرده‌اند.

نظامیان پاکستان از سال ۲۰۱۰ میلادی به این‌سو، حملات مشابهی را بر قلمرو افغانستان در ولایت کنر انجام داده‌اند که در نتیجهٔ آن ده‌ها تن کشته و هزاران خانواده مجبور به ترک خانه‌ها و مناطق اصلی‌شان شده‌اند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

ملیون ها گردشگر خارجی از مراکش دیدن کرده اند

جهانگردی در مراکش
جهانگردی در مراکش

وزارت توریزم مراکش می گوید که ۱۷.۴ میلیون گردشگر در سال ۲۰۲۴ میلادی از این کشور دیدن کردند که نسبت به سال های پیش از آن ، ۲۰ درصد بیشتر است.

این وزارت در بیانیه ای روز پنجشنبه ۹ جنوری از افزایش ورود گردشگران خارجی به مراکش خبر داد.

مراکش انتظار دارد که شمار گردشگران در این کشور تا سال ۲۰۳۰ میلادی به ۲۶ میلیون تن برسد.

مراکش در سال ۲۰۳۰ به طور مشترک با اسپانیا و پرتگال از جام جهانی فوتبال میزبانی می کند.

بر اساس نهاد تنظیم بازار مبادلۀ اسعار در مراکش، از ماه جنوری تا ماه نوامبر سال ۲۰۲۴ عواید صنعت گردشگری در این کشور به ۱۰۴ میلیارد درهم مراکشی بود که نسبت به گذشته ۷.۲ درصد افزایش را نشان می دهد.

 وزارت خارجۀ سوئیس مرگ  یک شهروندش را در ایران تأیید کرد

بیرق های ایران وسویس
بیرق های ایران وسویس

این وزارت گفته که سفارت سوئیس در تهران در بارۀ چگونگی این رویداد با مقامات محلی در تماس است.

پیش از این ، خبرگزاری میزان مربوط به قوۀ قضاییۀ ایران به نقل از محمد صادق اکبری رئیس سارنوالی ولایت سمنان روز پنجشنبه ۲۰ جدی گزارش داد که یک شهروند سوئیس در زندان این ولایت خودکشی کرده است.

بر اساس گزارش ، این شخص به جرم «جاسوسی» بازداشت شده بود.

سپاه پاسداران ایران در سال های اخیر ده‌ها شهروند دوتابعیتی ایران و شهروندان خارجی را به اتهام های عمدتاً جاسوسی برای امتیازگیری از دولت‌های غربی یا تبادل زندانیان خود دستگیر کرده است.

مقام های امنیتی پاکستان ادعا می کنند که هشت تن از کارگران اختطاف شده را دریافتند

نیروهای امنیتی پاکستان ، آرشیف
نیروهای امنیتی پاکستان ، آرشیف

مقام های امنیتی پاکستان می گویند ،از میان کارگرانی که توسط جنگجویان مسلح در منطقۀ ناآرام شمالغرب این کشور ربوده شدند دستکم ۸ تن آنان را پیدا کردند.

محمد اعجاز یک افسر پولیس گفت که عملیات برای نجات این کارگران ساعاتی پس از اختطاف آنان آغاز شد.

جنگجویان مسلح صبح روز پنجشنبه ۹ جنوری در یک کمین به موتر کارگران در یک جادۀ باریک در منطقۀ لکی مروت ایالت خیبرپختونخوا حمله کردند و ۱۶ تن را با خود بردند.

اعجاز گفته است که این حمله هنگامی صورت گرفت که آنان از لکی مروت به یک پروژۀ معدن در نزدیک این منطقه می رفتند.

او در این باره جزئیات بیشتر ارائه نکرده.

خبرگزاری اسوشیتدپرس به نقل از مقامات امنیتی گزارش داده که پروژه معدن که این افراد در آن کار می کردند مربوط به کمیسیون انرژی اتمی پاکستان است.

ملاقات وزیر اقتصاد امارات متحده عربی با امیرخان متقی

ملاقات هیئت طالبان با وزیراقتصاد امارات متحد عربی
ملاقات هیئت طالبان با وزیراقتصاد امارات متحد عربی

وزارت خارجۀ حکومت طالبان می گوید که مولوی امیرخان متقی سرپرست این وزارت و عبدالله بن طوق المری وزیر اقتصاد امارات متحدۀ عربی روز پنجشنبه ۲۰ جدی در مورد اعزام کارگران افغان به امارات و مسایل دیگر گفتگو کردند.

