وضعیت زنان در افغانستان محور بحث‌های آزاد شورای امنیت ملل متحد

آرشیف - شماری از زنان در کابل بخاطر وضع محدودیت ها بر آنها از سوی حکومت سرپرست طالبان دست به اعتراض زده اند.

نگرانی از وضعیت زنان در افغانستان، شورای امنیت سازمان ملل متحد را واداشته تا در بحث‌های امسال، همین نگرانی‌ها را به بررسی گیرد.

انتظار می‌رود در این بحث‌ها که پنجشنبه همین هفته (۲۸ میزان) برگزار خواهد شد، ۴۸۱ نماینده از نهاد‌های بین‌المللی از ۹۲ کشور جهان اشتراک کنند.

امینه محمد معاون سرمنشی سازمان ملل متحد، سیما باهوس رئیس اجرایی امور زنان این سازمان و هیدر بار معاون بخش زنان در دیدبان حقوق بشر از سخنرانان اصلی این بحث‌ها خواهند بود.

هیدر بار در پیامی که شام گذشته (۲۴ میزان) به رادیو آزادی فرستاد، گفت که بحث‌های امسال به وضعیت زنان افغان تمرکز خواهد کرد و فرصتی ایجاد خواهد شد تا به کشورهای عضو سازمان ملل متحد پیام داده شود که چه کار‌ها در افغانستان باید صورت گیرد:
"ما با ماموریت‌ها و سازمان ملل متحد بحث خواهیم کرد تا چند اقدام را به اجرا بگذارند، به شمول استفاده از صلاحیت شورای امنیت تا برخی گام‌ها را برای مجازات مقام‌های طالبان بنابر تخطی‌های حقوق بشری بردارند. به وسیله ممنوعیت سفر و سایر تحریم ها."

هیدر بار همچنان گفت که از طریق ماموریت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد، اطمینان از حسابدهی در مورد تخطی‌های حقوق بشری در افغانستان صورت می‌گیرد.

حدود دو هفته پیش، نماینده‌های ۹۲ کشور و سازمان بشری، با ارسال نامۀ مشترک، از اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته بودند تا به وضعیت زنان و دختران در گوشه و کنار جهان به ویژه افغانستان توجه و رسیدگی جدی شود.

بیشتر در این باره: گزارش سرمنشی ملل متحد؛ طالبان حقوق اساسی و آزادی های افغان‌ها را نقض کرده اند

بنابر وضع محدودیت‌های طالبان بر زنان، تا هنوز هیچ کشوری در جهان حاضر نشده حکومت سرپرست آنها را به رسمیت بشناسد. تحریم‌ها هم بر مقام‌های طالبان بیشتر شده است.

سه‌شنبه هفته گذشته، انتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا، منع صدور ویزه برای شماری از رهبران طالبان و مقام‌های آنها را اعلام کرد و گفت که طالبان با سیاست‌‌های افراط گرایانۀ شان حقوق زنان را نقض کرده‌ اند.

حکومت طالبان گفته است، این اقدام آمریکا بر روابط دو جانبه صدمه می‌زند.