لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۰ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۵۴

خبر ها

صدراعظم پاکستان خواستار حمایت سیاسی برای مقابله با گروه‌های مسلح شد

پس از حمله شبه نظامیان جدایی طلب به قطار در بولان، در ایستگاه راه آهن مشکف، یک سرباز اردوی پاکستان در کنار قطار نجات نگهبانی می دهد.
پس از حمله شبه نظامیان جدایی طلب به قطار در بولان، در ایستگاه راه آهن مشکف، یک سرباز اردوی پاکستان در کنار قطار نجات نگهبانی می دهد.

صدر اعظم پاکستان از رهبران سیاسی کشور خواسته است که از تمام قدرت خود برای مقابله با گروه‌های مسلح حمایت کنند.

بلوچ‌های جدایی‌طلب هفته گذشته صدها مسافر را در یک قطار ربودند و به گفته مقامات، ۲۶ نفر از آن‌ها کشته شدند. پس از آن، نیروهای دولتی در عملیات‌هایی ۳۳ مهاجم را نیز کشتند.

صدر اعظم پاکستان شهباز شریف دیروز گفت که پس از این حمله، جلسه‌ای از کمیته امنیت ملی پارلمان پاکستان را برگزار کرده است که رئیس لوی درستیز، جنرال عاصم منیر نیز در آن حضور داشت.

دولت پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرده که در این جلسه بر لزوم استفاده کامل از توان حکومت برای مقابله با افراد مسلح و نیاز به اقدام استراتژیک و سیاسی متحد تأکید شده است و شرکت‌کنندگان خواستار اجماع ملی برای مبارزه با تروریزم شدند.

آقای شریف گفت که این نشست به اتفاق آرا حادثه بلوچستان را محکوم کرد، اما افزود که از اینکه حزب تحریک انصاف پاکستان به رهبری عمران خان، صدراعظم سابق پاکستان این نشست را تحریم کرد، متاسف است.

شریف اگرچه نام هیچ گروه خاصی را ذکر نکرد، اما گفته می‌شود که بسیاری از حملات اخیر در پاکستان توسط گروه‌های مسلح بلوچ جدایی‌طلب و تحریک طالبان پاکستان (تی تی پی) صورت گرفته است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

یوناما نشست دو روزه‌ای را در دوحه برای حمایت از سکتور خصوصی و مبارزه با مواد مخدر برگزار کرده است

روزا اتونبایوا، رئیس هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، یوناما
روزا اتونبایوا، رئیس هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، یوناما

هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) روز دوشنبه در دوحه قطر، نشست های گروهای کاری را برای حمایت از سکتور خصوصی و مبارزه با مواد مخدر آغاز کرده است.

این نشست تخنیکی که دو روز ادامه خواهد داشت، در ادامه نشست ماه جولای سال گذشته و بر اساس توصیه‌های ارائه‌شده به شورای امنیت سازمان ملل برگزار شده است.

در این نشست، مقامات طالبان، نمایندگان کشورهای عضو، سازمان‌های بین‌المللی و کارشناسان شرکت کرده‌اند تا پیشرفت‌ها و اولویت‌های آینده را بررسی کنند.


موج گرمای سوزان در اروپا؛ هشدار سازمان‌های صحی و محیط‌زیستی به مردم

افزایش گرما مردم به سواحل کشانده است
افزایش گرما مردم به سواحل کشانده است

گرمای شدید و سوزان بخش بزرگی از جنوب اروپا را دربرگرفته و سازمان‌های صحی و محیط زیستی به مردم هشدار داده‌اند.

این هشدار در حالی صادر شده که پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد در روزهای آینده نیز دمای هوا افزایش خواهد یافت و موج گرما ادامه خواهد داشت.

کشورهایی مانند فرانسه، ایتالیا، پرتگال و اسپانیا نیز آمادگی‌های خود را اعلام کرده‌اند.

