لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۳ حمل ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۱۶

خبر ها

طالبان امروز سه نفر را در بادغیس و نیمروز اعدام می‌کنند

یک نیروی طالب در محل اجرای حکم، آرشیف
یک نیروی طالب در محل اجرای حکم، آرشیف

حکومت طالبان اعلام کرده که قرار است امروز جمعه حکم اعدام بر سه نفر در ولایت های بادغیس و نیمروز اجرا شود.

عبدالرحیم راشد سخنگوی ستره محکمه طالبان روز پنجشنبه در صفحه ایکس خود نوشته است که دوتن در بادغیس و یک تن نیمروز در محضر عام اعدام می‌شوند.

این درحالی است که سازمان ملل متحد و نهاد‌های مختلف حقوق بشری مکرراً از حکومت طالبان خواسته‌اند که جلو چنین اعدام‌های علنی را بگیرد.

مجازات علنی از سوی طالبان واکنش‌های گسترده‌ای بین المللی را برانگیخته است.

سازمان های حقوق بشری ابراز نگرانی می‌کنند که افراد محکوم از سوی طالبان به وکلای مدافع دسترسی ندارند و عدالت کامل در قضایای شان تضمین نشده است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

پرواز صدها طیاره به دلیل توفان شدید در پیکنگ لغو شد

توفان شدید در پیکنگ، پایتخت چین
توفان شدید در پیکنگ، پایتخت چین

باد شدید و احتمال توفان ریگی در شهر پیکنگ، پایتخت چین، امروز، شنبه ۲۳ حمل، سبب شد تا پرواز صد ها طیاره لغو شود و پارکهای عمومی بسته شوند.

توفان شدید در سراسر پیکنگ صد ها درخت را شکست که در نتیجه سبب تخریب چندین موتر و خانه های کهنه‌ساخت شد.

تا ساعت ۲:۰۰ به وقت محل، ۶۹۳ پرواز از دو میدان هوایی بین المللی پیکنگ لغو شدند.

در بخشهای از چین، سرعت باد تا به ۱۴۸ کیلومتر در ساعت ثبت شد که در بیش از ۷۵ سال گذشته سابقه نداشته است.

مسابقات فوتبال و دیگر برنامه های تفریحی از قبل برنامه ریزی شده نیز لغو شده اند.

حمله هوایی اسرائیل به جنوب غزه ۱۰ کشته برجا گذاشته است

یک کودک پس از حملات در غزه خانه‌اش ویران شده است.
یک کودک پس از حملات در غزه خانه‌اش ویران شده است.

در پی حمله هوایی اردوی اسرائیل به خانه‌ای در منطقه خان‌یونس در جنوب نوار غزه، یک خانواده ۱۰ نفره از جمله ۷ کودک جان باختند.

این حمله در حالی صورت گرفت که سازمان ملل اعلام کرده در هفته‌های اخیر، ده‌ها حمله اسرائیل تنها زنان و کودکان را هدف قرار داده‌اند.

سازمان‌های حقوق بشر نیز نسبت به انتقال اجباری فلسطینیان به مناطق کوچکتر و وضعیت بحرانی بشری در غزه هشدار داده‌اند.

اسرائیل در ۱۸ مارچ حملات خود به غزه را از سر گرفت و به آتش‌بس دو ماهه با حماس پایان داد.

از آن زمان تاکنون، بیش از ۱۵۰۰ نفر کشته شده‌اند، به گفته وزارت صحت در منطقه‌ای که تحت اداره حماس است و اسرائیل از بیش از یک ماه پیش کمک‌های آن را قطع کرده است.

نشست «کمیسیون جنگ افغانستان» در کانگرس امریکا در مورد بررسی دلایل شکست امریکا در افغانستان

 نشست در کانگرس امریکا
نشست در کانگرس امریکا

در نشست استماعیه «کمیسیون جنگ افغانستان» در کانگرس امریکا که روز جمعه ۲۲ حمل برگزار شد، شماری از مقام‌های بلندپایه سیاست‌گذار امریکایی، جنرالان و برخی از مقام‌های پیشین دولت جمهوری مخلوع افغانستان شرکت کردند.

در این نشست به پرسش‌های مهمی در مورد سال‌های نخست حضور نیروهای امریکایی در افغانستان پاسخ داده شد.

