این افغان ها امروز در صحبت با رادیو آزادی با محکوم کردن این اعمال، تأکید کردند که افغانهای مقیم این کشور، در صورت شناسایی یا مشکوک بودن به افرادی با احتمال ارتکاب جرم، باید اطلاعات را به نهادهای امنیتی گزارش دهند.
به تازگی، روز چهارشنبه گذشته، یک جوان ۲۸ ساله افغان در پیوند به حمله با چاقو و قتل دو نفر از جمله یک کودک در شهر آشافنبورگ (Aschaffenburg) جرمنی بازداشت شد.
با افزایش نشر اخبار جرایم به ویژه متهم شدن برخی افغانها به دست داشتن در قتل در جرمنی، تعدادی از افغانهای مقیم این کشور این اعمال را ضد بشریت دانسته میگویند نیاز است خود افغانها در برابر چنین افرادی اقدام کنند.
عنایت صافی، خبرنگار و فعال مدنی سابق مقیم جرمنی، به رادیو آزادی گفت:
این واقعاً یک موضوع دلخراش است، یک عمل غیرانسانی که در اینجا رخ میدهد. این نه تنها نام افغانها را بد میکند بلکه ذهنیتهای منفی نسبت به آنها ایجاد میکند. به نظر من، جامعه افغانها در جرمنی باید این افراد را شناسایی کرده و به موقع در مورد آنها به مقامات محلی و پولیس اطلاع دهند.
خوشحال آصفی، استاد سابق پوهنتون مقیم جرمنی ، نیز نظر مشابه دارد :
" این افغانهایی که در جرمنی زندگی میکنند باید صدای خود را بلند کنند و بگویند که ما مخالف چنین اعمالی هستیم، زیرا متأسفانه حوادث اخیر همه افغانها را تحت سایه خود قرار میدهد. اگر کسی درس میدهد یا کار میکند، همه به یک چشم دیده میشوند و ذهنیت عمومی این است که همه افغانها مجرم هستند. بنابراین باید از این کار جلوگیری شود و این مسئولیت باید بر عهده خود افغانها باشد."
پولیس جرمنی روز چهارشنبه (۲۲ جنوری) اعلام کرد که یک جوان ۲۸ ساله افغان در یک پارک در شهر آشافنبورگ به ظن حمله با چاقو به چند نفر بازداشت کرده است.
به گفته پولیس جرمنی مهاجم قبل از بازداشت دو نفر را به شمول یک کودک با چاقو کشته و دو نفر دیگر را زخمی کرده است، سارنوالان گفته اند که در حال بررسی انگیزه این رویداد هستند و احتمال می رود که دلیل آن مشکلات روانی باشد.
قبل از این، در اوایل ماه جوزای سال جاری، در دو شهر جرمنی، دو پناهجوی افغان در حملات جداگانه با چاقو یک پولیس را کشته و ده نفر دیگر را زخمی کرده بودند.
۱۴۰ فعال سیاسی، خبرنگار و فعال حقوق بشر و حقوق زنان مقیم جرمنی نیز در یک نامه سرگشاده که به رسانهها ارسال شده، حادثه اخیر قتل در آشافنبورگ را محکوم کرده و با ابراز تأسف از مقامات جرمنی خواستهاند که عاملان چنین اقدامات خشونتآمیز باید طبق قوانین جرمنی محاکمه شوند.
محمد اسحق اتمر، استاد پوهنتون در برلین و تحلیلگر مسائل امنیتی، نیز میگوید که این حوادث بیشتر ناشی از مشکلات روانی است و تأکید میکند که ابتدا اداره پناهندگان جرمنی و سپس جوامع مختلف افغانها باید به مشکلات و چالشهای روانی این جوانان توجه کنند:
اول باید اداره پناهندگان یا نهادهایی که با مهاجران کار میکنند به وضعیت سلامت روانی این جوانان توجه کنند. علاوه بر این، جامعه فرهنگی و اجتماعی افغانها نیز باید به این موضوع جدی توجه کنند تا این جوانان در جامعه ادغام شوند. اگر چنین نشود و این حوادث تکرار شود، نه تنها به نفع افغانها خواهد بود بلکه به نفع سایر مهاجران نیز نخواهد بود.
در این باره، مسئولان مختلف اتحادیه های مربوط به افغانهای ساکن جرمنی ، به سوالات رادیو آزادی پاسخ ندادند، اما پیشتر برخی از آنها به رادیو آزادی گفته بودند که در زمینه ادغام جوانان در جامعه، مضرات مواد مخدر و برخی موضوعات دیگر کار میکنند.
افزایش اتهامات انجام جرایم توسط افغانها در جرمنی واکنشهای جدی مقامات این کشور را برانگیخته و این در حالی است که انتخابات پارلمانی در جرمنی حدود یک ماه دیگر برگزار خواهد شد، که موضوع پذیرش پناهندگان یکی از مسائل داغ بحثها و کمپاین های این انتخاب است.
روزنامه سوید دویچه زایتونگ روز جمعه ۲۴ جنوری به نقل از منابع وزارت داخله جرمنی گزارش داد که مقامات این کشور با یک شریک منطقه یی خود مشترکا کار می کنند تا گروه دیگری از افغانهایی که به جرایم محکوم شدهاند را نیز به افغانستان بازگردانند.
پیشتر، این کشور در ماه سنبله ۲۸ افغان را که گفته میشد به جرایم مختلف متهم بودند، توسط یک طیاره شرکت هوایی قطر به افغانستان فرستاد.
مجله اشپیگل جرمنی آن زمان گزارش داده بود که اخراج این افغانها با میانجیگری دوحه انجام شده است.