ضیاء احمد تکل معاون سخنگوی وزارت خارجۀ طالبان در پستی در شبکۀ ایکس (تویتتر سابق) ناوقت دیروز در این باره جزئیات نداده است.

او نوشته که در این دیدار در بارۀ استخراج معادن افغانستان ، بازار یابی به محصولات زراعتی این کشور و گسترش تجارت و ترانزیت بین افغانستان و امارات نیز بحث شد.

آقای متقی روز چهارشنبه با شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان وزیر خارجۀ امارات متحدۀ عربی و وکرم مسری معین وزارت خارجۀ هند در دبی دیدار کرده بود.

سرپرست وزارت خارجۀ طالبان در راس یک هیئت روز دوشنبه به امارات متحده رفت.

به شمول امارات هیچ کشوری حکومت طالبان را هنوز به رسمیت نشناخته است.

امارات متحدۀ عربی یکی از سه کشوری بود که حاکمیت اول طالبان را در دهۀ ۱۹۹۰ به رسمیت شناخته بود.

دو کشوری دیگر عربستان سعودی و پاکستان بودند.

افریقای جنوبی به درخواست تحریم مسابقات با تیم کریکت افغانستان پیوست

تیم کریکت افغانستان
تیم کریکت افغانستان

گیتون مکنزی ، وزیر ورزش افریقای جنوبی به درخواست ها برای تحریم مسابقات جام کریکت قهرمانان در مقابل افغانستان پیوست و از شورای بین المللی کریکت به دلیل عدم رعایت قوانین شورا انتقاد کرد.

مکنزی روز پنجشنبه ۹ جنوری گفت ، احساس می کند که از نظر اخلاقی ملزم به حمایت از تحریم مسابقه است زیرا حکومت طالبان ورزش زنان را ممنوع کرده و تیم ملی کریکت زنان را منحل کرده است.

او در بیانیه ای گفت ، منحیث یک مرد که در جریان آپارتاید در افریقای جنوبی اجازۀ دسترسی مساوی به فرصت های ورزشی را نداشت، این ریاکارانه و غیراخلاقی خواهد بود که امروز طور دیگر نگاه کنند در حالی که همان کار در مورد زنان در جای دیگر جهان انجام میشود.

بازی تیم کریکت افریقای جنوبی در برابر افغانستان در جام قهرمانان برای ۲۱ ماه فبروری برنامه ریزی شده است.

پیش از این بیش از ۱۶۰ سیاستمدار بریتانیایی از بورد کریکت این کشور خواسته بودند تا اجازه ندهد تیم ملی کریکت انگلستان در ۲۶ فبروری در جریان رقابت‌های جام قهرمانان در پاکستان، با تیم ملی کریکت افغانستان رقابت کند.

مولوی عبدالکبیر از معاونیت سیاسی ریاست الوزراء تبدیل شد

مولوی عبدالکبیر ، تصویر از آرشیف
مولوی عبدالکبیر ، تصویر از آرشیف

مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی ریاست الوزرای طالبان به عنوان سرپرست وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان این گروه تعیین شد.

ذبیح الله مجاهد ، سخنگوی حکومت طالبان در شبکۀ ایکس (توییتر سابق ) پنجشنبه شب ۲۰ جدی نوشت که این مقرری بر اساس فرمان ملاهبت الله آخندزاده رهبر این گروه صورت گرفته است.

خلیل الرحمان حقانی سرپرست سابق وزارت مهاجرین و عودت کنندگان طالبان در ۲۱ قوس در حملۀ انتحاری در داخل محوطۀ این وزارت کشته شد.

مسئولیت این حمله را شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش پذیرفت.

مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی ریاست الوزرای طالبان به عنوان سرپرست وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان این گروه تعیین شد.

ذبیح الله مجاهد ، سخنگوی حکومت طالبان در شبکۀ ایکس (توییتر سابق ) پنجشنبه شب ۲۰ جدی نوشت که این مقرری بر اساس فرمان ملاهبت الله آخندزاده رهبر این گروه صورت گرفته است.

خلیل الرحمان حقانی سرپرست سابق وزارت مهاجرین و عودت کنندگان طالبان در ۲۱ قوس در حملۀ انتحاری در داخل محوطۀ این وزارت کشته شد.

مسئولیت این حمله را شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش پذیرفت.

پولیس خیبر پختونخوا پاکستان: افراد مسلح ۱۶ کارمند کمیسیون انرژی اتمی را در لکی‌مروت ربوده‌اند

لکی‌مروت
لکی‌مروت

پولیس ایالت خیبر پختونخوا در پاکستان می گوید که افراد مسلح ۱۶ کارمند یک کارخانه کمیسیون انرژی اتمی این کشور را در منطقۀ لکی مروت، ربوده‌اند.