شمیلا چودری، رئیس این کمیسیون گفت: «تمرکز نشست بر سال‌های ابتدایی جنگ امریکا در افغانستان، یعنی از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۸ بود.»

به گفته او، در این سال‌ها موضوعات مهمی مانند سقوط نخستین حکومت طالبان، نابودی القاعده، ملت‌سازی در افغانستان، مبارزه با تروریزم و سایر مسائل مرتبط مورد بحث قرار گرفت.

در این نشست، جنرال دیوید بارنو، فرمانده پیشین نیروهای نظامی امریکا در افغانستان، نبود هماهنگی و تداوم در رهبری نظامی امریکا را دلیل شکست این کشور در افغانستان عنوان کرد.

او گفت: «با آن‌که در طول ۲۰ سال، امریکا ۱۵ جنرال ارشد نظامی و ۱۲ سفیر به افغانستان فرستاده بود، اما نبود هماهنگی میان تلاش‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی و اقتصادی امریکا باعث شکست این مأموریت شد.»

بارنو همچنین گفت که پاکستان در جنگ افغانستان با امریکا همکاری کرده است.

در بخش دیگر نشست، اندرو ناتسیوس، رئیس پیشین اداره انکشاف بین‌المللی امریکا (USAID)، گفت: «سیاست‌گذاران در واشنگتن گمان می‌کردند که با هزینه‌های هنگفت می‌توانند نتایج خوب و مثبتی در افغانستان به‌دست آورند، اما با گذشت زمان مشخص شد که این تصمیم‌ها درست نبود و وضعیت افغانستان را بدتر ساخت.»

او اضافه کرد: « اردوی امریکا و سیاستمداران افغان تنها در پروژه‌های ساختمانی پیشرفت را می‌دیدند، در حالی که پیشرفت واقعی در ساخت و تقویت نهادها بود.»

به گفته ناتسیوس، بخش زیادی از پول‌های امریکا در افغانستان صرف پروژه‌های ساختمانی شد.

این نشست استماعیه که چهار ساعت ادامه داشت، به بررسی ابعاد مختلف حضور بیست‌ساله امریکا در افغانستان پرداخت، اما شرکت‌کنندگان تأکید کردند که همچنان نیاز است تا درباره موضوعات مهم‌تری از جمله دلایل حمله امریکا به افغانستان و افراد دخیل در این تصمیم‌گیری، بحث‌های بیشتری صورت گیرد.

ریچارد بنیت: اعدام علنی مجرمان توسط طالبان نقض آشکار قوانین بین‌المللی است

ریچارد بنیت
ریچارد بنیت

ریچارد بنیت،گزارشگر ویژه سازمان ملل برای افغانستان می‌گوید که اجرای مجازات علنی توسط طالبان برای مجرمان، نقض آشکار قوانین بین‌المللی است.

بنت روز جمعه ۲۲ حمل در صفحه ایکس خود اعدام علنی چهار نفر در ولایت‌های بادغیس، نیمروز و فراه را محکوم کرد و از طالبان خواست که هرچه زودتر اجرای این‌گونه مجازات‌ها را متوقف کنند.

طالبان روز جمعه دو نفر را در ولایت بادغیس و یک نفر را در هر یک از ولایت‌های نیمروز و فراه در انظار عمومی اعدام کردند.

حکومت طالبان تاکنون در مورد هویت این افراد و اتهام‌هایی که به دلیل آن‌ها اعدام شدند، چیزی نگفته است.

این چهار مورد اعدام، بیشترین شمار اعدام‌های علنی طالبان در یک روز از زمان تسلط دوباره‌شان بر کابل در نزدیک به چهار سال گذشته به‌شمار می‌رود.

خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که با این اعدام‌ها، شمار مردانی که از زمان بازگشت طالبان به قدرت در محضر عام اعدام شده‌اند، به ده نفر رسیده است.

سازمان ملل درخواست کمک فوری ۲۷۵ میلیون دالری برای آسیب‌دیدگان زمین‌لرزه میانمار کرد

میانمار پس از زلزله
میانمار پس از زلزله

سازمان ملل متحد روز جمعه درخواست کمک فوری ۲۷۵ میلیون دالری را برای کمک به بیش از یک میلیون نفر از آسیب‌دیدگان زمین‌لرزه‌ی اخیر با قدرت ۷.۷ ریشتر در میانمار مطرح کرد.