روز دوشنبه، در بسیاری از مناطق اسپانیا دمای هوا به بالای ۴۲ درجه سانتی‌گراد رسید و انتظار می‌رود این موج گرما حداقل تا روز پنجشنبه ادامه یابد.

در سال ۲۰۲۲ نیز اسپانیا زودتر از زمان معمول، یعنی ۲۰ تا ۴۰ روز پیش از فصل گرم، با موج گرما روبرو شد که دلیل آن شدت تغییرات اقلیمی اعلام شده بود.

محکمه‌ای در فرانسه هفت افغان را به اتهام دست‌داشتن در سرنگونی مرگ‌بار قایق پناهجویان به حبس محکوم کرد

قایق های بادی حامل مهاجران
قایق های بادی حامل مهاجران

یک محکمه در فرانسه روز دوشنبه هفت افغان و دو کرد عراقی را به دلیل دست‌داشتن در حادثه واژگونی قایقی که به مرگ چند پناهجو انجامید، به ۷ تا ۸ سال زندان محکوم کرد.

این قایق کوچک بامداد ۱۴ دسمبر ۲۰۲۲ از فرانسه حرکت کرده بود و سرنشینان آن از افغانستان، آلبانیا، هند و سینگال بودند.

در این حادثه که چند کیلومتر دورتر از سواحل بریتانیا رخ داد، چهار نفر کشته و چهار نفر دیگر ناپدید شدند. از میان ناپدیدشدگان، تنها جسد یک مرد افغان یافت شد.

نجات‌دهندگان ۳۹ نفر را از غرق شدن نجات دادند.

محکمه شهر لیل سه نفر، از جمله یک افغان را (که غیابی محاکمه شد و طراح اصلی قاچاق دانسته می‌شود) به ۸ سال زندان محکوم کرد.

دو برادر افغان دیگر نیز به دلیل تأمین مالی این شبکه، به ۷ سال حبس محکوم شدند.

فرد دیگری که در بلژیک زندانی است، در تاریخ دیگری محاکمه خواهد شد.

سارنوالان فرانسوی اعلام کرده‌اند که پیشتر یک جوان سنگالی که هدایت قایق را به عهده داشته، از سوی محکمه بریتانیا به ۹ سال زندان محکوم شده بود.

بر اساس تحقیقات، چند نفر از سرنشینان پیش از حرکت قایق صدای ترکیدن یا شکستگی بلندی را شنیده بودند.

احتمال می‌رود که حکومت پاکستان مدت اقامت مهاجران افغان را تمدید کند

آرشیف
آرشیف

پاکستان قبلاً مدت اقامت مهاجران افغان دارای کارت P.O.R یا کارت های ثبت شده را تا تاریخ ۳۰ جون تمدید کرده بود که امروز به پایان می‌رسد.

یکی از مقامات پاکستانی که نخواست نامش فاش شود، به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته است که طرح تمدید اقامت مهاجران افغان به کابینه ارائه شده و انتظار می‌رود روز سه‌شنبه در این مورد تصمیم گرفته شود.

در صورت تصویب این طرح، سرنوشت حدود یک میلیون و چهارصد هزار افغان دارای کارت‌های P.O.R در پاکستان مشخص خواهد شد.

حکومت پاکستان گفته است هدف از تمدید اقامت این مهاجران افغان این است که آنان بتوانند با عزت به کشور خود بازگردند و پیش از بازگشت، فرصت کافی برای بستن تجارت‌ها و فروش دارایی‌های‌شان در پاکستان را داشته باشند.

در حال حاضر، حدود یک میلیون و چهارصد هزار مهاجر افغان دارای کارت P.O.R، هشت‌صد هزار تن دارای کارت A.C.C اند و به گفتۀ مقام‌های پاکستانی حدود یک میلیون دیگر به‌گونه غیرقانونی در پاکستان زندگی می‌کنند.

از ماه نوامبر سال ۲۰۲۳ تا کنون، بیش از یک میلیون مهاجر افغان از پاکستان اخراج شده‌اند.

انفجار قدرتمند در یک کارخانه کیمیاوی در هند، دست‌کم ۱۲ نفر را کشت و چندین تن دیگر را زخمی ساخت

آرشیف
آرشیف

خبرگزاری فرانس پرس گزارش داده است که این حادثه که روز دوشنبه ۳۰ جون اتفاق افتاده است باعث شده تا بخش‌هایی از ساختمان ویران شود.

بی ناگیشوارا رائو، مسئول اطفائیه ناحیه در محل حادثه در سانگارِدی، ایالت تلنگانای جنوب هند، گفته است که تاکنون ۱۲ جسد را پیدا کرده‌ اند و در حال جستجو در میان آوار برای یافتن اجساد بیشتر هستند.

کارشناسان علت آن را برنامه‌ریزی ضعیف و سهل‌انگاری قوانین ایمنی می‌دانند.

تصاویر پخش‌شده در تلویزیون‌های هند، ستون‌هایی از دود سیاه را نشان داده که به آسمان بلند می‌شدند.

ویوِک وِنکاتاسوامی، وزیر کار این ایالت گفت که زخمی‌ها تحت درمان قرار دارند و آنها در حال برسی علت این انفجار اند.

کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد هشدار داده است که بحران اقلیم، حق زندگی و دیگر حقوق اساسی انسان‌ها را تهدید می‌کند

آرشیف، ولکر تورک، کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد
آرشیف، ولکر تورک، کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد

در حالی که موج گرمای شدید جنوب اروپا را فرا گرفته، ولکر تورک، کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، در نشست شورای حقوق بشر گفت: افزایش دما، سیلاب‌ها، خشکسالی و آتش‌سوزی‌های گسترده، حقوق ما به زندگی، صحت و محیط زیست سالم را به خطر انداخته است.

به گزارش خبر گزاری فرانس پرس، او شرکت‌های تولید سوخت فسیلی را به نشر اطلاعات گمراه‌کننده متهم کرد و گفت که این شرکت‌ها با پنهان‌کردن واقعیت‌ها، سودهای کلان می‌برند.

او خواستار حساب‌گیری از افرادی و شرکت‌هایی شد که از آسیب رساندن به محیط زیست نفع برده‌اند.

بریتانیا، فرانسه و جرمنی تهدید علیه رافائل گروسی رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، را محکوم کردند

آرشیف، رافائل گروسی رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
آرشیف، رافائل گروسی رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

این واکنش پس از آن صورت گرفت که یک روزنامه تندرو ایرانی گروسی را به جاسوسی برای اسرائیل متهم کرده و خواهان محاکمه و اعدام او شده بود.

مقام‌های رسمی ایران تا کنون به‌صورت علنی از این مقاله حمایت نکرده‌اند. امیر سعید ایروانی سفیر ایران در سازمان ملل، گفته است که هیچ تهدیدی علیه گروسی وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این سه کشور اروپایی از ایران خواسته‌اند همکاری‌اش با آژانس را از سر گیرد و امنیت کارکنان آن را تضمین کند.
در همین حال، سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته است نمی‌توان انتظار داشت که امنیت بازرسان تأمین شود، آن‌هم پس از حملات اخیر اسرائیل و امریکا بر تأسیسات هسته‌ای ایران.

با کمک کشور هند، برای ده‌ها فرد دارای معلولیت در افغانستان پای مصنوعی نصب شده است

آرشیف
آرشیف

راندهیر جیسوال سخنگوی وزارت خارجه هند، روز گذشته این خبر را در صفحه‌اش در شبکه ایکس توییتر سابق منتشر کرد. او نوشته است که توسط یک مؤسسه خیریه هندی به نام "جیپور فوت"، به‌طور موفقانه برای ۷۵ فرد دارای معلولیت در افغانستان پای مصنوعی نصب شده است.

جیسوال این اقدام را بخشی از کمک‌های بشردوستانه هند به افغانستان دانسته و افزوده است که این کمپ پنج‌روزه نصب پای مصنوعی با استقبال گرم روبرو شده است.
در افغانستان، جنگ‌های چند دهه‌ باعث مجروح شدن صدها هزار تن شده که بسیاری از آن‌ها دچار معلولیت دائمی شده‌اند.

اغلب این معلولان یک یا هر دو پا، یا دست خود را از دست داده‌اند.
کمیته بین‌المللی صلیب سرخ اعلام کرده است که حداقل ۲۱۰ هزار فرد دارای معلولیت جسمی در نزد آنان ثبت شده‌اند که در سال‌های اخیر به حدود یک‌ صد و پنجاه هزار تن آنان کمک صورت گرفته است.

سازمان بین‌المللی مهاجرت: بیش از ۲۳۰ هزار افغان در ماه جون ایران را ترک کرده‌اند

گروهی از مهاجران افغان که از ایران اخراج شده‌اند. (عکس آرشیف)
گروهی از مهاجران افغان که از ایران اخراج شده‌اند. (عکس آرشیف)

سازمان بین‌المللی مهاجرت، آی‌او‌ام، به روز دوشنبه، ۸ ماه سرطان اعلام کرد که بیش از ۲۳۰ هزار افغان در ماه جون ایران را ترک کرده‌اند.

به گفتۀ آی‌او‌ام، بیشتر این افغان‌ها اخراج شده‌اند.

آوند عزیز آغا، سخنگوی سازمان بین‌المللی مهاجرت به خبرگزاری فرانس پرس گفت که از اول جون تا ۲۸ جون امسال در کل ۲۳۳۹۴۱ تن از ایران به افغانستان بازگشته‌اند.

به گفتۀ او، تنها در هفته‌ ۲۱ تا ۲۸ جون، شمار بازگشت کننده‌ها ۱۳۱۹۱۲ تن ثبت شده است.

ایران در ماه می برای افغان‌های فاقد اسناد قانونی مهلت داد که تا ۶ جولای ایران را ترک کنند.

در هفته‌های اخیر، با افزایش گزارش‌ها از اخراج افغان‌ها و فشار برای ترک خاک ایران پیش از ضرب‌الاجل ۶ جولای شمار بازگشت‌کنندگان به‌طور چشمگیری افزایش یافته است.

تیرانداز تنها که به ماموران اطفائیه در امریکا حمله کرد، کشته شد

ایالات متحده - تیراندازی در ایالت آیداهو
ایالات متحده - تیراندازی در ایالت آیداهو

مقام‌های امریکا جسد یک مهاجم مسلح را پیدا کردند که به آغاز آتش‌سوزی روز یک‌شنبه در جنگلی در ایالت آیداهو مظنون است.

گمان می‌رود که او پس از آتش زدن جنگل، بر ماموران ادارۀ اطفائیه که سرگرم مهار آتش‌سوزی بودند؛ تیراندازی کرده است که در نتیجه دو تن کشته شدند.

جسد این مظنون پس از چندین ساعت رویارویی مسلحانه در کوه «کنفیلد» در شهر کوتنی ــ منطقه‌ای مشهور برای پیاده‌روی ــ همراه با یک اسلحه پیدا شد.

این حادثه در حالی رخ داد که آتش‌سوزی همچنان ادامه داشت.

رابرت نوریس، رئیس پولیس کوتنی، در یک نشست خبری گفت: «بر اساس اطلاعات اولیه، ما باور داریم که تنها یک مهاجم در این رویداد دخیل بوده است.»

او افزود: «در حال حاضر، هیچ تهدیدی متوجه جامعه نیست.»

نوریس گفت مقام‌ها باور دارند که آتش‌سوزی «عمدی» بوده است، اما جزئیاتی از هویت مهاجم ارائه نداد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG