اتحادیه اروپا میگوید که نقش زنان افغان در سیاست به ویژه در روند صلح افغانستان برایش اولویت دارد.
اتحادیه اروپا با فرستادن نامهیی از نقش زنان افغان در سیاست به ویژه در روند صلح افغانستان در حالی حمایت میکند که بیشتر زنان افغان از متضرر شدن دست آوردهای ۱۸ سال گذشتهشان نگران اند.
این نامه پس از آن فرستاده شده که سال گذشته ۱۶ تن از زنان پیشتاز جامعه مدنی، اعضای پارلمان و خبرنگاران افغان در یک سفرشان به فرانسه نامۀ مشترکی را به پارلمان اتحادیۀ اروپا فرستادند و در آن خواهان حمایت این اتحادیه از زنان افغان شدند.
این نامه را جوزپ برول مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پاسخ به نامۀ زنان افغان هفته پیش فرستاده است.
صغرا سادات فعال مدنی افغان این نامه اتحادیه اروپا را امید بخش میخواند.
او روز چهارشنبه (۱۴ جوزا) در مورد به رادیو آزادی گفت: "از زنان افغان حمایت قاطعشان را اعلام کردند، و تعهد کردند که زنان افغان را تنها نمیگذارند، و در رابطه به حفظ دست آوردهایشان همچنین مثل گذشته عمل خواهند کرد. در شرایط کنونی که تلاش به گفتوگوهای صلح است باید حمایت جامعه جهانی را داشته باشیم."
در نامهی فرستاده شده توسط اتحادیه اروپا همچنان از افزایش خشونتها با خبرهای کاهش نیروهای خارجی از افغانستان نگرانی شده است.
اتحادیه اروپا در این نامهاش از ادامه کمکهایش با افغانستان هم اطمینان داده اما تأکید کرده که حقوق بشر به ویژه تأمین حقوق زنان برایش اولویت دارد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا در ادامه افزوده که در روند آغاز گفتگوهای بینالافغانی که احتمالا در ماه آینده آغاز شود، حفظ دست آوردهای اجتماعی، حقوق و آزادی زنان از مسایل اساسی خواهند بود که روی آن اتحادیه اروپا بیشتر تمرکز خواهد کرد.
از سویی هم ثریا صبحرنگ کمیشنر پیشین کمیسیون حقوق بشر افغانستان میگوید که زنان افغان حق دارند تا در همه تصامیم بزرگ سیاسی حضور داشته باشند.
او در صحبت با رادیو آزادی، تصمیم و حمایت اتحادیه اروپا را ستایش کرده گفت که زنان افغان به تلاشها در راستای تامین حقوقشان ادامه میدهند.
خانم صبحرنگ افزود: "زنان حق دارند که تمام مسایل بزرگ ملی، در تصامیم بزرگ که اتخاذ میشود سهم فعال داشته باشند، به همین اساس بود که ما دادخواهیهای زیادی در سطح ملی و بینالمللی کردیم، متاسفانه که ما هنوز هم از این وضعیت اصلا راضی نیستیم."
او تاکید کرد که روند صلح بدون حضور معنیدار زنان موثریت نخواهد داشت.
از سویی هم شاهگل رضایی عضو پیشین ولسی جرگه افغانستان میگوید، وضع محدودیت بر تحصیل، دسترسی نداشتن به خدمات صحی، عدم حضور فعال و مشارکت سیاسی زنان نه تنها ضربه به زنان است بلکه ظرفیت نیم از جامعه را متضرر میکند.
از سویی هم ناجیه انوری سخنگوی وزارت دولت در امور صلح میگوید که حکومت افغانستان متعهد به حضور فعال زنان در روند صلح است.
خانم انوری گفت: "حکومت افغانستان به حضور فعال زنان در سیاست و اجتماع باورمند است، نقش معنا دار زنان در روند صلح یکی از اولویتهای مهم حکومت است، و در مورد تلاشها جریان دارد."
رئیس جمهوری محمد اشرف غنی نیز بارها تعهد کرده که در گفتگوهای صلح به زنان افغان تا به سطح رهبری سهم میدهد.