یک مقام امنیتی در لکی مروت که از افشای نامش خودداری کرده، به رادیو مشال بخش پاکستان رادیو آزادی گفت که عصر امروز پنج‌شنبه ۲۰جدی افراد مسلح بالای کارگران این کارخانه زمانی حمله کردند که آنها بسوی کار می رفتند.

به گفته این مقام، افراد مسلح موتر این کارمندان را نیز آتش زده اند.

تحریک طالبان پاکستان یا تی تی پی مسئولیت این رویداد را به عهده گرفته است.

در ویدیویی که توسط تحریک طالبان پاکستان منتشر شده، کارمندان اختطاف شده از حکومت می‌خواهند که خواست‌های جنگ‌جویان را بپذیرد.

محمد خراسانی سخنگوی تی تی پی در پیامی ارسالی به رسانه ها گفته که آنها قصد کشتن کارمندان کارخانه کمیسیون انرژی اتمی را ندارند، اما خواسته هایی دارند که باید برآورده شود.

خراسانی از حکومت پاکستان خواسته تا در بدل این کارمندان، اعضای دستگیر شدۀ این گروه را آزاد کند.

در ماه نوامبر سال گذشته، افراد مسلح هفت پولیس را در منطقۀ بنو در ایالت پختونخواه ربودند که بعد آنها آزاد شدند.

اعلام بسته ۵۰۰ میلیون دالری کمک نظامی امریکا به اوکراین

لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحدهٔ امریکا
لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحدهٔ امریکا

لوید استین، وزیر دفاع ایالات متحدهٔ امریکا، یک بستهٔ جدید ۵۰۰ میلیون دالری کمک‌های نظامی را با اوکراین اعلام کرد.

اعلام این بسته به‌حیث بخشی از هدف ادارهٔ بایدن در زمینهٔ ارسال هرچه بیشتر کمک‌ها به اوکراین، قبل از بازگشت دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا به قصر سفید، صورت گرفته است.

لوید استین امروز (۹ جنوری) در یک نشست با گروه تماس که از حدود ۵۰ کشور همکار تشکیل شده، گفت که این بسته شامل "راکت‌های اضافی دفاع هوایی، مهمات بیشتر، مهمات هوا به زمین و سایر تجهیزات برای حمایت از طیارات اف‌شانزدۀ (F-16) اوکراین است."

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین که در این نشست در شهر رامشتاین در جرمنی اشتراک کرده، از کشورهای اروپا خواست تا در صورت کاهش حمایت امریکا، در حمایت از کیف یکجا شوند.

شماری از عساکر بریتانیایی اعتراف کرده‌اند که در جریان جنگ، افغان‌های غیرمسلح را کشته‌اند

عساکر بریتانیایی در افغانستان آرشیف
عساکر بریتانیایی در افغانستان آرشیف

در جریان تحقیقات در مورد جنایات نیروهای بریتانیایی در افغانستان، شماری از عساکر اعتراف کرده‌اند که در جریان جنگ، افغان‌های غیرمسلح را کشته‌اند.

بر اساس گزارش نیویارک تایمز، این عساکر روز چهارشنبه (۸ جنوری) در محکمه، در عقب درهای بسته صحبت کرده‌اند.

یک عسکر که از افشای نامش خودداری شده، به محکمه گفته که به آن‌ها گفته شده بود که همهٔ جنگجویان مرد را بکشند، حتی آن‌هایی را که هیچ تهدیدی ایجاد نمی‌کنند و اسلحه ندارند.

شماری از عساکر هم به محکمه گفته‌اند که قبل از فیر مرمی به سوی برخی افراد، بالشتی را روی دهانشان می‌گذاشتند.

وزارت دفاع بریتانیا در سال ۲۰۲۲ میلادی اعلام کرد که بررسی جنایات جنگی بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ میلادی نیروهای این کشور در افغانستان را آغاز کرده است.

این اسناد که روز چهارشنبه منتشر شد، شامل هزاران ایمیل و نامه‌های افسران ارشد بریتانیایی است که در مورد جنایات جنگی در افغانستان شهادت می‌دهند.

پیش از این، رسانه‌های بین‌المللی، از جمله بی‌بی‌سی، گزارش‌های تحقیقی را در مورد ارتکاب جنایات جنگی از سوی نیروهای بریتانیایی در افغانستان منتشر کرده‌اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG