انتقاد شدید لوی درستیز پاکستان از موجودیت مدارس دینی در این‌کشور!

جاوید قمر باجوه لوی درستیز پاکستان

لوی درستیز اردوی پاکستان شدیداً از موجودیت مدرسه های دینی در آن‌کشور انتقاد کرده‌است.

قمر جاوید باجوه به این باور است که باید در مورد موجودیت مدرسه‌ها در پاکستان، بازنگری شود.

بر اساس آمار ها، در حال حاضر بیش از دو نیم میلیون شاگرد در هزاران مدرسه در پاکستان آموزش می‌بینند.

موجودیت مدرسه‌های دینی در پاکستان که اکثراً به ترویج افراط‌گرایی متهم می‌شوند، باز هم مقام‌های آن‌کشور را نگران ساخته‌است.

در حال حاضر در هزاران مدرسه‌ی پاکستان، میلیون‌ها کودک و نوجوان تحت آموزش ملا های افراطی قرار دارند.

قمر جاوید باجوه لوی درستیز اردوی پاکستان انتقاد کرده که این‌گونه مدرسه‌ها تنها مفکوره‌های تندروانه اسلامی را آموزش می‌دهند و باید در مورد نیاز به موجودیت آن‌ها، بازنگری شود.

به گفته باجوه، این‌گونه مدرسه‌ها نظام درسی درست ندارند و برای شاگردان هیچ‌گونه آموزش از دانش جهان پیشرفته نمی‌دهند.

او به صورت محافظه کارانه گفته که مخالف موجودیت مدرسه ها نیست اما به این تاکید کرده که معنای اصلی مدرسه در پاکستان غیب و ناپدید شده‌است.

لوی درستیز اردوی پاکستان در سخنرانی روز پنج‌شنبه اش میان شماری از جوانان در شهر کویته گفت برایش گفته شده که تا دو نیم میلیون شاگرد در مدرسه‌های پاکستان که مربوط مکتب دیوبندی می‌شود، آموزش می‌بینند.

مکتب دیوبندی از فرقه‌های سنی‌های تندرو به شمار می‌رود که خواهان نافذ شدن قوانین سخت مذهبی در جامعه‌اند.

قمر جاوید باجوه این را هم واضح ساخته که آینده شاگردان مدرسه‌ها در پاکستان نا معلوم است و هیچ‌کسی نمی‌داند که به گفته وی، این شاگردان در آینده مولوی بار می‌آیند یا تروریست؟

یکی از مدرسه‌های پاکستان

در پاکستان در حال حاضر بیش از ۲۰ هزار مدرسه ثبت شده وجود دارد اما گفته می‌شود که هزاران مدرسه دیگر به صورت ثبت نا شده در آن‌کشور فعالیت دارند.

به دنبال حملات ۱۱ سپتمبر سال ۲۰۰۱ میلادی، مقام‌های امنیتی و استخباراتی پاکستان ادعا می‌کنند که فعالیت‌های مدرسه‌ها در آن‌کشور را از نزدیک و با دقت بررسی می‌کنند.

در جریان این ۱۶ سال، هزاران تن از شاگردان این مدرسه‌ها با شورشیان یکجا شده و هزاران تن را در کشورهای جنوب آسیا از جمله افغانستان، هند و پاکستان کشته‌اند.

لوی درستیز اردوی پاکستان می‌گوید موجودیت مدرسه‌های که تنها به آموزش‌های تندروانه می‌پردازند، جامعه ۲۰۷ میلیونی آن‌کشور را به سوی پیشرفت سوق نمی‌دهد بلکه به عقب می‌کشد.

اردوی پاکستان پارسال پیشنهادی را مطرح کرد تا شماری از تندروان مدرسه‌ها به منظور جلوگیری از فعالیت‌های تندروانه، در احزاب سیاسی جلب و جذب شوند، چیزی‌که در آن زمان از سوی حکومت ملکی آن‌کشور رد شد اما گفته می‌شود که حالا تحت بررسی قرار دارد و در حال شکل‌گیری است.

گزارش: جاوید نعیمی