در گزارش جدید این نهاد هشدار داده شده است که تنها حدود پنج درصد از بودجه‌ی ۱.۱ میلیارد دالری مورد نیاز برای طرح پیشین کمک‌های بشردوستانه به ۵.۵ میلیون نفر تأمین شده است.

در این گزارش آمده است: «با توجه به نیازهای جدید و رو به افزایش، منابع اضافی به‌طور فوری مورد نیاز است.»

این درخواست جدید بر کمک به آسیب‌پذیرترین ۱.۱ میلیون نفر تمرکز دارد، به‌ویژه زنان و دخترانی که با خطرات بالاتر خشونت جنسیتی، ناامنی غذایی و نبود دسترسی به خدمات صحت باروری روبه‌رو هستند.

بر اساس اعلام سازمان ملل، بیش از ۶.۳ میلیون نفر در مناطق به‌شدت آسیب‌دیده از زمین‌لرزه ۷.۷ ریشتری روز ۲۸ مارچ، که بیش از ۳,۶۰۰ کشته بر جا گذاشت، نیاز فوری به کمک دارند.

یوناما خواستار توقف فوری مجازات مرگ شد

UNAMA logo
UNAMA logo

در پی اعدام علنی ۴ تن به روز جمعه در افغانستان، دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در این کشور، یوناما گفت که مجازات مرگ در تضاد با حق بنیادین زندگی است.

یوناما چند ساعت پس از انتشار این خبر، در شبکۀ ایکس یا تویتر سابق خواستار توقف فوری اجرای این مجازات به عنوان گامی در جهت لغو کامل آن شد.

طالبان روز جمعه ۴ نفر را به گونۀ علنی در ولایات بادغیس، نیمروز و فراه اعدام کردند.

این بیشترین تعداد اعدام در یک روز از زمان حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان تاکنون بوده است.

بر اساس معلومات خبرگزاری فرانس پرس، با این اعدام‌ها، شمار مردانی که از زمان بازگشت طالبان به قدرت به‌طور علنی اعدام شده‌اند به ۱۰ تن رسید.

سازمان عفو بین‌الملل: طالبان با اجرای احکام اعدام قوانین بین‌المللی حقوق بشر را زیر پا می‌گذارند

لوگوی سازمان عفو بین الملل
لوگوی سازمان عفو بین الملل

سازمان عفو بین‌الملل امروز بخاطر اعدام چهار نفر در ملأ عام در سه ولایت افغانستان ابراز تأسف و نگرانی کرد.

دفتر بخش آسیای جنوبی این سازمان در صفحه ایکس (توییتر سابق) نوشت که اعدام این چهار نفر توسط طالبان در ولایات نیمروز، فراه و بادغیس در برابر چشمان مردم، ادامۀ نقض حقوق بشر از سوی طالبان است.

این دفتر بر توقف تمامی اشکال اعدام تأکید کرده و افزوده است که مقامات طالبان قوانین بین‌المللی حقوق بشر را با بی‌توجهی کامل زیر پا می‌گذارند.

از زمان حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان در نزدیک به چهار سال پیش، این بالاترین تعداد اعدام در یک روز است.

اعدام علنی ۴ تن در افغانستان زیر حاکمیت طالبان

افغانستان - یکی از اعضای طالبان و دیگر افراد در محل اعدام ۳ مرد در ولایت غزنی در ۱۸ اپریل ۲۰۱۵ ایستاده‌اند.
افغانستان - یکی از اعضای طالبان و دیگر افراد در محل اعدام ۳ مرد در ولایت غزنی در ۱۸ اپریل ۲۰۱۵ ایستاده‌اند.

ستره محکمۀ حکومت طالبان اعلام کرد که طالبان روز جمعه ۴ نفر را به گونۀ علنی در افغانستان اعدام کردند.

این بیشترین تعداد اعدام در یک روز از زمان حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان تاکنون بوده است.

اعدام‌ها در سه ولایت، بادغیس، نیمروز و فراه اجرا شد.

بر اساس معلومات خبرگزاری فرانس پرس، با این اعدام‌ها، شمار مردانی که از زمان بازگشت طالبان به قدرت به‌طور علنی اعدام شده‌اند به ۱۰ تن رسید.

دو مرد در شهر قلعه‌نو، مرکز ولایت بادغیس، در برابر چشمان مردم به دست یکی از بستگان مرد قربانیان با شلیک شش یا هفت گلوله کشته شدند.

ستره محکمۀ حکومت طالبان گفته است که این دو مرد به جرم تیراندازی به افراد دیگر به اعدام محکوم شده بودند.

ستره محکمۀ حکومت طالبان گفته است که مرد سوم در شهر زرنج در ولایت نیمروز، و مرد چهارم در شهر فراه، مرکز ولایت فراه، اعدام شدند.

در دوران نخست حکومت طالبان از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱، اعدام‌های علنی معمول بود و بیشتر در ورزشگاه‌ها انجام می‌شد.

سازمان ملل متحد و گروه‌های حقوق بشری از جمله عفو بین‌الملل استفاده حکومت طالبان از مجازات‌های بدنی و حکم اعدام را محکوم کرده‌اند.

عفو بین‌الملل در گزارش سالانه خود در ماه اپریل اعلام کرد که افغانستان جزو کشورهایی است که «احکام اعدام در آن‌ها پس از روندهایی صادر می‌شود که با معیارهای بین‌المللی دادرسی عادلانه مطابقت ندارند.»

آزادی شهروند روسی-امریکایی در نتیجۀ تبادل زندانیان و بازگشت او به امریکا

یوسف العتیبه، سفیر امارات متحده عربی در ایالات متحده (چپ)، در کنار کسینیا کاریلینا، شهروند دوتابعیتی امریکا و روسیه (راست)، پس از آزادی او در چارچوب تبادل زندانیان، کنارش ایستاده است.
یوسف العتیبه، سفیر امارات متحده عربی در ایالات متحده (چپ)، در کنار کسینیا کاریلینا، شهروند دوتابعیتی امریکا و روسیه (راست)، پس از آزادی او در چارچوب تبادل زندانیان، کنارش ایستاده است.

کسنیا کاریلینا، شهروند امریکایی روسی‌الاصل که به دلیل اهدای ۵۱ دالر به یک مؤسسه خیریه کمک‌رسانی به اوکراین مستقر در ایالات متحده در روسیه زندانی شده بود، به ایالات متحده بازگشته است.

به گزارش مرکز خبر رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، کاریلینا با آرتور پیتروف، شهروند دوتابعیتی آلمانی-روسی که گفته می‌شود قطعات میکروالکترونیکی حساس را صادر کرده بود، مبادله شده است.

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، در دهم ۱۰ اپریل در شبکه‌های اجتماعی آزادی کاریلینا را تایید کرد.

آقای روبیو از دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، بابت تلاش‌هایش برای آزادی کسنیا کاریلینا قدردانی کرد.

ادارۀ امنیت فدرال روسیه، اف‌اس‌بی، نیز تأیید کرد که پیتروف، شهروند روسی، در نتیجۀ این معاملۀ تبادل زندانیان، آزاد شده است.

از زمانی که دونالد ترمپ در ماه جنوری امسال رسماً کارش را آغاز کرد، این دومین تبادل زندانیان میان واشنگتن و مسکو است.

سفر غیرمنتظرۀ نمایندۀ ویژه دونالد ترمپ به روسیه؛ استیف ویتکوف ممکن است با ولادیمیر پوتین ببیند

استیف ویتکوف، یکی از مشاوران ارشد دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده
استیف ویتکوف، یکی از مشاوران ارشد دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده

استیف ویتکوف، یکی از مشاوران ارشد دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده وارد روسیه شده است.

به گزارش مرکز خبر رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، آقای ویتکوف در حالی به روسیه رفته که مجموعه‌ای از فعالیت‌های دیپلماتیک مرتبط با جنگ اوکراین بشمول گفت‌وگوهای امریکا و اوکراین در واشنگتن و نشستی به ریاست بریتانیا و آلمان در بروکسل، در جریان است.

دمیتری پیسکوف، سخنگوی کرملین، به رسانه‌های دولتی روسیه گفته است که استیف ویتکوف ، فرستاده ویژه ایالات متحده در یازدهم اپریل وارد روسیه شد.

او در راه سفر به عمان برای اشتراک در مذاکرات سطح بالا با ایران در مورد برنامه هسته‌ای تهران، در روسیه توقف کرده است.

این مذاکرات به روز شنبه ۱۲ اپریل برگزار خواهد شد.

پیسکوف گفته است که در صورت دیدار ویتکوف با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، معلومات بیشتر منتشر خواهد شد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG